Przedszkole
Moderator: LuxTeam
- kajapapaja
ok misiek, jak chcesz to masz - ja za syna w Garderie place: 74,40 za wyzywienie i za obecnosc 130,16 (VI kategoria dochodów, oplaty za 2 dzieci), skad ci sie to 135 wzielo?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
tak szkoda tylko, że nie wszyscy mają możliwość posłania dziecka do instytucji o niewątpliwej jakościkajapapaja pisze:pozyjemy zobaczymy... ale jakby nie patrezc na oplaty - i tak taniej wychodzi niz posylac malucha do luksemburskiego przedszkola watpliwej jakosci za 900 euro miesiecznie, prawda?

dag
Nie pytam, tylko stwierdzam, owszem, mnie nie dotyczy, ale moja kolezanka wlasnie poslala mloda do zlobka - nie jest to komisyjny zlobek, ale prywatny, majacy umowe z komisja i tam oplaty tak wygladaja...wiec moze troche namieszalam, bo Oil inaczej liczy...kajapapaja pisze:no niby tak ma byc, ale OIL ma swoje tabelki i jakos to po swojemu rozlicza (ale bamazo droga - czemu się pytasz, myślałam że ciebie już ten temat przedszkolny nie dotyczy....)
- kajapapaja
- kajapapaja
fragment ze strony Szkoly Europejskiej dot. zasad przyjmowania do maternelle:
5.1 Admission of pupils To be admitted to the first year of the nursery section a child must have reached the age of 4 in the calendar year in which the school year begins. Newcomers may be admitted during the school year.
Moze ten 15 wrzesnia dotyczy tylko luksemburkich przedszkoli?
5.1 Admission of pupils To be admitted to the first year of the nursery section a child must have reached the age of 4 in the calendar year in which the school year begins. Newcomers may be admitted during the school year.
Moze ten 15 wrzesnia dotyczy tylko luksemburkich przedszkoli?
no tego wlasnie u nas sie nie da zrobicfram pisze:cos mi nie wyszlo <oops> chcialam umiescic swoj post bezposrednio pod wczorajszym pytaniem Eneko

Ale jesli chcesz odniesc sie konkretnie do czyjegos postu, to najlepiej uzyj opcji "cytuj" albo tej zaroweczki obok "cytuj", ktora pozwala na zacytowanie w swoim poscie zaznaczonego uprzednio fragmentu czyjegos postu, na ktory wlasnie odpowiadasz. Wtedy czytajacy bedzie dokladnie wiedzial jakiego zagadnienia dotyczy twoja odpowiedz i, co wazniejsze, nie bedzie musial szukac/czytac wszystkich poprzedzajacych twoja wypowiedz postow.
- kajapapaja
co nie zmienia faktu, ze 4-latka trzeba tez zapisac do Garderie na popoludnia (no chyna mamy mozliwosc odbierania go od razu z maternelle'a)
eurokraci.eu
eurokraci.eu