Urzad niemiecki wydal wyrok uniewinniajacy. Dostalem wlasnie zielona naklejke do kolekcji na przednia szybe mojego paliwozernego bolida! A wiec jest sprawiedliwosc na tym swiecie, tyle tylko, ze po drugiej stronie Mozeli! Jakze podnosi poziom samoakceptacji w czlowieku swiadomosc, ze nie bedzie musial zostawiac samochodu na rogatkach Stuttgartu czy Hanoweru i dalej zapychac piechty! Kocham cie, teutonska biurokracjo! <mrgreen>sam se pisze:A tak w ogole to nie ma co wrozyc z fusow – pojade, zloze odpowiednie papiery, odczekam, dostane makaron i... bede sie odwolywal <mrgreen>
Umweltplakette poproszę
Zacytuje "Verordnung zur Kennzeichnungder Kraftfahrzeuge mit geringem Beitragzur Schadstoffbelastung".rygoj pisze: Ciekawe jak zareaguje policja widzac, ze mam na naklejce niemiecki numer rejestracyjny, a na samochodzie polskie blachy ?
W § 3 czytamy: "In die Plakette ist von der zuständigen Ausgabestelle im dafür vorgesehenen Schriftfeld mit lichtechtem Stift das Kennzeichen des jeweiligen Fahrzeuges einzutragen."
Jesli powyzszy wymog nie jest spelniony, to w tym przypadku liczylbym sie z mandatem.
Dzieki za cytat z przepisow. Trzeba bedzie w takim razie postarac sie o nowa plakietke.Zacytuje "Verordnung zur Kennzeichnungder Kraftfahrzeuge mit geringem Beitragzur Schadstoffbelastung".
W § 3 czytamy: "In die Plakette ist von der zuständigen Ausgabestelle im dafür vorgesehenen Schriftfeld mit lichtechtem Stift das Kennzeichen des jeweiligen Fahrzeuges einzutragen."
Jesli powyzszy wymog nie jest spelniony, to w tym przypadku liczylbym sie z mandatem.
Tez mi sie zdaje, ze nie jest to w ogole problemem, bo w koncu jesli samochod na blachach Lux moze miec niemiecka winietke, to dlaczego by nie mogl miec jej samochod z PL? Natomiast przyklejona do szyby winietka z innym nr rej. niz numer na blachach samochodu to jak podkladanie sie policji... Powod do wreczenia mandatu maja wrecz... na pismie
A moze to nie jest sprawiedliwosc, tylko tam wedlug koloru samochodu wydawali, skoro on taki paliwozerny <okok>MaWi pisze:Dostalem wlasnie zielona naklejke do kolekcji na przednia szybe mojego paliwozernego bolida! A wiec jest sprawiedliwosc na tym swiecie, tyle tylko, ze po drugiej stronie Mozeli!