mlody pisze:.A opowiadania ze BARDZO tesknie za krajem ojczystym to dobre ,moze dla Babci lub mamusi ,bo tak naprawde to liczy tylko szmal a na zewnatrz udaje wielka patriotke.
Polecam najpierw przeczytać co znaczy Patriotyzm:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Patriotyzm
Bo chyba go nie rozumiesz...
Ale wiem o co Ci biega... mimo wszyscy większość z nas jest tu dla zwykłego cashu...
Ci którzy doświadczyli "polskiego zła", "polskiego piekiełka" nie będą chcieli wrócić...będa chcieli się tu ustatkować i ich rozumiem....
Ja na teraz definitywnie mówię że będę chciał wrócić... bo mimo tej "szarej, ponurej Polski" to jest ona moja, tam się urodziłem tam wychowałem, tam chcę spędzić starość... co wcale nie przeszkadza aby mieszkać w innych krajach - w Tajlandi, Chinach , Szwecji, Usa, Kandadzie czy co tam przyjdzie do głowy.... bo jak to ktoś powiedział kiedyś "moje serce jest tam gdzie moja ojczyzna" [czy jakoś tak]
w końcu to że piszem tu po Polsku a nie Luksembursku, Francusku czy Niemiecku mówi samo za siebie...
"No chyba że"
Ukradną księżyc, albo jakaś gRRRRRRypa opanuje i wszyscy będą się POPISywać...
ale do kiedy jest co najmniej
4,4392 powodów aby być tutaj to będę tutaj na ile zdrowie i chęci mi pozwolą....
Chociaż nie wiem co życie spłata... to takie sa moje plany na najbliższą przyszłość...