szukam pani do sprzatania od stycznia - jakie ceny za hr?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
magducha

Post autor: magducha »

Katerina pisze:HMMMMM,ja jestem mgr al ze ze zadna praca nie jest zla zdaza mi sie 2 razy w tyg sprzatac......u ludzi ktorych lubie i placa mi 56 euro za 4 godz ,nawet mnie zarejestrowali i mam ubezp. socjalne i wszystko ok (3 dni wolne platne w roku plus chorobowe).to nie jest latwy kawalek chleba a z tego co wiem to portugalki sa specjalistkami od pozorow tzn jak zarobic zeby sie nie narobic.sciema i tyle. ja po 4 godz nie wiem jak sie nazywam ....ale to taki szczegol bo kazdy ma wybor!!!!!!!!!!!uwazam ze ludzi trzeba szanowac i tyle!!!!
hyyyy ,ja tez dorabiam sobie sprzatajac ,mam stawke 10euro na godz w lux ,a i po niemieckiej stronie tez bywam (bo i tutaj sobie zamieszkuje)i mam 8euro i nie moge nazekac :) ,moi mili ZADNA praca nie chanbi :) ,zaczelam u jednej pani i tak sie zaczelo oczywiscie z polecenia i wierzcie mi ze ludzie sa zabiegani i szukaja kogos do pomocy w domu :) ,czasem telefon sie urywa......
Awatar użytkownika
gpiesiewicz

Post autor: gpiesiewicz »

Anna_Maria,

hej, dzieki, bylabym wdzieczna za namiary. zdecydowanie wole zaplacic polkom, tym bardziej studentkom!
pozdrawiam!

PS ostatnio podobna dyskusja odbyla sie na naszej epsowej liscie w Bxl, jedni wola sprzatac, inni wola w tym czasie zrobic cos innego. ja nie mialam nic przeciw sprzataniu dopoki mieszkalam w malym mieszkaniu, ale teraz szkoda mi po prostu czasu w weekend na sprzatanie. no i przy okazji komus daje prace.
Agata

Post autor: Agata »

Komentarz az sam sie cisnie na usta...

Moze zrobimy liste ostatnio przeczytanych ksiazek i obejrzanych filmow w kinie? recenzje beda mile widziane...

Pozdrawiam
Agata
annika

Post autor: annika »

Do Bamazy: no tak, to tez zalezy od tego jaka masz prace. Moze w Twojej pracy mozesz sie tak zorganizowac.

Ja nie mam czasu na takie dlugie lunche, zebym mogla w tym czasie robic zakupy. Koncze dosc pozno, wiec zakupy wieczorem tez raczej odpadaja. A i w piatek nie moge sobie po prostu wrocic wczesniej, i do tego jestem padnieta po calym tygodniu, wiec sprzatanie rowniez odpada (no chyba ze jako zombie ze scierka do polnocy...)

tak wiec dla osob takich jak ja, pani do sporzatania to jedyne rozsadne wyjscie...

pozdro
annika
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

annika pisze:Ja nie mam czasu na takie dlugie lunche, zebym mogla w tym czasie robic zakupy
No wiesz, nie wiem, czy to jest zgodne z tutejszym prawem pracy, ktore okresla zdaje sie minimalna dlugosc przerwy na lunch.....w Komisji jest to conajmniej 30 min.
A zakupy robie w znajomym mi sklepie, wiec nie zajmuja mi wiecej niz 45 min...wiec wszystko w normie i bez przesady
magducha

gpiesiewicz pisze:Anna_Maria,

hej, dzieki, bylabym wdzieczna za namiary. zdecydowanie wole zaplacic polkom, tym bardziej studentkom!
pozdrawiam!

PS ostatnio podobna dyskusja odbyla sie na naszej epsowej liscie w Bxl, jedni wola sprzatac, inni wola w tym czasie zrobic cos innego. ja nie mialam nic przeciw sprzataniu dopoki mieszkalam w malym mieszkaniu, ale teraz szkoda mi po prostu czasu w weekend na sp
rzatanie. no i przy okazji komus daje prace.

ps. :) no studentka nie jestem :-)tylko matka i zona:-),ale jak mogla bym pomoc w sprzataniu to bardzo chetnie:-)kazdy zarobiony (przyslowiowo)cent sie liczy......wiec jak cos to na PW ,lub gg......
Borys

Post autor: Borys »

Agata pisze:Komentarz az sam sie cisnie na usta...

Moze zrobimy liste ostatnio przeczytanych ksiazek i obejrzanych filmow w kinie? recenzje beda mile widziane...

Pozdrawiam
1. "W pustyni i w puszczy" - wciaz jestem pod wrazeniem a najbardziej podobal mi sie Kali !!
Ura Bura Szef Podwóra
annika

Post autor: annika »

Bamaza, bo zdaje sie masz luksusowa sytuacje bycia blisko znanego Ci sklepu:) I tylko pozazdoscic ;) . Ja w sumie tez jestem niedaleko Auchana akurat, ale zanim dojade i zaparkuje to juz dobre 20 min. Powrot (z zakupami) min 15 min. I juz prawie 40 min minelo:) A gdzie tu jeszcze zakupy....
Awatar użytkownika
bamaza42

ok, kazdy organizuje sie jak chce/moze/potrafi...
....Ja wiem, ze byc moze tu zyjemy w innych realiach (...ale bez przesady...), ale zastanawia mnie tylko, ile z tych, co tu bez pani sprzatajacej ani rusz zyc nie potrafia, mialo takowa w PL....albo ich pracujace mamy?.... Troszke mnie to smieszy i tyle...ale kazdy ma prawo zyc tak jak chce, wydajac swoje ciezko zarobione pieniadze tak jak chce....i bez obrazy! :)
magducha

:)heh bez komentarza..............(bez urazy).........takie jest zycie:-)jeden ma a drugi potrzebuje......zadna praca nie chanbi:-)
Awatar użytkownika
bamaza42

Alez ja jak najbardziej sie zgadzam z tym, ze zadna praca nie chanbi i ABSOLUTNIE nie mam nic przeciwko wykonawcom tej, jak i jakiejkolwiek innej pracy...chyba zle mnie zrozumialas...
ODPOWIEDZ