lekarze

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Reasumując...
1. Dentystka - dr. Wójcik - jestem zadowolony i pod wrażeniem, full profi... poza tym nie boli... nawet ukłucie... pełna kontrola... dużo rozmowy, pokazywania... poczułem się jak klient a nie towar do oznakowania....
2. Laryngolog - tu trochę inaczej... fakt dużo rozmowy... stwierdzono niby OK - ale problem nie wyeliminowany... trochę rozmowa z panią doktor poszła w innym kierunku... ona nie jest diabetologiem... ale sprowadzać cukrzycę do przyczyny wszystkich problemów... eh nie profesjonalnie - nie polecam - pisze otwarcie bo nigdy więcej tam nie zajrzę....
jak człowiek jest na coś poważnie chory to czasami wie więcej od lekarza na temat choroby... tak jest z cukrzycą... więc Pani trochę przegięła... 30 minut 31,80 i do widzenia....jak chłupie w uchu tak chlupało - poza tym brak sprzętu ... np do AudioGramu...

3. Został diabetolog - ale do zostawiam sobie na przyszły tydzień...

Wszystkim dziękuję za pomoc... może by info o lekarzach do Informatorium ? MaWi ?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
mil.ka

Post autor: mil.ka »

gabrjel pisze:2. Laryngolog - tu trochę inaczej... fakt dużo rozmowy... stwierdzono niby OK - ale problem nie wyeliminowany... trochę rozmowa z panią doktor poszła w innym kierunku... ona nie jest diabetologiem... ale sprowadzać cukrzycę do przyczyny wszystkich problemów... eh nie profesjonalnie - nie polecam - pisze otwarcie bo nigdy więcej tam nie zajrzę....
jak człowiek jest na coś poważnie chory to czasami wie więcej od lekarza na temat choroby... tak jest z cukrzycą... więc Pani trochę przegięła... 30 minut 31,80 i do widzenia....jak chłupie w uchu tak chlupało - poza tym brak sprzętu ... np do AudioGramu...
Nie wiem, u jakiego laryngologa byles, ale jeszcze raz polece dr Ozieblo ze szpitala w Strassen. Wszystkie sprzety na miejscu, jesli trzeba to nawet tomografia na szybko, pelen profesjonalizm. Mowi po polsku i po francusku. Trzeba sie oczywiscie wczesniej umowic, ale mnie akurat raz przyjela tego samego dnia, bo jakis pacjent nie dojechal.
Tel. 4411-1
Borys

Post autor: Borys »

gabrjel pisze: ...jak chłupie w uchu tak chlupało ...

Ty - to moze po sobotniej imprezie ... ??
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

Borysie, kolega sie LECZY. nie przeszkadzaj. Swoja droga, dobrze sie dowiedziec, gdzie mamy dobre doswiadczenia, a gdzie nie. Moze kiedys w uchu zachlupie :)
gabrjel

Co do Laryngologa, to jako laryngolog jest kiepska (wiem co powinno być zrobione) - nie wiem jako internista... dlatego jeśli ktoś chce iść do Laryngologa to nie polecam...

Co do Dentystki to okazało się przypadkiem że kilka osób z mojej firmy uczęszcza i wszyscy są zadowoleni - oprócz jednej zgrabnej, długonogiej szatynki :)
magdap

Post autor: magdap »

Interniści:
dr Ewa Czech-Nowara (także laryngolog)
3, rue Theis, Niederkorn
tel. 58 93 09

dr Bożena Friller
100, route d'Arlon
tel. 26 45 86 57[/quote]

a czy któraś z w/w pań internisrek przyjmuje w sobote? a jeżeli tak to w jakich godzinach?
magdap
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Panią dr Czech-Nowarę można poprosić o wizytę domową, nawet w niedzielę, za standardową dopłatą oczywiście.
Janek Gołąb

Post autor: Janek Gołąb »

Jeżeli szukasz ginekologa-położnika, to skontaktuj się z Dr Kingą Nahberger (poprzednio w Wiltz), która aktualnie prowadzi praktykę w Etellbruck w samym centrum miasta, b.blisko dworca kolejowego. Telefonnr: 26 95 37 11; umawia asystenka. Dwa razy w miesiącu Pani Doktór ordynuje w Klinice Bohlera na Kirchbergu - umawia asystentka.
Dotychczasowe doświadczenia mojej żony z Panią Doktór (także odbiór porodu) potwierdzają jej kompetencje lekarskie i daja pacjentowi poczucie dobrej opieki i bezpieczeństwa
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

anwi pisze:
jeremijo pisze:a ja bym prosiła o namiary na lekarz ogólnego mówiącego po polsku
Interniści:
dr Ewa Czech-Nowara (także laryngolog)
3, rue Theis, Niederkorn
tel. 58 93 09

dr Bożena Friller
100, route d'Arlon
tel. 26 45 86 57
Czy ktoś z Was orientuje się może, czy dr Friller mówi również po angielsku?
gabrjel

mary_81 pisze: dr Bożena Friller
100, route d'Arlon
tel. 26 45 86 57

Yes,
Awatar użytkownika
mary_81

gabrjel pisze:
mary_81 pisze: dr Bożena Friller
100, route d'Arlon
tel. 26 45 86 57

Yes,
Well NO, SHE DOES NOT. Mój znajomy przekonał się właśnie o tym na własnej skórze, więc następnym razem zanim napiszesz "yes", upewnij się proszę, że wiesz co piszesz.
Borys

Post autor: Borys »

jako iz cytowany przez Ciebie osobnik od jakiegos czasu pisze ze bedzie "znow posadzany o atakowanie Borysa" to ja tym razem wystapie w jego obronie!

Otorz zapewne uzytkownik ten piszac "yes" odpowiedzial twierdzaco (na Twoje pytanie " czy ktos sie orientuje ? " ) iz on wlasnie wie czy Pani Bozena wlada jezykiem angielskim ;)
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
mary_81

Borys pisze:Otorz zapewne uzytkownik ten piszac "yes" odpowiedzial twierdzaco (na Twoje pytanie " czy ktos sie orientuje ? " ) iz on wlasnie wie czy Pani Bozena wlada jezykiem angielskim ;)
Tak, zapewne <rotfl>
Szkoda tylko, że podczas rozmowy zapewnił mnie, że "yes, Pani Bożena włada takowym językiem". Więc chyba do końca jednak nie wie/nie orientuje się ;) . Ja jak czegoś nie wiem, to nie plotę trzy po trzy, no ale Gabryś znany jest z tego, że lubi dużo mówic <lol>
ODPOWIEDZ