Cudze chwalicie, swego nie znacie, czyli Clervaux
Cudze chwalicie "swego" nie znacie....
Clervaux urocze miasteczko na północy Luxembourga.
1)Kościół
2)Opactwo w trakcie remontu
3)Zamek, w którym jest obecnie wystawa fotografii,Edwarda Steichena "The Family of Man".
4)Dla miłośników czołgów...
5)Udało się nam również zobaczyć fajne autka typu:
6)Jesień, ach to ty...
7)Takie mają tam jabłka:)
W drodze do kościoła
Jak ktoś chce się wybrać na krótką wycieczkę niedzielną, to naprawdę polecam to miejsce!
Clervaux urocze miasteczko na północy Luxembourga.
1)Kościół
2)Opactwo w trakcie remontu
3)Zamek, w którym jest obecnie wystawa fotografii,Edwarda Steichena "The Family of Man".
4)Dla miłośników czołgów...
5)Udało się nam również zobaczyć fajne autka typu:
6)Jesień, ach to ty...
7)Takie mają tam jabłka:)
W drodze do kościoła
Jak ktoś chce się wybrać na krótką wycieczkę niedzielną, to naprawdę polecam to miejsce!
A tuż przed wjazdem do Clervaux od strony Ettelbruck (albo też i Ziemi niczyjej wracając ze zwiedzania siną dali luksemburskiej) można zobaczyć napis "ZAPRASZAMY" po prawej stronie. Ktoś wie może kto to i gdzie tak wszystkich zaprasza?
Jest tam zaraz obok lokal o nazwie "Bei Magdalena" o ile dobrze pamiętam, czy to właśnie tytułowa Magdalena się tak reklamuje i czy oferuje jakieś polskie przysmaki?
Jest tam zaraz obok lokal o nazwie "Bei Magdalena" o ile dobrze pamiętam, czy to właśnie tytułowa Magdalena się tak reklamuje i czy oferuje jakieś polskie przysmaki?
- kajapapaja
knajpa zapuszczona i napis został raczej ze starych dobrych czasów
swego czasu zatrzymaliśmy się na kawę - jak zobaczyłam w jaki stanie właścicielka obsługuje (rozdeptatne łapcie, brudny fartuch i brud z ogródka za paznokciami) - od razu odechciało mi się czegokolwiek...
jednym słowem - odradzam
swego czasu zatrzymaliśmy się na kawę - jak zobaczyłam w jaki stanie właścicielka obsługuje (rozdeptatne łapcie, brudny fartuch i brud z ogródka za paznokciami) - od razu odechciało mi się czegokolwiek...
jednym słowem - odradzam
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Musze tez potwierdzic. Pani troszeczke w stylu "domowym", ale my tylko chcielismy cos zimnego sie napic bo lazilismy tam po gorkach, wiec ok. Rozmawialismy dlugo jak polacy powinni sobie pomagac na tym swiecie, i na koniec bylo chyba euro 7.50 za 3 male szklanki koka koli
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.