Bama, jesli wiec uderzasz do mnie (a konkretnie do mojego watku nt. kupna nowych opon sprzed kilku tygodni), to osmielam sie zauwazyc, ze startujemy w roznych kategoriach. Ja wlasnie oddalem auto do przegladu po 90 000, a mam je niemal dokladnie tyle co ty. Tak wiec u mnie wypada gdzies jakos 40 000 rocznie. I nie to zebym sie chwalil – sam bym chcial, zeby mialo przebieg ponizej 10 000 po 3 latach, ale coz poradzic – nie ma i juz nie bedzie mialo Skoro wiec mam za soba 90 000, to i chyba nic dziwnego, ze jeden komplet moich opon zdobi juz jakis plac manewrowy, czy – kto wie – moze nawet robi za odbojniki na jakims nabrzezu dla jachtow <mrgreen>bamaza42 pisze:no, ponizej 20 000....
droga przez Niemcy
Moderator: LuxTeam
Bama nie chcę się chwalić jakie mam auto... ale Ty wiesz...
Różnica miedzy takim autem a innym mniejszym jest przede wszystkim:
1.czy jedziesz 100 czy 200 w aucie czujesz się tak samo
2.w tym aucie ma się co zgniatać...
3.komfort jazdy jest nie porównywalny
4.masa auta robi różnicę... one się trzyma drogi a napęd 4x4 powoduje że zmieniejsza się prawdopodobieństwo "przekombinowania" na jakimś manewrze...
więc reasumując
wszystko zależy od tego ile za te kilka godzin chcesz zapłacić więcej :P
p.s.
chyba a na klawiaturze Ci nie działa - gabrjel
Różnica miedzy takim autem a innym mniejszym jest przede wszystkim:
1.czy jedziesz 100 czy 200 w aucie czujesz się tak samo
2.w tym aucie ma się co zgniatać...
3.komfort jazdy jest nie porównywalny
4.masa auta robi różnicę... one się trzyma drogi a napęd 4x4 powoduje że zmieniejsza się prawdopodobieństwo "przekombinowania" na jakimś manewrze...
więc reasumując
wszystko zależy od tego ile za te kilka godzin chcesz zapłacić więcej :P
p.s.
chyba a na klawiaturze Ci nie działa - gabrjel
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Co do opon. Twoj silnik jest lzejszy od tutaj "opisywanych" <mrgreen>bamaza42 pisze:pojemnosc?....1.5...a jaki to ma wplyw na zuzycie opon?.... <bezradny>misio pisze:Bamaza, jaka masz pojemnosc slinika w aucie?
anwi pisze:A ile kilometrów robisz rocznie?
Ale ja nie o tym. Znajac pojemnosc jestem w stanie obliczyc jaka mozesz miec srednia. No wiec przyznaj sie bez "bicia" ze troche cie fantazja ponosi z ta srednia.
Zeby miec 140 srednia musiala bys jechac naprawde 180-200 z przystankami. Jesli nie robisz ich, to musiala bys jechac non stop.
haha
może nie fantazja ale matematyka
p.s. - tutaj można sobie pomarzyć:
http://video.msn.com/video.aspx?mkt=pl- ... 9a94f87ae4
Chcialabym zauwazyc, ze tu to fantazja poniosla...ale gAbrjela....ja napisalam, ze mam zwykle przez Niemcy +/- 120....a 180 jade...jak sie zagapie i noga mi opadnie, znaczy tylko momentami....a przewaznie nieco wolniej. No i srednia nie jest liczona wg mnie na postojach, a wylacznie w jezdzie i nie ja to wyliczam, tylko moj, jak to mowicie - komputer pokladowy, a czasem i pan Andrzej-nawigatorZeby miec 140 srednia musiala bys jechac naprawde 180-200 z przystankami. Jesli nie robisz ich, to musiala bys jechac non stop.
...ale o co chodzi z tym linkiem?....nie lapie...gabrjel pisze:p.s. - tutaj można sobie pomarzyć:
http://video.msn.com/vide...56-3f9a94f87ae4
Passat - niekusi zlodziei?...hmmm moze i nie....ale co Ty mi proponujesz?...tylko 90 KM?...toz to dla emeryta... No i nie wiem jak rozumiec ostatnia uwage....znaczy wersja/model juz nie produkowana?...oczywiscie, ze musi byc nowe!!! Juz sie najezdzilam "secondhandami"....zawsze wiekszy problem przy sprzedazy, a poza tym, jak Ci tlumaczylam juz kiedys - ja jestem baba i dla mnie auto musi przede wszystkim jezdzic i nie psuc sie...a tego wieksza gwarancja pzry aucie nowym....a nawet jak sie popsuje, to w ramach gwarancji fachowcy sie nim zajma...gabrjel pisze:Poleciłbym Ci Passata B4 - ostatnia naprawdę dobra konstrukcja z silnikiem 1.9TDI 90KM 1Z - jak to się mówi przepali wszystko oprócz krupnioka na kościach...
A auto nie jest drogie , nie kusi złodziejów i ma 106L bak na ON... i jak umiejętnie jedziesz to na tych 106L robisz 2000km... mi się udało 1800km (jednak kusiło czasami przycisnąć)...
Tylko że Ty tylko nowe auta...
Tego modelu nie kusi... co do naprawy - to naprawdę ostatni udany model VW - jeśli chodzi o blachy to pancernik... jeśli chodzi o zawieszenie to czołg...bamaza42 pisze: Passat - niekusi zlodziei?...hmmm moze i nie....ale co Ty mi proponujesz?...tylko 90 KM?...toz to dla emeryta... No i nie wiem jak rozumiec ostatnia uwage....znaczy wersja/model juz nie produkowana?...oczywiscie, ze musi byc nowe!!! Juz sie najezdzilam "secondhandami"....zawsze wiekszy problem przy sprzedazy, a poza tym, jak Ci tlumaczylam juz kiedys - ja jestem baba i dla mnie auto musi przede wszystkim jezdzic i nie psuc sie...a tego wieksza gwarancja pzry aucie nowym....a nawet jak sie popsuje, to w ramach gwarancji fachowcy sie nim zajma...
Kupujesz takowego za 10000zł - robisz mu duży przegląd za 5000zł i wymieniasz wszystko co "może" być podejrzane - robisz kolejne 100000km i co 15000km wymieniasz olej... i lejesz paliwo... zero problemów - ja tak zrobiłem 7 lat temu... jedyna naprawa to jak zrobiłem BUM... skasowałem 3 samochody - dwa pojechały a Citroen do kasacji (złożył mu się dach i siadło hydrauliczne zawieszenie) - ja byłem uparty bo wymieniłem maskę - naprawa z malowaniem 1500zł... gdyby mi ktoś dał takiego jak B4 z przebiegiem jak w Audi to od ręki się zamieniam... bo ten samochód jest praktycznie bezobsługowy...
4 lata temu go sprzedałem rok temu przyjechał się do mnie pochwalić właściciel i podziękować... że dobre auto... i napalił się na mojego B5, ale wtedy nie chciałem go sprzedawać - a wręcz mu go odradziłem...
co do tych 90KM - to mogłabyś się zdziwić co robią koniki z autem które ma 1250kg wagi... sam się zastawiam co innego jest w tym moim Audi że waży 550kg więcej od Passata - a jest mniejsze w środku...Akumulator większy ? grubsze ściany ?
Misio
ten temat
http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=23040
i ten powyżej...
Co Ty bierzesz? <rotfl> <8p> <lol> <lol> <lol>
ten temat
http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=23040
i ten powyżej...
Co Ty bierzesz? <rotfl> <8p> <lol> <lol> <lol>