droga przez Niemcy

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

gabrjel

Post autor: gabrjel »

Bama Pirat ?:P

i Ty piszesz że ja jestem szybki :P

pewnie bym Cię nie dogonił
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

To mi jeszcze wytlumacz, dlaczego moje opony mimo wszystko sa jak nowe?...no. prawie... :)
gabrjel

nie ruszasz z piskiem, nie uczysz kierowców z tyłu nie nie wyregulowanymi światłami że masz dobre hamulce...

i nie jeździsz co miesiąc do PL... z czego śmieją się ze mnie w firmie...
a mam dwoje chorych rencistów w domu....
Awatar użytkownika
Haga

Post autor: Haga »

albo niedawno nabyte ;)
gabrjel

Bama Haga spać!!!

p.s.
znowu nabijam sobie posty :P
Awatar użytkownika
Haga

Post autor: Haga »

Tak jest <!>
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

gabrjel pisze:pewnie bym Cię nie dogonił
oj chyba byś dogonił ... ktoś mi mówił, że przez Niemcy wyprzedzasz tych, co jadą 230 ;) ale mimo wszystko nie radzę tak pędzic, chocby przez wzgląd na rodziców ... dobrej nocy!
misio

Post autor: misio »

Bamaza, jaka masz pojemnosc slinika w aucie?
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

bamaza42 pisze:To mi jeszcze wytlumacz, dlaczego moje opony mimo wszystko sa jak nowe?...no. prawie..
A ile kilometrów robisz rocznie? ;)
Awatar użytkownika
bamaza42

Haga pisze:albo niedawno nabyte
taaaa calkiem niedawno - ponad 2 lata temu, razem z samochodem...ale niektorzy po takim czasie juz wymieniaja, bo "gole"... <bezradny>
misio pisze:Bamaza, jaka masz pojemnosc slinika w aucie?
pojemnosc?....1.5...a jaki to ma wplyw na zuzycie opon?.... <bezradny>
anwi pisze:A ile kilometrów robisz rocznie?
no, ponizej 20 000.... ale wcale nie dlatego, ze auto oszczedzam, czy cos takiego....wszedzie jezdze autem, do Polski nie zawsze - bo mam samolot do Gdanska i jak jade na kilka dni to mi sie nie chce tluc 2x tych 1300 kilometrow... Do Hiszpanii tez polecialam samolotem i tam pozyczylam auto...bo jak jade na tydzien, to nie usmiecha mi sie spedzenie 2-4 dni z tego za kierownica...po prostu jezdze tyle, ile potrzebuje...i w sumie ciesze sie, ze nie musze co 2 lata opon wymieniac :) ...a co do pisku opon, to nie wiem czemu, ale wlasnie mi piszcza - czasem jak ruszam ze swiatel, a czasem na zakretach (tych ostrych, w miescie...)... <bezradny>
Awatar użytkownika
jeremijo

Post autor: jeremijo »

bamaza ja jadę w tym samym kierunku i mój tom tom prowadzi mnie na sasbrken, frankfurt ,kasel z domu tu do domu w pl. mam 1250 i pokonuje tą trase zwykle w 10 do 11 godzin a mam małe dziecko wiec i postoje muszą być na jedzonko i rozprostowanie małych kości wiec myślę że swoją trase pokonałaś super ,bo po pl. na naszej trasie nie da się jechać szybciej ja odbijam przed słupskiem na bytów a ty jak się nie mylę jedziesz przez lębork a sprubuj choć raz przez bytów .
jeremijo
Awatar użytkownika
bamaza42

gabrjel pisze:w DE średnia nieźle wychodzi... z lekka 140-150 km/h czyli lecisz koło 180 w większości
no nie...az tak to nie....srednia mi pokazuje (na trasie przez Niemcy) zwyklecos +/- 120km/godz, a 180...tez sie zdarza...ale tylko wtedy, jak sie zagapie, nie spogladam na licznik przez jakis czas i noga tak mi opada....a wcale tego nie czuje....ale jak zauwaze, to od razu noga z gazu!....bo zaraz trzeba bdzie tankowac....szkoda czasu :)
Awatar użytkownika
bamaza42

jeremijo pisze:z domu tu do domu w pl. mam 1250 i pokonuje tą trase zwykle w 10 do 11 godzin a mam małe dziecko wiec i postoje muszą być
no i znowu...ludzie, nie zalamujcie mnie....ja tez bym chciala krocej jezdzic...i mimo, ze "noga mi opada"....nie da sie.... :(
gabrjel

bama myślę że jedyny sposób na to szybszy samochód :) albo drugi na wypady tylko do PL :P

Poleciłbym Ci Passata B4 - ostatnia naprawdę dobra konstrukcja z silnikiem 1.9TDI 90KM 1Z - jak to się mówi przepali wszystko oprócz krupnioka na kościach...

A auto nie jest drogie :), nie kusi złodziejów i ma 106L bak na ON... i jak umiejętnie jedziesz to na tych 106L robisz 2000km... mi się udało 1800km (jednak kusiło czasami przycisnąć)...

Tylko że Ty tylko nowe auta...

a jak nie to już tylko helikopter... najlepiej Cobra albo Apache :P lub pionowzlot - Harrier :P
Awatar użytkownika
bamaza42

alez gbrjelu...nie chodzi oszybkosc/predkosc....moj jest jak dla mnie wystarczajaco szybki....mysle, ze nawet jakbym miala ferrari, albo inne porsze-gorsze, nie rozwijalabym wiekszych predkosci....z takich samych powodow, dla jakich nie potrafie zrozumiec ekscytacji rozrywkami serwowanymi w zamknietym wlasnie lunaparku na Glacis....zupelnie nie odczuwam potrzeby takich wrazen....i mysle, ze kolezanka jeremijo, i inni jezdzacy z malymi dziecmi, nie pruja po niemieckich autostradach z predkoscia 200km/h....a jezeli tak - to "zycze szczescia" !....
ale helikopter....to jest jakies rozwiazanie...musze to przemyslec... :)
Zablokowany