droga przez Niemcy
Moderator: LuxTeam
droga przez Niemcy
Czy ktoś z Was zna może jakąś stronę, na której można sprawdzić utrudnienia w ruchu na niemieckich drogach? Ale taką, na której wpisuję swoją trasę i pokazuje mi roboty drogowe itp tylko na mojej trasie <shock>
Przykładowo na stronie www.gddkia.gov.pl można to zrobić
Przykładowo na stronie www.gddkia.gov.pl można to zrobić
Ja wlasnie sprawdzilem. Wczoraj na wlasnej skorze. Wierz mi – jazda do Polandii stylem klasycznym (Koblencja-Giessen-Erfurt-Drezno-Jedrzychowice) to istna masakra. Przygoda zaczyna sie juz na wysokosci Trewiru, gdzie nasi wspaniali sasiedzi podjeli rewolucyjna decyzje, by "zautostradzic" jedyny jednopasmowy odcinek na tej trasie. Dalej, natomiast, jest z kazdym kilometrem coraz ciekawiej – srednio na 20 km autostrady przypada 10 km robot drogowych. I tak do Jeny. Potem juz wreszcie troche lepiej, bo tez i DDR-owskie autobany sa obecnie najlepiej wypas(m)ionymi drogami Dojczlandii.Haga pisze:dzięki, sprawdzę
Lux-Koblencja-Giessen-Erfurt-Drezno-Jedrzychowice-Wrocław
najlepsza i najszybsza trasa, a remonty są zawsze i korki też, tylko trzeba dobrze gazem operowac, jeszcze nigdy nie jechałem do Wro dłużej niż 9 godzin, a mam tych rajdów trochę za sobą o różnych porach dnia i tygodnia <rotfl>
najlepsza i najszybsza trasa, a remonty są zawsze i korki też, tylko trzeba dobrze gazem operowac, jeszcze nigdy nie jechałem do Wro dłużej niż 9 godzin, a mam tych rajdów trochę za sobą o różnych porach dnia i tygodnia <rotfl>
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Wiesz... to nie o ranking chodzi, ale o komfort jazdy. Przyznam sie (trudno, i tak w zasadzie mam opinie pirata drogowego ), ze tym razem trasa Lux (i to polnocne zadupie) -> Chorzow (a wiec jakies 170 km dalej niz Wrocek) zajela mi 9 godz. 38 min. (liczone wg kompa pokladowego), ale nie czuje sie z tym dobrze, bo wiem, ze moglem w tym samym dokladnie czasie pokonac te sama trase, nie gnajac ile fabryka dala (tam gdzie mozna), by w ten sposob zrekompensowac 1 godz. stania w korku za Giessen i jakies 400 km w sumie maruderowania na wszystkich innych zwezeniach. No, i oczywiscie musialem totalnie zazegnac pomysl chocby najkrotszego postoju (chociaz nie – 10 min. na wymiane plynow – napelnilem wiadomo co i oproznilem... wiadomo co )czeczu pisze:jeszcze nigdy nie jechałem do Wro dłużej niż 9 godzin
Reasumujac – ja bardzo chetnie pooperuje lepiej gazem i hamulcem... tylko dajcie mi lepsza droge. Survival, to zdecydowanie nie w moim stylu
kiedys jezdzilem droga poludniowa (opisywana tu droga przez Erfurt) i odbijalem na polnoc zawsze pusta trzypasmowka Lipsk-Berlin.
Ale od czasu jak ktos pokazal mi droge przez Kassel (duzo wiecej trzypasmowek i mniej gor i robot) zarzucilem calkowicie Erfurt.
Oczywiscie do Wroclawia nie jechalbym przez Berlin, ale na Olsztyn polecam: Koblenz, Giessen, Kassel, Braunschweig, Magdeburg, Frankfurt, Poznan, Olsztyn.
Szerokosci
dobra ta strona stau.de <okok>
Ale od czasu jak ktos pokazal mi droge przez Kassel (duzo wiecej trzypasmowek i mniej gor i robot) zarzucilem calkowicie Erfurt.
Oczywiscie do Wroclawia nie jechalbym przez Berlin, ale na Olsztyn polecam: Koblenz, Giessen, Kassel, Braunschweig, Magdeburg, Frankfurt, Poznan, Olsztyn.
Szerokosci
dobra ta strona stau.de <okok>
Ostatnio zmieniony 12-09-2008, 20:58 przez jespere, łącznie zmieniany 1 raz.
- kajapapaja
zależy na które południe, bo ty misiek piszesz o terenie Beskidu Śląsko-Żywieckiego - to wtedy może i owszem dałoby się przez Czechymisio pisze:Na poludnie Polski przez Prage/Brno i do Cieszyna.
no tak, to teraz wiem kto się ze ściga po tych autostradach i korkach od samego Wrocławiaczeczu pisze:Lux-Koblencja-Giessen-Erfurt-Drezno-Jedrzychowice-Wrocław
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu