Gdzie wystroic zone rozmiaru XXXS do pracy?
Gdzie wystroic zone rozmiaru XXXS do pracy?
Panie - tak jak w temacie.... tutaj juz chodzila w miescie i wszystko za duze. Ktos pisal o jakims duzym centrum blisko Kaiserslautern - czy tam bylby duzy wybor rozmiarow.
Panowie - gdybym tak wzial zone do tego Kaiserslautern, to gdzie tam w okolicy jest najblizszy Hooters? <mrgreen> Piffko, dziewki, sznycle... Bo ja w takich centrach dostaje szalu dosyc szybko (liczyc w sekundach). Czy sa jakies atrakcje dla nas Panow w tej okolicy?
Panowie - gdybym tak wzial zone do tego Kaiserslautern, to gdzie tam w okolicy jest najblizszy Hooters? <mrgreen> Piffko, dziewki, sznycle... Bo ja w takich centrach dostaje szalu dosyc szybko (liczyc w sekundach). Czy sa jakies atrakcje dla nas Panow w tej okolicy?
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
- ogrodniczka
No wiesz Digilante, w Polsce to są takie sklepy" "5.10.15" albo "Smyk" albo "Swiat dziecka", ale tutaj...
A tak na poważnie , skoro Twoja żonka tak po chińsku malutka to może ZARA (modnie choć materiały i wykończenie słabej jakości) ale mają takie "szczupłe" rozmiary. Leo Lazzi jest też taki "szczupły". Pozostaje również cała gama markowych ciuchów w rozmiarze XS bo szyją raczej dla szczupłych kobiet. Tych marek nie będę polecać bo są osiągalne w Smetsie i możesz zobaczyć o czym mówię. Natomiast jeżeli chce Ci się przejechać dokądś po markowy ciuch w umiarkowanej cenie to jedz do Niemiec (130 km od Luksemburga)do Zweibruecken. Są tam m. in. outlety Burberry, Versace, Calvin Klein, Aigne i mnóstwo innych. Kupowałam ostatnio w rozmiarach 34 ponieważ były tam rozmiary albo duże albo bardzo małe. Cena 30-50 % ceny sklepowej w Luxie. Ale gwarancji, że coś znajdziesz nie daję.
A tak na poważnie , skoro Twoja żonka tak po chińsku malutka to może ZARA (modnie choć materiały i wykończenie słabej jakości) ale mają takie "szczupłe" rozmiary. Leo Lazzi jest też taki "szczupły". Pozostaje również cała gama markowych ciuchów w rozmiarze XS bo szyją raczej dla szczupłych kobiet. Tych marek nie będę polecać bo są osiągalne w Smetsie i możesz zobaczyć o czym mówię. Natomiast jeżeli chce Ci się przejechać dokądś po markowy ciuch w umiarkowanej cenie to jedz do Niemiec (130 km od Luksemburga)do Zweibruecken. Są tam m. in. outlety Burberry, Versace, Calvin Klein, Aigne i mnóstwo innych. Kupowałam ostatnio w rozmiarach 34 ponieważ były tam rozmiary albo duże albo bardzo małe. Cena 30-50 % ceny sklepowej w Luxie. Ale gwarancji, że coś znajdziesz nie daję.
O matko, ogrodniczka....to Ty tez masz taki mikro, "chinski" rozmiar?!...34 to zalozyloby moje 13-letnie, drobne i male (najmniejsze w klasie) dziecko...A w rozmiarze "XS" to juz nie jeden raz cos jej kupowalam...
Ja Ci digi, nie pomoge, niestety - jakbys mnie spytal o sklepy z odzieza dla "puszystych", to bym Ci dala kilka namiarow...
Ale, wiesz, w tych wszystkich sklepach typu Zara, Paprika (albo Casis), itp...sa w centrum - rozmiarowka konczy sie przewaznie na rozmiarze 36 (nawet jak jest napisane, zezto 38 albo 40...), dlatego zachodze tam jedynie jak szukamy czegos dla mojej corki...poza tym - moze cos by sie udalo zlowic w H&M w dziale damskim (nie mylic z mlodziezowym albo dziecinnym). No i w Belle Etoile w galerii jest kilka sympatycznych butikow, ktorych nazwy jednak nie jestem sobie w stanie przypomniec....

Ja Ci digi, nie pomoge, niestety - jakbys mnie spytal o sklepy z odzieza dla "puszystych", to bym Ci dala kilka namiarow...

Ale, wiesz, w tych wszystkich sklepach typu Zara, Paprika (albo Casis), itp...sa w centrum - rozmiarowka konczy sie przewaznie na rozmiarze 36 (nawet jak jest napisane, zezto 38 albo 40...), dlatego zachodze tam jedynie jak szukamy czegos dla mojej corki...poza tym - moze cos by sie udalo zlowic w H&M w dziale damskim (nie mylic z mlodziezowym albo dziecinnym). No i w Belle Etoile w galerii jest kilka sympatycznych butikow, ktorych nazwy jednak nie jestem sobie w stanie przypomniec....
Bamaza, nie zgodze sie z Toba co do ZARY. Tam rozmiarowka konczy sie na XL (i jest to prawdziwe XL, a nie udawane). Wiem co mowie, bo sama tam kupuje i do tego raczej wieksze rozmiary.
A male typu XS tez chyba maja.
Poza tym z malych rozmiarow moge rowniez polecic Morgan (np na Av de la Gare), czesto mam ochote cos tam kupic, ale na mnie za male.
Na Twoja zone powinno byc OK.
A male typu XS tez chyba maja.
Poza tym z malych rozmiarow moge rowniez polecic Morgan (np na Av de la Gare), czesto mam ochote cos tam kupic, ale na mnie za male.
Na Twoja zone powinno byc OK.
Digi to i ja nabije sobie posta piszac OFF TOP
Gratuluje kolejnego etapu w dazeniu do sytuacji idealnej.
Skoro zonka ma juz prace to jeszcze tylko prawko niech zda i mozesz juz smialo przejsc na emeryture , wtedy bedziemy sie czesciej spotykac a i chlapnac bedzie mozna ciut wiecej niz zwykle to bywa <rotfl>
Gratuluje kolejnego etapu w dazeniu do sytuacji idealnej.
Skoro zonka ma juz prace to jeszcze tylko prawko niech zda i mozesz juz smialo przejsc na emeryture , wtedy bedziemy sie czesciej spotykac a i chlapnac bedzie mozna ciut wiecej niz zwykle to bywa <rotfl>
- kajapapaja
to i ja się dorzuce do ogórdeczka: digi, ja nie wiem, jakim sposobem twierdzisz, że twoja zona ma rozmiar xxxs. Jak dla mnie to wystarczy jej S, czyli że znajdzie ciuchy na siebie w kazdym C&A, H&M, Zara, Mango, Esprit, Morgan etc. Fakt, trzeba bardziej wtedy pogrzebać po wieszakach (podobnie jak w przypadku duzych rozmiarów typu 42 :> ), ale nie jest to mission impossible.
Jakby co - polecam równiez Benettona i Orsay (ten ostatni dostępny w Trewirze)
Jakby co - polecam równiez Benettona i Orsay (ten ostatni dostępny w Trewirze)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
no kaja, jak Ty cos napiszesz...."duzy rozmiar 42"...kon by sie usmial...duze, to sie zaczynaja od 44-46....prosze Cie...kajapapaja pisze:podobnie jak w przypadku duzych rozmiarów typu 42

A co do zony digilante, to zgodze sie z nim, ze na pewno mniejszy niz rzeczone S...ona jest drobniejsza osobka od mojej malej Kasi, a na Kasie XS bywa za duze...
natomiast poieram game sklepow...jest tu tego troche, trzeba sie przeleciec i popatrzec...
Podobno nowo otwarta
http://www.trier-galerie.de/shops-und-marken.html

- kajapapaja
dzieki mary za przypomnienie, bo własnei zastanawiałam się, po co mnie mój sluby ciagnie do Trieru <mrgreen>mary_81 pisze:Podobno nowo otwartahttp://www.trier-galerie.de/shops-und-marken.html
eurokraci.eu
eurokraci.eu
Ależ proszę! W moim przypadku to ja zawsze ciągnę mojego lubego do Trieru <rotfl>kajapapaja pisze:dzieki mary za przypomnienie, bo własnei zastanawiałam się, po co mnie mój sluby ciagnie do Trieru <mrgreen>mary_81 pisze:Podobno nowo otwartahttp://www.trier-galerie.de/shops-und-marken.html
Ostatnio zmieniony 10-09-2008, 16:04 przez mary_81, łącznie zmieniany 1 raz.