Schueberfouer za pół ceny

Awatar użytkownika
Redakcja

Schueberfouer za pół ceny

Post autor: Redakcja »

Dziś ostatni dzień zabawy na Glacis. Największe w Luksemburgu wesołe miasteczko jutro rano zaczyna pakować walizki i... Addi do przyszłego roku. Na osłodę, dla swoich fanów, jak co roku w ostatni dzień Schoeberfouer w godzinach od 11.00 do 20.00 bawi, tumani, przestrasza za pół ceny. O godzinie 22.00 natomiast miasto stołeczne Luksemburg uroczyście pożegna tegoroczny park rozrywki na kółkach pokazem sztucznych ogni serwowanych tradycyjnie z mostu Adolfa.

wiadomość za www.station.lu
Załączniki
schueberfouer.jpg
schueberfouer.jpg (23.02 KiB) Przejrzano 5341 razy
~~~~~
Redakcja
mil.ka

Post autor: mil.ka »

Ciekawe, czy w alejce handlowej dzis wszystko tez za pol ceny...? ;)
Borys

Post autor: Borys »

mil.ka pisze:Ciekawe, czy w alejce handlowej dzis wszystko tez za pol ceny...? ;)
Niestety nie, obnizki tycza sie jedynie biletow na atrakcje typu karuzele itede wszystkie zarelka i stragany maja te same ceny przez cale fuary.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

a czy ktoś się dziś wybiera?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
Haga

Post autor: Haga »

a czy wiecie, skąd od strony Kirchbergu najlepiej będzie widać pokaz fajerwerków?
Właśnie zauważyłam, że zamykają pół JFK :(
Borys

Post autor: Borys »

Mysle ze jak wyjdziecie do JFK na wysokosci skrzyzowania ze swiatlami ( tego ktore przecinalismy przy przeprowadzce wielokrotnie ) to bedziecie mieli calkiem ok widok. Takie sa jedynie moje domysly jako iz ogladam te fajerwerki za kazdym razem albo z fuarow albo ze starego miasta-centrum.
Awatar użytkownika
Haga

dzięki :)
zatem jedziemy
Awatar użytkownika
Haga

Byłam, zobaczyłam i wróciłam.
Rzeczywiście było na co popatrzeć 8)
Czekam na powtórkę za rok :)
Awatar użytkownika
madi82

Post autor: madi82 »

Drogi Lux Teamie fajerwerki były na czerwonym moście a nie na moście Adolfa gdziez to oglądac można co roku fajerwerki w czerwcu. Chyba że nie wiem,iż ten czerwony most to też Adolf:)
W sumie dobrze że przejeżdżaliśmy koło Adolfa i zobaczyliśmy ze nikogo nie ma i wtedy skierowaliśmy się w odpowiednie miejsce...
Awatar użytkownika
madi82

Post autor: madi82 »

A czy mi mógłby ktoś wyjaśnić jak się nazywa most czewony z którego były widoczne fajerwerki ...? bo nie był to most Adolfa....!!!
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

To chyba most Grande-Duchesse Charlotte
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

mary_81 pisze:To chyba most Grande-Duchesse Charlotte
popularnie przez wszystkich nazywany Czerwonym Mostem
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
MaWi

Post autor: MaWi »

Dokladnie jest tak jak napisaly Szanowne Przedmowczynie – Most Wielkiej Ksieznej Charlotty, Czerwonym Mostem (takze przez tubylcow, jako Roud Bréck) zwany.

Natomiast co do fajerwerkow – informacja o ich wystrzeleniu z Mostu Adolfa pochodzila z artykulu w wort.lu. Niestety obecnie juz tego artykulu znalezc niesposob (moze wort zorientowal sie, ze palnal gafe i w odroznieniu od polska.lu zatarl za soba slady? ;) )
ODPOWIEDZ