Kurs języka polskiego (w imieniu Olka50)

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
Marguerite2003

Kurs języka polskiego (w imieniu Olka50)

Post autor: Marguerite2003 »

Poniżej wklejam francuski tekst z polskim tłumaczeniem, w imieniu Olka50, który ma problemy z obsługą forum, jako, że nie zna polskiego:

Bonjour a tous;

Je suis nouveau dans ce forum;

Je veux lancer un appel pour rassembler des candidats, qui veulent participer à un cours de langue polonaise.
Je pense s’il existe assez de candidats, en trouvera aussi une personne pour donner des cours.
Si vous êtes intéressé, ou si vous connaissez une personne qui s’intéresse, vous pouvez envoyer un email en langue allemande ou française a mon adresse. (aba@pt.lu)

La même démarche pour les personnes qui veulent donner des cours.

Merci d’avance

Olek50

Witam wszystkich,
Jestem nowy na tym forum.
Chciałbym zebrać grupę osób, które są zainteresowane uczestnictwem w kursie języka polskiego. Sądzę, ze udałoby się zgromadzić wystarczającą liczbę chętnych, oraz, że znalazłby się również ochotnik, który by taki kurs poprowadził.
Jeżeli jestescie zainteresowani, lub znacie osobę, która mogłaby być zainteresowana, wyslijcie proszę e-mail po francusku lub niemiecku na mój adres : aba@pt.lu.

To samo dotyczy osób, które chciałyby takiego kursu udzielać.

Z góry dziękuję

Olek50
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Czy grupa byłaby skłonna poświęcić sobotnie popołudnia? Nauczycielka j. polskiego ze szkoły polskiej mogłaby zorganizować kursy.
Danka
BBACCUS

Post autor: BBACCUS »

ja udzielam lekcjii j polskiego. zainteresowanych prosze o kontakt na adres emailowy.
BBACCUS

Post autor: BBACCUS »

wolne terminy to jeszcze pon rano i soboty i piatki po poludniu.
ODPOWIEDZ