bamaza42 pisze:a jakie certyfikaty przedstawiliscie w US?....
dodalismy do PITu NIP-3 z adresem luksemburskim
Jak coś będa bardzo od nas chcieli - musza ma polecony do Luksa sie szarpnac i dac nam 3 mieisace czasu na zebranie mysli
leszek - dyskutujemy tu o podatkach od dochodów normalnych, z pracy, i tu masz rację, że jeżeli ktoś ciągle trzyma lokaty lub gra na giełdzie w Poslce i osiąga z tego dochody - musi w Polsce zapłącić od tego podatek (czyli de facto - złożyc PIT z danym zebranymi z bira maklerskiego) oraz dodatkowo zgłosić ten fakt (osiagania dodatkowych przychodów - mówię tu o EPSO-ach!) swojemu pracodawcy, zgodnie z Code of Good Administrative Behaviour.
bez paniki, nawet jak się zgłosi że się przeprowadziło, zawsze można udowodnić, że "centre of interest" jest w rodzinnym mieście, bo rodzice, dziadkowie, rodzeństwo etc.... i 16% zostaje <mrgreen>
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
misio, alez ja duzo rzeczy nie wiem, Ty jak widac wiesz duzo wiecej dlatego chcialam sie dowiedziec jakie to sa te konsekwencje jak sie ktos w Polsce wymelduje? Ja nie znam zadnych, a jak Ty znasz to sie podziel swoja wiedza, to bedzie przydatne dla innych.
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu