Plener fotograficzny

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
Tr0n

Plener fotograficzny

Post autor: Tr0n »

Są jacyś chętni na wspólny plener fotograficzny? Co, gdzie i kiedy do ustalenia.
Pozdrawiam
Tr0n
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

O, ja jak najbardziej!.....Choc ze mnie baaardzo AMATOR i takimze sprzetem (oraz wiedza) dysponuje...ale bardzo, bardzo chetnie robie (i ogladam) zdjecia wszelakie...
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

znaczy każdy ze swoim aparatem przyjdzie i będziemy robić zdjęcia ? ... jak paparazzi jeden stojąc obok drugiego i namierzając obiektyw na wybrany fenomen natury ;) to taka nowa tradycja ? ;)
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Borys

Post autor: Borys »

panda pisze:znaczy każdy ze swoim aparatem przyjdzie i będziemy robić zdjęcia ? ... jak paparazzi jeden stojąc obok drugiego i namierzając obiektyw na wybrany fenomen natury ;) to taka nowa tradycja ? ;)
Ja moge zagrac role tego fenomenu natury...
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Nowa? Nie, normalny "outdoor photography workshop". Sa tego dwie formy -

1. Jest jakis slynny fotograf, i za X euro za osobe bierze nas tam gdzies i pomaga nam w kompozycji, technice, itd. Potem spowrotem pod dachem krytykuje, mowi co mozna by zrobic lepiej...

2. Kilka ludzi idzie tak o, do jakiegos interesujacego miejsca, robia jakiemus drzewku i gorce setki zdjec, i potem albo razem albo przez internet krytykuja, wybieraja najlepsze, i tak mozna zobaczyc jakie kompozycje tej samej sceny sa lepsze, jakie gorsze.

Chcialbym raz pojechac na taki workshop do Grand Canyon z jednym ze slawnych Amerykanskich fotografow - duzo sie mozna nauczyc.

Tr0n, ja bylbym zainteresowany gdyby to "gdzie" i "co" bylo dla mnie nowoscia. Jestem fanem fotografii natury i architektury (specjalnie religijnej, koscioly, itd), wiec tego to juz mam tysiace, ale raczej nie mam wprawy fotografowania ludzi.

Wiec mi sie tak widzi... jakies studio niedaleko Gare, kilka golych bab, jakies weze, kocieta, maszyna do wiatru, do deszczu, no... to by bylo <mrgreen>

Bamazo, moze masz jakies kolezanki ktore by sie poswiecily w imienu sztuki pieknej? ;)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
digilante

Ja moge zagrac role tego fenomenu natury...
No, juz mamy chetnego. Chlopa. W majtkach z tygrysiej skory. Dla Bamazy.

Teraz tylko kilka pan, i juz bedzie.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
madi82

Post autor: madi82 »

TrOn, co rozumiesz pod pojęciem "wspólny plener fotograficzny" ?
:)
Awatar użytkownika
bamaza42

digi, a moze Twoja zona ma tu kilka czarnowlosych kolezanek co by sie chcialy poswiecic dla sztuki?.... pasowalyby do tego tygrysa.... <lol>
Awatar użytkownika
Tr0n

Digilante ty tu nie fantazjuj bo mi żona aparat skonfiskuje ;)

Więc tak - jak natura to jakieś bagna, jezioro i nieludzko wczesna pora czyli świt
Jak architektura to popołudnie ze zmierzchem (warto żeby to coś wtedy ładnie oświetlone było)

Potem można jakieś warsztaty, wspólne galerie zrobić i jak będzie fajnie to umawiamy sie na kolejne spotkanie

Jeśli chodzi o fotografowanie "Adama i Ewy" to tu chyba lepiej wychodzi praca 1:1 no chyba że Digilante chciałby jakiś gwałt zbiorowy fotografować. <mrgreen>
Pozdrawiam
Tr0n
Awatar użytkownika
digilante

Oooooooo... ale pomysl. Moglbym sie spytac zony. Ma jedna dosyc ladna kolezanke. Na nago lub w bieliznie to nie ma szans (zona "pana w okienku" w szwedzkiej ambasadzie, wiec nieladnie by bylo), ale tak w parku to mysle ze by mozna ja namowic na troche modelowania.
Awatar użytkownika
digilante

Ooooooooo... ale pomysl. Gwalt zbiorowy... zapisuje sie!
Awatar użytkownika
bamaza42

chlopaki, bo pomysle, ze wasze malzonki sa na kilkumiesiecznych wakacjach.... <mrgreen>
Awatar użytkownika
Tr0n

digilante pisze:Ooooooooo... ale pomysl. Gwalt zbiorowy... zapisuje sie!
Ostatnio zmieniony 30-06-2008, 20:58 przez Tr0n, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Tr0n
Awatar użytkownika
bamaza42

Tron, jak najbardziej - podtrzymuje zainteresowanie!!!
Awatar użytkownika
bamaza42

ale wyszlo - nie w tej (ostatniej) kwestii, oczywiscie!
ODPOWIEDZ