Jak sie nazywa wymazalny dlugopis?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
digilante

Jak sie nazywa wymazalny dlugopis?

Post autor: digilante »

W poznych latach 80-tych byla taka nowosc - dlugopis z gumka, i mozna bylo to wymazac. Czy ktos wie jak to by sie nazywalo po francusku i gdzie moznaby zaczac poszukiwanie tego (zaczne w AVA w Howald, ale chetnie poznalbym inne miejsca).
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Kiedyś kupiłam w Cactusie. Nie wiem niestety jak się to nazywa, ale jest rysuneczek dla analfabety językowego i po tym poznałam, że to to.
Danka
Awatar użytkownika
eustachy

Post autor: eustachy »

;)
Pędzę z pomocą.

Nazywa sie Frixion Ball od Pilota.
Plastikowy i troche tandetnie wykonany ale Bardzo, Bardzo go lubię.

Chyba jest w Auchanie:)
Załączniki
frixion-set.jpg
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Merci, merci. Jeden taki dlugopis, kilkaset Euro, i Paryz, i moznaby zrobic milion Eurasow w ciagu miesiaca. Nie bede wiecej pisal bo pomyslicie ze zawsze kombinuje, ale akurat w Paryzu mi sie o tych dlugopisach przypomnialo ;) Ktos zgadnie zagadke? Mysle ze tak, w sumie to polskie forum, a Pan z Okienka, polyglot, kiedys mowil ze "kombinowanie" to akurat prawdziwe polskie slowo ;) Jedno wiem, nastepnym razem w Paryzu wszystko bede mial za fryka ;)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
dasty

Post autor: dasty »

stylo effaçable :)
ODPOWIEDZ