złamany ząb! pilne - stomatolog
- ogrodniczka
złamany ząb! pilne - stomatolog
Niech sie święci 3 Maja - ale żeby nie było tak pięknie - to ząb mi się dzisiaj złamał.Korona właściwie...
Przeglądając Wasze wcześniejsze informacje wpadłam na nazwisko dr Wójcik ale na jej numer telefonu już nie...czy ktoś ma telefon do niej?(lub do kogoś innego od stomatologii estetycznej? - ząb jest z przodu).Czy ktoś wie ile kosztuje w luxie korona procera?Pisaliście tylko o plombach...
Przeglądając Wasze wcześniejsze informacje wpadłam na nazwisko dr Wójcik ale na jej numer telefonu już nie...czy ktoś ma telefon do niej?(lub do kogoś innego od stomatologii estetycznej? - ząb jest z przodu).Czy ktoś wie ile kosztuje w luxie korona procera?Pisaliście tylko o plombach...
- ogrodniczka
złamany ząb
Bardzo dziękuję za numer telefonu do dr Wójcik oraz numery do innych wyrwizębów wysłane na priva.Pozostaje teraz tylko trzymać sie za kieszeń. <shock>
Jak serce złamię też do Was napiszę
Jak serce złamię też do Was napiszę
+/- 600 ojro. 200 zwraca kasa.ogrodniczka pisze:Czy ktoś wie ile kosztuje w luxie korona procera?
Jesli "tylko" korona, to moze warto udac sie do tego specjalisty, ktory ja wstawial, bo byc moze jeszcze jest na gwarancji? Tu zwykle korony 15 lat gwarancj maja.ogrodniczka pisze:ząb mi się dzisiaj złamał.Korona właściwie.
- ogrodniczka
korona
600 mówisz...
w swoim luksemburskim postrzeganiu cen i 1000 EUR by mnie nie zdziwił.
Co do naprawy gwarancyjnej - też mam taki plan by udac sie do Polski. Problem w tym,że aż do Poznania, a latam zawsze do Krakowa bo tam mieszkam. Tyle ceregieli z jedną koroną...Ale chyba jednak skorzystam z Twojej sugestii, ponieważ lepiej żeby to robił ten sam technik widząc ząb sąsiedni. Jednak to ząb z przodu i musi pasowac do reszty.Narazie sobie przykleje w Luxie ten odprysk i na trochę wystarczy.
Natomiast gwoli informacji - jeżeli ktos potrzebuje świetnego stomatologa estetycznego w Poznaniu to polecam gabinet "Twój Dentysta". Jestem krytyczna w tych sprawach, ale małżeństwo, które tam przyjmuje robi z koron i implantów majstersztyk.To że odprysł kawałek porcelany to mogłoby być pechowe nagryzienie lub nomen omen po prostu.
pozdrawiam.
w swoim luksemburskim postrzeganiu cen i 1000 EUR by mnie nie zdziwił.
Co do naprawy gwarancyjnej - też mam taki plan by udac sie do Polski. Problem w tym,że aż do Poznania, a latam zawsze do Krakowa bo tam mieszkam. Tyle ceregieli z jedną koroną...Ale chyba jednak skorzystam z Twojej sugestii, ponieważ lepiej żeby to robił ten sam technik widząc ząb sąsiedni. Jednak to ząb z przodu i musi pasowac do reszty.Narazie sobie przykleje w Luxie ten odprysk i na trochę wystarczy.
Natomiast gwoli informacji - jeżeli ktos potrzebuje świetnego stomatologa estetycznego w Poznaniu to polecam gabinet "Twój Dentysta". Jestem krytyczna w tych sprawach, ale małżeństwo, które tam przyjmuje robi z koron i implantów majstersztyk.To że odprysł kawałek porcelany to mogłoby być pechowe nagryzienie lub nomen omen po prostu.
pozdrawiam.
- ogrodniczka
ząb zupa zębowa itd...
Soltusiu, zadzwoniłam.
Zdecydowałam się na niego ponieważ wiele osób mi go rekomendowało.
Porozmawiałam z doktorem po angielsku , a potem jak skojarzył, że jestem Polką, to rzeczywiście zawołał asystentkę.
Idę w czwartek (tak chciałam) choć nawet wizyta w dniu dzisiejszym była mozliwa - czyli ekspresowo.Koszt korony to 500 EUR jeżeli kogoś to interesuje - czyli minimum 100 mniej niz u innych "niedrogich" dentystów.
Zdecydowałam się na niego ponieważ wiele osób mi go rekomendowało.
Porozmawiałam z doktorem po angielsku , a potem jak skojarzył, że jestem Polką, to rzeczywiście zawołał asystentkę.
Idę w czwartek (tak chciałam) choć nawet wizyta w dniu dzisiejszym była mozliwa - czyli ekspresowo.Koszt korony to 500 EUR jeżeli kogoś to interesuje - czyli minimum 100 mniej niz u innych "niedrogich" dentystów.
- ogrodniczka
stomatolog
Byłam dzis u doktora Delabrousse'a na Av. de la Liberte przykleić kawałek nadłamanej korony.
Powiem tak...
Doktor bardzo, bardzo miły,usługa bardzo tania - za przyklejenie ze zdjęciem zapłaciłam...tylko 37, 50 EUR.Do tego nie miałam nawet gotówki (pośpiech i brak miejsca do parkowania w mieście) - nie ma sprawy - mogę zapłacić przelewem.
A moje wrażenia z wizyty?
Przeszłam w swoim życiu kilka zabiegów stomatologicznych (korona, implant, licówka, wkład koronowo-korzeniowy z włókna szklanego, leczenie kanałowe nie są mi obce) i po krótkiej rozmowie z doktorem i jego wypowiedziach na temat koron mogę stwierdzić, ze nie zrobiłabym korony u niego. Zastrzegam, że są to moje subiektywne odczucia. Odłamek przykleił klejem poniewaz nie posiadał specjalnych preparatów to klejenia porcelany i licówek (ok - są drogie i nie każdy pacjent przychodzi z prośbą o taką właśnie usługę).
Jeżeli masz prosty ubytek - idz do niego bez wahania. Otrzymasz leczenie za uczciwą cenę, lekarz ma zapewne wiele lat praktyki. Jeżeli natomiast mówimy o stomatologii estetycznej to radziłabym najpierw upewnić się jaki jej poziom jest w stanie Ci zaoferować oraz pokazać swoje "prace" (zdjęcia). Doktor i jego asystentka naprawde bardzo mili , ceny ok. ale to Twój uśmiech, Ty będziesz chodzic z ich "pracą" ( i ich techników) w ustach więc skonsultuj również z innymi stomatologami (i ceny i warunki jakie panują w twoim uzębieniu do zastosowania takich lub innych rozwiązań). Upewnij sie, że są nowoczesne - od sposobu opiłowywania zęba pod koronę) po zastosowane materiały i czynnik ludzki (czyli dobra praca technika).Wiemy wszyscy, że stomatologia estetyczna to dynamicznie rozwijający się "kierunek"stomatologii ogólnej. Upewnijmy się (o ile mamy środki na to i zależy nam na najwyżyszym poziomie usług w tym zakresie), że dostaniemy mercedesa, a nie trabanta.
Powiem tak...
Doktor bardzo, bardzo miły,usługa bardzo tania - za przyklejenie ze zdjęciem zapłaciłam...tylko 37, 50 EUR.Do tego nie miałam nawet gotówki (pośpiech i brak miejsca do parkowania w mieście) - nie ma sprawy - mogę zapłacić przelewem.
A moje wrażenia z wizyty?
Przeszłam w swoim życiu kilka zabiegów stomatologicznych (korona, implant, licówka, wkład koronowo-korzeniowy z włókna szklanego, leczenie kanałowe nie są mi obce) i po krótkiej rozmowie z doktorem i jego wypowiedziach na temat koron mogę stwierdzić, ze nie zrobiłabym korony u niego. Zastrzegam, że są to moje subiektywne odczucia. Odłamek przykleił klejem poniewaz nie posiadał specjalnych preparatów to klejenia porcelany i licówek (ok - są drogie i nie każdy pacjent przychodzi z prośbą o taką właśnie usługę).
Jeżeli masz prosty ubytek - idz do niego bez wahania. Otrzymasz leczenie za uczciwą cenę, lekarz ma zapewne wiele lat praktyki. Jeżeli natomiast mówimy o stomatologii estetycznej to radziłabym najpierw upewnić się jaki jej poziom jest w stanie Ci zaoferować oraz pokazać swoje "prace" (zdjęcia). Doktor i jego asystentka naprawde bardzo mili , ceny ok. ale to Twój uśmiech, Ty będziesz chodzic z ich "pracą" ( i ich techników) w ustach więc skonsultuj również z innymi stomatologami (i ceny i warunki jakie panują w twoim uzębieniu do zastosowania takich lub innych rozwiązań). Upewnij sie, że są nowoczesne - od sposobu opiłowywania zęba pod koronę) po zastosowane materiały i czynnik ludzki (czyli dobra praca technika).Wiemy wszyscy, że stomatologia estetyczna to dynamicznie rozwijający się "kierunek"stomatologii ogólnej. Upewnijmy się (o ile mamy środki na to i zależy nam na najwyżyszym poziomie usług w tym zakresie), że dostaniemy mercedesa, a nie trabanta.
- ogrodniczka
dr Wójcik
Byłam dzisiaj u dr Alice Wójcik (52 Marie Adelaide) przykleić ponownie kawałek nadłamanej korony.
Mam same dobre wspomnienia z wizyty. Fragment porcelany został przyklejony z użyciem odpowiednich precedur i preparatów. Gabinet nowoczesny.Koszt usługi również niewielki 55 EUR.
Porozmawiałam o nowinkach stomatologii estetycznej. W tym gabinecie wydaje się, że stomatolodzy idą zgodnie z duchem rozwoju na tym polu. Wykonują również korekcję zgryzu i wiele innych nowoczesnych zabiegów. Koszt nowej korony to ok. 820 EUR - cena spora (kasa zwraca 200), lecz przeczucie mi mówi, że byłabym zadowolona z ich usług.
Mam same dobre wspomnienia z wizyty. Fragment porcelany został przyklejony z użyciem odpowiednich precedur i preparatów. Gabinet nowoczesny.Koszt usługi również niewielki 55 EUR.
Porozmawiałam o nowinkach stomatologii estetycznej. W tym gabinecie wydaje się, że stomatolodzy idą zgodnie z duchem rozwoju na tym polu. Wykonują również korekcję zgryzu i wiele innych nowoczesnych zabiegów. Koszt nowej korony to ok. 820 EUR - cena spora (kasa zwraca 200), lecz przeczucie mi mówi, że byłabym zadowolona z ich usług.
-
Moze juz skoncz Ogrodniczka z tymi opiniami, bo po wizycie u dr Delabrousse'a tez nie napisalas calej prawdy(tzn. tego, o czym uprzedzal cie dentysta), o czym dobrze wiesz. Moze osobiscie zalatw sprawe z doktorem. A to, ze podoba Ci sie wystroj gabinetu i sam dentysta, nie musisz sie dzielic z calym forum. Ja w kazdym razie od dluzszego czasu jestem zadowolony z uslug dr Delabrousse'a. Moze zacznij sama sobie leczyc zeby skoro jestes takim fachowcem.
Ogrodniczka ma niesamowity problem : to jej się gabinet nie podoba - bo za skromny, to wykonana praca przez doktora Delabrousse nie odpowiadała jej oczekiwaniom itp.
Sam osobiście i cała moja rodzina korzysta z usług tego stomatologa i nie mamy najmniejszych wątpliwości , że wykonuje on swoją pracę bardzo dobrze, zawsze tłumaczy co będzie robił i jak.
Popieram radę piratonita
Tak samo przeszedłem kilka razy remont domu i mieszkania (zlecając prace innym) , więc chyba też jestem fachowcem w tym względzie )
Sam osobiście i cała moja rodzina korzysta z usług tego stomatologa i nie mamy najmniejszych wątpliwości , że wykonuje on swoją pracę bardzo dobrze, zawsze tłumaczy co będzie robił i jak.
Popieram radę piratonita
no bo przecieżpiratonita pisze:Moze zacznij sama sobie leczyc zeby skoro jestes takim fachowcem.
i mozesz uważać się za " fachowca " .ogrodniczka pisze:Przeszłam w swoim życiu kilka zabiegów stomatologicznych (korona, implant, licówka, wkład koronowo-korzeniowy z włókna szklanego, leczenie kanałowe nie są mi obce)
Tak samo przeszedłem kilka razy remont domu i mieszkania (zlecając prace innym) , więc chyba też jestem fachowcem w tym względzie )
Re: stomatolog
Nie przesadzacie z tą krytyką Ogrodniczki ?
Przecież to jest forum i każdy może wyrazić swoje zdanie . W końcu zastrzegła, że to jej subiektywna opinia. Zawsze jest tak, że jedemu odpowiada ten a drugiemu inny usługodawca. Jeśli jesteście zadowoleni z zabiegów Pana Doktora , to nie musicie ze względu na jej opinie , zmieniać dentysty.
Myślę jednak, że może Ogrodniczka ma trochę racji skoro w przeciągu tygodnia zmuszona była udać się po pomoc do innego lekarza z tym samym problemem.
Mam też nadzieje, że nie weźmie sobie waszych uwag do serca i napisze tutaj jeśli praca wykonana przez Panią Doktor też okaże się kiepska ( w ramach zachowania uczciwości swoich ocen).
Przecież to jest forum i każdy może wyrazić swoje zdanie . W końcu zastrzegła, że to jej subiektywna opinia. Zawsze jest tak, że jedemu odpowiada ten a drugiemu inny usługodawca. Jeśli jesteście zadowoleni z zabiegów Pana Doktora , to nie musicie ze względu na jej opinie , zmieniać dentysty.
Myślę jednak, że może Ogrodniczka ma trochę racji skoro w przeciągu tygodnia zmuszona była udać się po pomoc do innego lekarza z tym samym problemem.
Mam też nadzieje, że nie weźmie sobie waszych uwag do serca i napisze tutaj jeśli praca wykonana przez Panią Doktor też okaże się kiepska ( w ramach zachowania uczciwości swoich ocen).
JJ
Obawiam sie jednak, ze Ogrodniczka rownie dobrze za tydzien znowu bedzie musiala sie udac do kolejnego dentysty (czego jej nie zycze), gdyz w jej przypadku problem wcale nie lezy w lekarzu tylko w sposobie rozwiazania tego problemu. Pierwszy lekarz przykleil odlamany kawalek, drugi lekarz zrobil dokladnie to samo, nawet jesli Ogrodniczka pisze, ze „Fragment porcelany został przyklejony z użyciem odpowiednich precedur i preparatów“. Mozliwe, ze i procedura trwala dluzej/krocej,Joanna J. pisze:Myślę jednak, że może Ogrodniczka ma trochę racji skoro w przeciągu tygodnia zmuszona była udać się po pomoc do innego lekarza z tym samym problemem.
i mozliwe, ze i preparaty byly inne/mocniejsze... nie mniej jednak to tylko przyklejanie(!) czyli latanie dziury, ze tak powiem. Takie samo latanie dziury jak u pierwszego lekarza (co nie jest zlym rozwiazaniem, tylko niestety zawykle nietrwalym...).
Nie chce oceniac sytuacji, bo zbyt malo Ogrodnicza napisala, ale domyslam sie, ze sama dobrowolnie wybrala to rozwiazanie (przyklejanie) bo jest ono rozwiazaniem najkorzystniejszy finansowo i najszybszym, co naturalnie odgrywa pewna role.
Ale domyslam sie rowniez, ze zapewne pierwszy jak i drugi lekarz uswiadomil Ogrodniczke co moze sie stac po przyklejaniu, jak i (mam nadzieje) zaproponowal inne rozwiazania? Nie chce sie madrzyc (choc lubie) bo speckjalista w tym fachu nie jestem, ale pracowalam z dentystami przez kilka ladnych lat, i na roznych kongresach bylam, i napatrzylam sie na najrozniejsze kwiatki, bratki i stokrotki…, i odwaze sie stwierdzic, ze jedynym sensownym rozwiazaniem problemu Ogrodniczki, byloby zdjecie korony i odeslanie do technika, ktory wypalilby ja na nowo uzupelniajac przy tym ubytek. Jest to oczywiscie duzo bardziej kosztowne niz kwota, ktora Ogrodniczka wydala za „przyklejanie“ i trwa to dluzej, ale cos za cos --> jest to solidne rozwiazanie.
I jestem prawie pewna, ze gdyby kolezanka O. zdecydowala sie na to rozwiazanie jej problemu przy pierwszej wizycie to nie musialaby tydzien pozniej odwiedzac drugiego lekarza. Przy odrobinie szczescia ten nadsztukowany po raz drugi kawalek bedzie sie trzymal przez pewien czas, ale przy odrobinie pecha (niefortunne ugryzienie chociazby w skorke chleba), jutro na nowo Ogrodniczka moze stanac przed tym samym problemem: do kogo teraz… ? )