Reorganizacja linii autobusowych w Lux

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
j23

Reorganizacja linii autobusowych w Lux

Post autor: j23 »

Od 15 wrzesnia trasy linii autobusowych w Luxie beda nastepujace:

http://www.vdl.lu/Environnement+et+mobi ... u+AVL.html
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Ale "fajnie"....wprawdzie wiecej autobusow jezdzic chyba bedzie na Kirchberg bezposrednio....ale za to z mojej np. dzielnicy zniknal jedyny autobus, ktorym mozna bylo sie dostac np. na Hamilius, skad zlapac nastepnie inny w kazdym kierunku... :(
Agata

Post autor: Agata »

Na odczytanie map moje oczy sa juz za stare, ale czy czasem 15 nie bedzie przez nas przejezdzac? Bamaza, rzuc okiem, pliz...
Agata
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

15 bedzie teraz jezdzic jak dotychczas 11

bamaza, a 14?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Ja ma w domu pare mlodszych nieco oczu....cos tam wspolnie wypatrzylysmy....no i
masz racje, Agata :) - 15 bedzie jezdzic przez obecny koncowy przystanek 8, potem na Place Nancy, a nastepnie na Marie Adelaide - troche blizej Rt Esch...no, faktycznie - jak sie przyjrzalam - Kaja - 14 w ogole nie zahacza o nasze rejony.... A 15 bedzie jezdzic troche zmodyfikowana i wydluzona trasa obecnej 8, a 8..... Tylko po co oni tak mieszaja?!....
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

dodali jeszcze 25 - z Beggen na Kirchberg wreszcie bez przesiadki, ale mni emartwi inna rzecz - ŻADEN z autobusów nocnych nie dociera w okolice Eecher Platz / Dommeldange / Beggen
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Generalnie cala ta przebudowa chyba miala na celu "wprowadzenie" wiekszej ilosci linii bezposrednio na Kirchberg...?
A nocne?....nie mam pojecia jakie to sa nocne, jak i gdzie jezdza - jeszzce nie zdarzylo mi sie korzystac...
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

no to szybciej dojedziecie rowerami :)
ODPOWIEDZ