Pamietaj, ze moze sie zdarzyc, ze dane dziecko po prostu wyroslo z koszulki z zeszlego roku, wiec bardzo prosze, by dzieci sprawdzily, czy rzeczywiscie maja koszulki, w ktorych nie bedzie im wstyd wystapic na turniejudanka44 pisze:ktore brały udział w poprzednim turnieju i powinny miec koszulki
Junior polska.lu - czas zacząć sezon!
Wiem, że turniej jest 8 czerwca, ale nie wiem jeszcze gdzie. Czy ktoś mógłby mnie oświecić? Ile ma być drużyn polskich dzieci? Czy nie ma ograniczeń rocznikowych w składach drużyn? Czy dziecko z rocznika 2001 może grać w tej samej drużynie, co dzieci urodzone w 2002 roku?
Kiedy jest najbliższy trening? Gdzie dokładnie w Walferdange? Czy dzieci grają w korkach?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Kiedy jest najbliższy trening? Gdzie dokładnie w Walferdange? Czy dzieci grają w korkach?
proszę bardzoleszekz pisze:Wiem, że turniej jest 8 czerwca, ale nie wiem jeszcze gdzie. Czy ktoś mógłby mnie oświecić?
w Munsbach
Ile ma być drużyn polskich dzieci?
wygląda na to, że będą dwie
Czy nie ma ograniczeń rocznikowych w składach drużyn? Czy dziecko z rocznika 2001 może grać w tej samej drużynie, co dzieci urodzone w 2002 roku?
są ograniczenia, ale ponieważ nie mamy mozliwości stworzenia druzyny w każdym przedziale wiekowym (min. 7 osób, max. 12) łączymy dzieci i wystawiamy w przedziale, z którego jest najwięcej dzieci. Organizatorzy przewidują też pewne wahania wiekowe.
Kiedy jest najbliższy trening?
niedziela 17.00
Gdzie dokładnie w Walferdange?
jadąc od strony Lux na pierwszym rondzie w lewo i już po lewej stronie widzimy boiska, ale tu nie trenujemy , jedziemy kawałek dalej i skrecamy w pierwszą mozliwą uliczkę w lewo i jeszcze raz w lewo, teraz jadą na wprost nie ma siły, aby nie natknąć sie na boiska - jedno trawiaste duże i jedno małe ze sztuczna nawierzchnią.
Czy dzieci grają w korkach?
chyba nie wszystkie..., ale dyspozycji odgórnych w tym względzie nie ma
Danka
Otrzymałam informacje o turnieju i podaję szczegóły.
Termin 8 czerwca, początek godz. 9.00 w Gasperich, rue Jacques Stas (czyli zmiana w stosunku do ubiegłego rkou).
Zapisy z wpłatą 12 euro od zawodnika mijają 23 maja. Poproszę więc o wpłatę najpóźniej 18 maja na treningu. Przypomnę, że wpisowe pokrywa okolicznościową koszulkę, medal i jakas potrawę z grilla + napój.
Pozostałe osoby płacą 3 euro za wejście.
Drużyna może liczyć maks. 12 zawodników, a gra 7.
Przedziały wiekowe:
I 6-8 lat
II 9-10
III 11-12
IV 13-14
Stworzona przez nas grupa młodsza ładnie wpasowuje się w kategorię I. Gorzej z grupą starszą. Z braku zawodników nie można ich podzielić na dwa zespoły. Najbardziej pasowałaby kategoria, której nie ma 10-11-latków Może podyskutujemy o tym na następnym treningu
1. Jan P. (5 lat)
2. Krzyś (6 lat)
3. Alain (7 lat)
4. Jaś B. (7 lat)
5. Kamil (7 lat)
6. Robert (8 lat)
7. Mateusz M.-P (8 lat)
8. Marta (8 lat)
9. Janek B.-D. (7 lat)
10. Konrad S. (8 lat)
11. Tomek Z. (7 lat)
1. Kostek (9 lat)
2. Marcel (9 lat)
3. Marceli (10 lat)
4. Agnieszka (10 lat)
5. Jakub (10 lat)
6. Mateusz B. (10 lat)
7. Tomek (11 lat)
8. Kamil R. (11 lat)
9. Mateusz (12 lat)
10. Staś W. (12 lat)
Kto nie ma koszulki klubowej, czyli z napisem polska.lu juniors musi zgłosic się do szymbiego. Koszulka jest sponsorowana
Na koniec apeluję do tych wszystkich, którzy zapisali dziecko, ale nie pojawili się na żadnym treningu - przyjeżdzajcie tłumnie Trening czyni mistrza!
Termin 8 czerwca, początek godz. 9.00 w Gasperich, rue Jacques Stas (czyli zmiana w stosunku do ubiegłego rkou).
Zapisy z wpłatą 12 euro od zawodnika mijają 23 maja. Poproszę więc o wpłatę najpóźniej 18 maja na treningu. Przypomnę, że wpisowe pokrywa okolicznościową koszulkę, medal i jakas potrawę z grilla + napój.
Pozostałe osoby płacą 3 euro za wejście.
Drużyna może liczyć maks. 12 zawodników, a gra 7.
Przedziały wiekowe:
I 6-8 lat
II 9-10
III 11-12
IV 13-14
Stworzona przez nas grupa młodsza ładnie wpasowuje się w kategorię I. Gorzej z grupą starszą. Z braku zawodników nie można ich podzielić na dwa zespoły. Najbardziej pasowałaby kategoria, której nie ma 10-11-latków Może podyskutujemy o tym na następnym treningu
1. Jan P. (5 lat)
2. Krzyś (6 lat)
3. Alain (7 lat)
4. Jaś B. (7 lat)
5. Kamil (7 lat)
6. Robert (8 lat)
7. Mateusz M.-P (8 lat)
8. Marta (8 lat)
9. Janek B.-D. (7 lat)
10. Konrad S. (8 lat)
11. Tomek Z. (7 lat)
1. Kostek (9 lat)
2. Marcel (9 lat)
3. Marceli (10 lat)
4. Agnieszka (10 lat)
5. Jakub (10 lat)
6. Mateusz B. (10 lat)
7. Tomek (11 lat)
8. Kamil R. (11 lat)
9. Mateusz (12 lat)
10. Staś W. (12 lat)
Kto nie ma koszulki klubowej, czyli z napisem polska.lu juniors musi zgłosic się do szymbiego. Koszulka jest sponsorowana
Na koniec apeluję do tych wszystkich, którzy zapisali dziecko, ale nie pojawili się na żadnym treningu - przyjeżdzajcie tłumnie Trening czyni mistrza!
Danka
Widzę dwie główne koncepcje oparte na dwóch (wydaje się oczywistych) założeniach:
- wszyscy którzy się zgłosili będą grać
- nie oszukujemy jeśli chodzi o wiek dzieci
1. Wystawiamy dwie drużyny w oparciu o istniejące grupy: 6-8 i 11-12
- zalety: pozostajemy przy obecnym podziale, mamy sporo rezerwowych na wypadek kontuzji itp.
- wady: część dzieci musi grać w kategoriach znacznie zawyżonych (np. 9-latkowie w kategorii 11-12), co może wpływać nie tylko na szanse sportowe, ale również na "frajdę";
spora liczba rezerwowych powoduje, że spora część dzieci w danej chwili nie może grać - znając zapał dzieciaków może to być spory problem ;-).
2. Wystawiamy 3 drużyny nieco przesuwając kategorie:
Wiek dzieci ---------- kategoria
5-7 ------------------ 6-8
8-9 ------------------ 9-10
10-12 ---------------- 11-12
Zalety: Wszyscy grają (dużo!), nieco zmniejszona rozpiętość wiekowa z przeciwnikami (zamiast 3 lat maksymalnie 2 lata różnicy); na przyszły rok kategorie jak znalazł ;-)
Wady: Brak rezerwowych !, dzieci będą musiały grać w nieco zawyżonych kategoriach.
Osobiście bardziej bym się skłaniał ku drugiej koncepcji ze względu na większą możliwość gry dla każdego. Można również spróbować namówić jeszcze z 3 dzieci tak by w każdej drużynie był jeden rezerwowy, co wydaje się układem optymalnym. Jak nie będzie chętnych rodaków to pewnie znajdą się chętne dzieci z krajów, które nie mają szans na własne reprezentacje.[/fade]
- wszyscy którzy się zgłosili będą grać
- nie oszukujemy jeśli chodzi o wiek dzieci
1. Wystawiamy dwie drużyny w oparciu o istniejące grupy: 6-8 i 11-12
- zalety: pozostajemy przy obecnym podziale, mamy sporo rezerwowych na wypadek kontuzji itp.
- wady: część dzieci musi grać w kategoriach znacznie zawyżonych (np. 9-latkowie w kategorii 11-12), co może wpływać nie tylko na szanse sportowe, ale również na "frajdę";
spora liczba rezerwowych powoduje, że spora część dzieci w danej chwili nie może grać - znając zapał dzieciaków może to być spory problem ;-).
2. Wystawiamy 3 drużyny nieco przesuwając kategorie:
Wiek dzieci ---------- kategoria
5-7 ------------------ 6-8
8-9 ------------------ 9-10
10-12 ---------------- 11-12
Zalety: Wszyscy grają (dużo!), nieco zmniejszona rozpiętość wiekowa z przeciwnikami (zamiast 3 lat maksymalnie 2 lata różnicy); na przyszły rok kategorie jak znalazł ;-)
Wady: Brak rezerwowych !, dzieci będą musiały grać w nieco zawyżonych kategoriach.
Osobiście bardziej bym się skłaniał ku drugiej koncepcji ze względu na większą możliwość gry dla każdego. Można również spróbować namówić jeszcze z 3 dzieci tak by w każdej drużynie był jeden rezerwowy, co wydaje się układem optymalnym. Jak nie będzie chętnych rodaków to pewnie znajdą się chętne dzieci z krajów, które nie mają szans na własne reprezentacje.[/fade]
Moze to pomoze nieco w wyborze strategii, jesli powiem, ze moje dziecko po ostatnim treningu odkrylo, ze pilka nozna to jednak nie jest juz to, co ja kreci. Coz – dzieci w tym wieku nie tylko szybko rosna, ale i szybko zmieniaja zainteresowania <roll>
Bylby wiec to dla druzyny juniorow polska.lu krok w kierunku pierwszej koncepcji – o jednego 10-latka mniej, to latwiejszy podzial na grupy 6-8/11-12 oraz o jedno dziecko mniej na lawce rezerwowych.
Mam nadzieje, ze ta wiadomosc przyda sie do czegos w tym jakze kluczowym dla naszych druzyn momencie?
PS. Przy okazji – jesli to mozliwe, bede prosil o poinformowanie mnie lub szymbiego o ilosci/rozmiarach brakujacych koszulek jeszcze w tym tygodniu. Dlaczego? Bo w przyszlym tygodniu bede mial okazje zamowic je w Polsce i od razu odebrac. Jesli nie uda sie tego zalatwic w przyszlym tygodniu, to bedziemy mieli powazny problem ze zorganizowaniem koszulek przed turniejem.
Bylby wiec to dla druzyny juniorow polska.lu krok w kierunku pierwszej koncepcji – o jednego 10-latka mniej, to latwiejszy podzial na grupy 6-8/11-12 oraz o jedno dziecko mniej na lawce rezerwowych.
Mam nadzieje, ze ta wiadomosc przyda sie do czegos w tym jakze kluczowym dla naszych druzyn momencie?
PS. Przy okazji – jesli to mozliwe, bede prosil o poinformowanie mnie lub szymbiego o ilosci/rozmiarach brakujacych koszulek jeszcze w tym tygodniu. Dlaczego? Bo w przyszlym tygodniu bede mial okazje zamowic je w Polsce i od razu odebrac. Jesli nie uda sie tego zalatwic w przyszlym tygodniu, to bedziemy mieli powazny problem ze zorganizowaniem koszulek przed turniejem.
- kajapapaja
to ja może tak - prosze o potraktowanie mojego 5-latka jako rezerwowego w najmłodszej drużynie
a rozmiar koszulki - 122
a rozmiar koszulki - 122
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Prosze bardzo, o jak najszybsze potwierdzenie uczestnictwa wszystkich dzieci, szczególnie z grupy młodszej. Sądząc po frakwencji na treningach i braku jakiegokolwiek zainteresowania kilku osób nie wiem, czy ta drużyna powstanie.
Potwierdzeniem uczestnictwa jest wpłata 12 euro osobiscie lub na konto
BCEE LU07 0019 2355 7910 6000 do 18 maja.
Termin składania zapotrzebowania na koszulke juz minął. Polska.lu będzie miała jednak kilka w nadmiarze, więc jest jeszcze szansa, że kto przeoczył moment i tak koszulke dostanie (może niekoniecznie w swoim rozmiarze )
Potwierdzeniem uczestnictwa jest wpłata 12 euro osobiscie lub na konto
BCEE LU07 0019 2355 7910 6000 do 18 maja.
Termin składania zapotrzebowania na koszulke juz minął. Polska.lu będzie miała jednak kilka w nadmiarze, więc jest jeszcze szansa, że kto przeoczył moment i tak koszulke dostanie (może niekoniecznie w swoim rozmiarze )
Danka
Prosze o decyzje rodzicow dzieci z grupy mlodszej, czy w takim skladzie jak teraz - 5 osob potwierdzonych i 2 prawie - zapisac druzyne do turnieju. W przypadku jeden nieobecnosci losowej druzyna nie bedzie mogla wystapic, no i nie byloby zadnej zmiany, gdyby nagle ktorys z graczy stracil zapal.
Duzyne starsza zapisze, nawet jezeli Tomek nie potwierdzi uczestnictwa, choc przydalby sie jeden rezerwowy. Place w czwartek, wiec jutro chcialabym znac wasza opinie.
Druzyna mlodsza:
1. Jan P. (5 lat)
2. Tomek Z. (7 lat)
3. Konrad S. (8 lat)
4. Jaś B. (7 lat)
5. Mateusz M.-P (8 lat)
-----------------------
6. Janek B.-D. (7 lat)
7. Kamil (7 lat)
Druzyna starsza:
1. Kostek (9 lat)
2. Marceli (10 lat)
3. Jakub (10 lat)
4. Kamil R. (11 lat)
5. Mateusz (12 lat)
6. Staś W. (12 lat)
7. Tadziu
8. Tomek
Duzyne starsza zapisze, nawet jezeli Tomek nie potwierdzi uczestnictwa, choc przydalby sie jeden rezerwowy. Place w czwartek, wiec jutro chcialabym znac wasza opinie.
Druzyna mlodsza:
1. Jan P. (5 lat)
2. Tomek Z. (7 lat)
3. Konrad S. (8 lat)
4. Jaś B. (7 lat)
5. Mateusz M.-P (8 lat)
-----------------------
6. Janek B.-D. (7 lat)
7. Kamil (7 lat)
Druzyna starsza:
1. Kostek (9 lat)
2. Marceli (10 lat)
3. Jakub (10 lat)
4. Kamil R. (11 lat)
5. Mateusz (12 lat)
6. Staś W. (12 lat)
7. Tadziu
8. Tomek
Ostatnio zmieniony 21-05-2008, 14:31 przez danka44, łącznie zmieniany 1 raz.
Danka
Jeszcze zapomnialam o jednej sprawie. Czy ktos chce byc na ochotnika trenerem grupy? Taki trener bedzie mial darmowe wejcie i wstep na boisko, a bedzie musial przypilowac druzyne, zeby wiedziala gdzie i z kim wystepuje, bedzie zarzadzal zmiany (o ile bedzie rezerwowy), wyznaczy miejsce na boisku itp. Taka osobe musze zglosic razem z druzyna, wiec tez potrzebuje nazwiska do jutra.
Danka
jeśli będzie młodsza drużyna to możesz mnie zgłosić na trenera.danka44 pisze:Jeszcze zapomnialam o jednej sprawie. Czy ktos chce byc na ochotnika trenerem grupy? Taki trener bedzie mial darmowe wejcie i wstep na boisko, a bedzie musial przypilowac druzyne, zeby wiedziala gdzie i z kim wystepuje, bedzie zarzadzal zmiany (o ile bedzie rezerwowy), wyznaczy miejsce na boisku itp. Taka osobe musze zglosic razem z druzyna, wiec tez potrzebuje nazwiska do jutra.
To niniejszym zapisuje szymbiego jako opiekuna i zglaszam tez druzyne mlodszą w skladzie:
1. Jan P. (5 lat)
2. Tomek Z. (7 lat)
3. Konrad S. (8 lat)
4. Jaś B. (7 lat)
5. Mateusz M.-P (8 lat)
6. Krzys
7. Kamil
8. Janek B.-D. (7 lat)
A kto zajął by się druzyną starszą? Widzę kilku kandydatów, którzy będą dopingować swoim synom, więc łatwiej im będzie z boiska
1. Jan P. (5 lat)
2. Tomek Z. (7 lat)
3. Konrad S. (8 lat)
4. Jaś B. (7 lat)
5. Mateusz M.-P (8 lat)
6. Krzys
7. Kamil
8. Janek B.-D. (7 lat)
A kto zajął by się druzyną starszą? Widzę kilku kandydatów, którzy będą dopingować swoim synom, więc łatwiej im będzie z boiska
Danka
I znalazł się Trian jako trener drużyny starszej
Przypomnę, że wszelkie zmiany, zapisy, odpisy ujdą jeszcze do jutra, a później nie będzie można się wycofać bez straty zapłaconych pieniędzy i płaczu pokrzywdzonych zawodników.
Treningi nadal odbywają się w Walfer w niedzielę o 17.00. Kto nie wyjeżdża na ten tydzień wakacji, to niech ćwiczy.
Ostatni trening odbędzie się 7 czerwca w Heisdorf, podczas Dnia Dziecka, na który wszystkich jeszcze raz zapraszam.
Przypomnę, że wszelkie zmiany, zapisy, odpisy ujdą jeszcze do jutra, a później nie będzie można się wycofać bez straty zapłaconych pieniędzy i płaczu pokrzywdzonych zawodników.
Treningi nadal odbywają się w Walfer w niedzielę o 17.00. Kto nie wyjeżdża na ten tydzień wakacji, to niech ćwiczy.
Ostatni trening odbędzie się 7 czerwca w Heisdorf, podczas Dnia Dziecka, na który wszystkich jeszcze raz zapraszam.
Danka
Turniej - garść szczegółów
Dzięki Dance (naszej nieocenionej kierowniczce) mam kilka informacji dla wszystkich zainteresowanych.
Turniej odbędzie się zgodnie z zapowiedzią na Stade "Emile Bintner", rue Jacques Stas. To jest Gasperich.
Początek rozgrywek o godz. 9.00. Zgodnie z harmonogramem obie nasze drużyny rozegrają po 4 mecze grupowe: 3 w sesji "przedpołudniowej" 9.00-13.00 i jeden ok. 15.00.
Nie podaję dokładnych godzin bo doświadczenia wskazują, że przesunięcia są b. prawdopodobne i to w obie strony. W każdym razie przerwy między meczami są dość długie...
Ewentualny finał około godziny 16.30
Grupa strasza gra na boisku o sztucznej nawierzchni - położone nieco dalej poza boiskiem trawiastym. Uwaga ! Niedozwolone jest obuwie z metalowymi korkami.
Pozostałe grupy, w tym nasi młodsi zawodnicy, grają na boiskach trawiastych.
Ponieważ obie nasze drużyny są niezbyt liczne (nie mamy zbyt wielu rezerwowych) proszę o punktualne przybycie zarówno rano jak i po ew. przerwie obiadowej. Trzeba się liczyć z kłopotami z parkowaniem itp.
Grupa starsza rozpoczyna pierwszy mecz o 9.15 więc sądzę, że spotkamy się najpóźniej przed 9.00. Młodsi zaczynają nieco później - nie wiem jaką godzinę Szymbi proponuje?
Proszę rodziców dzieci z grupy starszej o maile z potwierdzeniem. Jeśli rodzice chcieliby zostawić dzieci pod moją opieką to chciałbym to również wiedzieć i mieć kontakt telefoniczny.
Turniej odbędzie się zgodnie z zapowiedzią na Stade "Emile Bintner", rue Jacques Stas. To jest Gasperich.
Początek rozgrywek o godz. 9.00. Zgodnie z harmonogramem obie nasze drużyny rozegrają po 4 mecze grupowe: 3 w sesji "przedpołudniowej" 9.00-13.00 i jeden ok. 15.00.
Nie podaję dokładnych godzin bo doświadczenia wskazują, że przesunięcia są b. prawdopodobne i to w obie strony. W każdym razie przerwy między meczami są dość długie...
Ewentualny finał około godziny 16.30
Grupa strasza gra na boisku o sztucznej nawierzchni - położone nieco dalej poza boiskiem trawiastym. Uwaga ! Niedozwolone jest obuwie z metalowymi korkami.
Pozostałe grupy, w tym nasi młodsi zawodnicy, grają na boiskach trawiastych.
Ponieważ obie nasze drużyny są niezbyt liczne (nie mamy zbyt wielu rezerwowych) proszę o punktualne przybycie zarówno rano jak i po ew. przerwie obiadowej. Trzeba się liczyć z kłopotami z parkowaniem itp.
Grupa starsza rozpoczyna pierwszy mecz o 9.15 więc sądzę, że spotkamy się najpóźniej przed 9.00. Młodsi zaczynają nieco później - nie wiem jaką godzinę Szymbi proponuje?
Proszę rodziców dzieci z grupy starszej o maile z potwierdzeniem. Jeśli rodzice chcieliby zostawić dzieci pod moją opieką to chciałbym to również wiedzieć i mieć kontakt telefoniczny.
Proponuję spotkanie o 9.15. Ja będę pewnie nieco wcześniej. Zresztą czym wcześniej się przyjedzie, tym łatwiej będzie zaparkować.Trian pisze:Grupa starsza rozpoczyna pierwszy mecz o 9.15 więc sądzę, że spotkamy się najpóźniej przed 9.00. Młodsi zaczynają nieco później - nie wiem jaką godzinę Szymbi proponuje?
Grupa młodsza w całości potwierdziła u mnie uczestnictwo. Bardzo proszę o punktualne przybycie. W razie jakichkolwiek problemów, spóźnienia, choroby, depresji czy innych kataklizmów proszę o telefon, mój nr to 691 522315.