Lot do w-wy
Lot do w-wy
Witam!
Dzisiejszy l'essentiel twierdzi, że w 2008 Luxair ma uruchomić loty do W-wy. Czy ktoś słyszał jakieś szczegóły? Czy to chodzi o lot z przesiadką w Berlinie czy może coś bezpośredniego? Dzieki za info.
Rafal
Dzisiejszy l'essentiel twierdzi, że w 2008 Luxair ma uruchomić loty do W-wy. Czy ktoś słyszał jakieś szczegóły? Czy to chodzi o lot z przesiadką w Berlinie czy może coś bezpośredniego? Dzieki za info.
Rafal
Re: Lot do w-wy
Chyba chodzi o ten lot przez Berlin.
Swoja droga z tym Berlinem to ciekawa sprawa - na stronie LOTu i LuxAira nie mozna takiego polaczenia wybrac (w kazdym razie mnie sie nie udalo), za to mozna na Lufthansie mozna.
Tyle ze cena... cena zaczyna sie od 5tys pln. W klasie ekonomicznej zeby nie bylo.
Wiec w czym "nowatorstwo" takiego polaczenia? Bo przeciez z przesiadka zawsze mozna bylo poleciec i to za mniejsze pieniadze...
Swoja droga z tym Berlinem to ciekawa sprawa - na stronie LOTu i LuxAira nie mozna takiego polaczenia wybrac (w kazdym razie mnie sie nie udalo), za to mozna na Lufthansie mozna.
Tyle ze cena... cena zaczyna sie od 5tys pln. W klasie ekonomicznej zeby nie bylo.
Wiec w czym "nowatorstwo" takiego polaczenia? Bo przeciez z przesiadka zawsze mozna bylo poleciec i to za mniejsze pieniadze...
- Marguerite2003
Leciałam ostatnio samolotem Luxairu i w ich gazetce pokładowej jest informacja o uruchomieniu połączenia do Warszawy latem - 2 loty w dni robocze i jeden w weekend. Po tej notce jest gwiazdka, ktora odsyła do komentarza, iz loty Lux - Wawa będą trasą przez Berlin i operowane będą przez LOT. Czyli jednak coś bedzie. Szkoda, że nie bezpośrednio.
Tez przeczytalam - Point 24 podaje informacje o uruchomieniu wspolnie przez Luxair i LOT lotow do Warszawy przez Berlin Tegel od 30 marca (tego roku)... wlasnie, ciekawe za ile?...
No i przyznam sie, ze nie rozumiem sformulowania: " Quatre vols par jour en semaine"?...
znaczy, ze 4x w tygodniu?....4x dziennie?...
No i przyznam sie, ze nie rozumiem sformulowania: " Quatre vols par jour en semaine"?...
znaczy, ze 4x w tygodniu?....4x dziennie?...
Lot raczej bedze wg schematu: LuxAir i potem Lot. LuxAir skutecznie blokuje dostep do lotniska innym liniom. Naprawde niewiele obcych przewoznikow tutaj lata.krzys1970 pisze:Moze byc i tak, ze to LOT wzdluzy istniejace polaczenie Warszawa-Berlin (ktore tez jest dosc slabo oblozone) do Luksemburga i nie bedzie zadnej przesiadki, tylko miedzyladowanie...
- Marguerite2003
Od 21.05.2008 Luxair otwiera nowy terminal. Być może trochę się zliberalizują, jak będą mieli większą siłę przerobową...Lot raczej bedze wg schematu: LuxAir i potem Lot. LuxAir skutecznie blokuje dostep do lotniska innym liniom. Naprawde niewiele obcych przewoznikow tutaj lata
Sądzę, że może być tak jak krzys1970 napisał - coś słyszałam o tym międzylądowaniu...
No i na stronie lotu pojawily sie ceny.
Jak na razie z tego co udalo mi sie znalezc to oscyluja miedzy 376 a 482 euro.
I to rezerwowane na czerwiec.
Ceny na nastepny tydzien to.... 551-826 euro.
Moze rozbudowa terminalu pociagnie jakas liberalizacje, albo obnizke cen, ale jakos to slabo widze...
pozdrawiam,
luster
Jak na razie z tego co udalo mi sie znalezc to oscyluja miedzy 376 a 482 euro.
I to rezerwowane na czerwiec.
Ceny na nastepny tydzien to.... 551-826 euro.
Moze rozbudowa terminalu pociagnie jakas liberalizacje, albo obnizke cen, ale jakos to slabo widze...
pozdrawiam,
luster
Dzis lecialem Luxairem z berlina do Luxa i obsluga pozdrawiala pasazerow w imieniu Luxair, Lufthansy i LOT-u. Na lotnisku w Berlinie loty do Warszawy i Luxa oznaczone juz byly kodami obydwu linii. Wszedlem wiec pelen optymizmu na strone LOTu, zeby zobaczyc jak ksztaltuja sie ceny i troche mnie scielo. Najtansza taryfa LUX-WAW 1445 zlotych.