Muzyka ktorej warto posłuchać
Muzyka ktorej warto posłuchać
Pomyslalem ze moze warto zalozyc taki temat w ktorym dzielilibysmy sie swoimi ulubionymi "kawalkami".
Mozna wklejac linki do teledyskow, zapisow mp3 itepe
Zapraszam do dyskusji oraz do dzielenia sie swoja ulubiona muzyka a na zachete wklejam pierwszy link :
BEIRUT - NANTES - Ja sie bardzo w ten kwalek wrecilem
Jesli komus nie pasuje wersja na schodach to jest jeszcze wersja :
ULICZNA
oraz
STUDYJNA
Mozna wklejac linki do teledyskow, zapisow mp3 itepe
Zapraszam do dyskusji oraz do dzielenia sie swoja ulubiona muzyka a na zachete wklejam pierwszy link :
BEIRUT - NANTES - Ja sie bardzo w ten kwalek wrecilem
Jesli komus nie pasuje wersja na schodach to jest jeszcze wersja :
ULICZNA
oraz
STUDYJNA
Ura Bura Szef Podwóra
Bardzo fajne, ostatnio szukałam właśnie płyty Beirutu...
To ja przy okazji zareklamuję koleżankę ze studiów, która ma świetny głos i śpiewa w dwóch zespołach - Summersnow i Libra
www.myspace.com/librapl
www.myspace.com/summersnowpl
www.myspace.com/lizkatrin
To ja przy okazji zareklamuję koleżankę ze studiów, która ma świetny głos i śpiewa w dwóch zespołach - Summersnow i Libra
www.myspace.com/librapl
www.myspace.com/summersnowpl
www.myspace.com/lizkatrin
Tutaj masz caly album BEIRUT - caly albumIK pisze:Bardzo fajne, ostatnio szukałam właśnie płyty Beirutu...
Ura Bura Szef Podwóra
LINK BIALEJBiała pisze:teledyski.onet.pl/10172,1760090,teledyski.html
Uwielbiam tą piosenkę <okok>
Mozesz robic bezposrednio linki klikajac przycisk URL w trakcie pisania posta.
Tak bedzie latwiej ludziom zajrzec do twojego przekazu.
Ura Bura Szef Podwóra
Polecam grupe Madredeus, naprzyklad "O Pastor" - link do YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=mLIjV6VISJE
Jest to cos portugalsko izraelsko klezmersko jazzowo folk <mrgreen>
Szkoda tylko ze jakosc audio z tego filmiku z YouTube jest tak zla - przyzekam ze z CD jest nieporownalnie lepsze - te basy i cello az dech zapieraja.
Jest to cos portugalsko izraelsko klezmersko jazzowo folk <mrgreen>
Szkoda tylko ze jakosc audio z tego filmiku z YouTube jest tak zla - przyzekam ze z CD jest nieporownalnie lepsze - te basy i cello az dech zapieraja.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Inaczej mówiąc fadodigilante pisze:Jest to cos portugalsko izraelsko klezmersko jazzowo folk <mrgreen>
Rzeczywiście, zapomniana (przynajmniej przeze mnie) grupa, a warta posłuchania, czy może raczej wsłuchania.
Można ich także zobaczyć i posłuchać przy okazji filmu "Lisbon Story" Wima Wendersa, dzięki któremu zresztą, swego czasu ich odkryłem.
To ja wrzucę coś takiego: Ta ostatnia niedziela.
Swoją drogą nie myślałem, że ten "kawałek" będzie brzmiał w takiej aranżacji.
Swoją drogą nie myślałem, że ten "kawałek" będzie brzmiał w takiej aranżacji.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Wilku , mam caly album Barwnikow jesli chcesz.
A skoro koledzy wspomnieli o klimacie izraelskim ....
Bardzo mi sie spodobal ten oto kawalek : IZRAELSKIE JAH - MATISYAHU "JERUSALEM"
Z zupelnie innej manki, rdzenne rosyjskie RUDE BOYS , zespol nazywa sie Leningrad a oto niektore z ich pisonek :
BEZ TIEBIA ...
I moj faworyt : BL*ADI
Leningradu przywiozlem z Moskwy cala dyskografie, jakby ktos zechcial to sluze ... <rotfl>
A skoro koledzy wspomnieli o klimacie izraelskim ....
Bardzo mi sie spodobal ten oto kawalek : IZRAELSKIE JAH - MATISYAHU "JERUSALEM"
Z zupelnie innej manki, rdzenne rosyjskie RUDE BOYS , zespol nazywa sie Leningrad a oto niektore z ich pisonek :
BEZ TIEBIA ...
I moj faworyt : BL*ADI
Leningradu przywiozlem z Moskwy cala dyskografie, jakby ktos zechcial to sluze ... <rotfl>
Ura Bura Szef Podwóra