petycja do Luxair :)

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

ja nie mam nic wspolnego ani z warszawa ani z warszawka, to po pierwsze

a po drugie osoba, ktora uwaza za samo przez sie zrozumiale, iz port lotniczy w warszawie jest najwazniejszy i ludzie z innych regionow "zawsze sobie musieli dawac rade" latajac "do "najwazniejszego" miasta w Polsce, sami wystawiaja opinie o sobie.

W kategoriach turystycznych Krakow juz dawno przesciginal zarowne warszawke jak i warszawe a jako jako dolnoslazak, nie widze zadnego sensu w tlumaczeniu sie 6 godzin pociagiem z warszawy w moje regiony, skoro z berlina czy drehzna mam szybciej i wygodniej
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

ElGregorro pisze:mi wychodzi 250eur w jedna strone
To czym ty jezdzisz?!...czolgiem??? <lol> chyba czas zamienic na cos mniej zarlocznego... :p
Awatar użytkownika
bamaza42

byly pisze:Krakow juz dawno przesciginal zarowne warszawke
dowod - latem w Warszawie hotele swieca pustkami, a w takim Krakowie, czy Gdansku, zeby jakikolwiek pokoj dostac, trzeba rezerwowac nieomal rok naprzod...

To, ze urzedy centralne sa w W-wie?...a gdzie maja byc?...
MaWi

Post autor: MaWi »

Jak sie dobrze wczytac w ten watek, to mozna wyczytac... dlaczego Luxair i wiele innych przedsiebiorstw zagranicznych omija ze swoja oferta Polske szerokim lukiem. Wiecie dlaczego? Bo, skoro Polak z Polakiem nie potrafi sie dogadac, to jak mialby sie z nimi obydwoma dogadac obcy? <mrgreen>
Awatar użytkownika
byly

mawi, bez przesady, do krakowa lataja glownie angole a nie Polacy i takiego Rynaiara akurat malo interesuja opinie Polakow na temat warszawy czy pcimia dolnego, oni lataja tam,gdzie im sie najbardziej oplaca, tutaj nie pomoga zadne petycje ani nic takiego.
Ja osobiscie uwazam ze Polonia luksemburska zainteresowana regularnymi lotami do Warszawy jest zbyt mikra, a Luksebmurczycy czy Portugalczycy wzgl inni obcokrajowcy ´mieszkajacy w Luksemburgu wlasnie wola poleciec sobie do krakowa czy gdanska niz do warszawy, dlatego osobiscie uwazam, ze starania maja male szanse na powodzenie.
MaWi

Wiesz co... jak sie dobrze wczytasz w tresc (a raczej "przeslanie") mojego posta, to wyczytasz, ze w nim nie bylo nic o lataniu. Tylko o pewnych nienajchlubniejszych stereotypach zachowan. Jesli jednak jestes zbyt skoncentrowany na meritum, to bardzo przepraszam za off-topicowy wtret (no i zycze spokojnej niedzieli, oczywiscie!)
Awatar użytkownika
bamaza42

jestem za - loty do Krakowa i do Gdanska...wiecie, z Gdanska lata do Warszawy 9 samolotow dziennie i jezdzi intercity - prawie co godzine przez caly dzien :) Tak, wiem, ze to wszystko lata i jezdzi w dwie strony, ale skoro Gdansk jest atrakcyjniejszy, to niech ten Luxair lata juz do Gdanska... :p A, z Krakowa do Wa-wy to tylko 2,5 godzinki expresem <lol>

...A my tu sobie mozemy podywagowac, podokuczac, karmiac sie nawzajem "regionalnym nacjonalizmem", a Luxair i tak do PL nie bedzie latal <rotfl>

...a poza tym i tak wszyscy wiedza, ze Trojmiasto jest debest <lalala>
MaWi

To moze, zeby wszystkim bylo po rowno, niech lata... na Gosiewo? <roll>
Awatar użytkownika
bamaza42

jasne! :) ....to gdzies kolo wloszczowej?... <lol>
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

A ja proponuję salomonowe rozwiązanie - niech Luxair lata do Łodzi. Nawet nie dlatego, że to miasto jest debest i mnie do niego najbardziej po drodze <mrgreen>. Koronnym argumentem jest lokalizacja - centrum Polski, skąd łatwo wszędzie dojechać. Każdy będzie zadowolony, od morza aż do Tatr, łącznie z Warszawą/ warszaffką. No to załatwione, see you in Boat City.
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

bamaza42 pisze:jestem za - loty do Krakowa i do Gdanska...wiecie, z Gdanska lata do Warszawy 9 samolotow dziennie i jezdzi intercity - prawie co godzine przez caly dzien :) Tak, wiem, ze to wszystko lata i jezdzi w dwie strony, ale skoro Gdansk jest atrakcyjniejszy, to niech ten Luxair lata juz do Gdanska... :p A, z Krakowa do Wa-wy to tylko 2,5 godzinki expresem <lol>
... no i właśnie to jest doskonały argument za tym, żeby samolot latał do Warszawy, tudzież Łodzi ;) . Centrum, jak napisała bamaza, ma doskonałe połączenie z północą i południem kraju.

Sugestia dla Lux-team'u: ankieta dotycząca preferencji odnośnie połączeń lotniczych właśnie - 1. jaką maksymalną kwotę jesteś skłonny/a wydać na zakup biletu do Polski (50EUR,75EUR,100EUR,125EUR,150EUR,175EUR,200EUR,inna)?, 2. do jakiego większego miasta chciałbyś/abyś latać (Warszawa, Łódź, Kraków, Gdańsk, Katowice, Wrocław, Lublin, Poznań, Szczecin) ? ile razy, w trakcie roku, podróżowałbyś/abyś do Polski, gdyby cena biletu nie przekraczała Twojego akceptowalnego maksimum ? Preferowany dzień wylotu (pn,wt,śr,czw,pt,sb,nd)? Preferowany dzień powrotu (pn,wt,śr,czw,pt,sb,nd)? Ponieważ z liniami lotniczymi należy rozmawiać jednym ZGRANYM głosem, wysyłamy delegację do operatora linii i przedstawiamy wynik ankiety, jako efekt badania próby losowej, z wyraźnym wskazaniem preferowanej destynacji, akceptowalnego pułapu cenowego, etc.

pozdrawiam noworocznie i Alles Guddes am neie Joer !
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
byly

uwazam panda, ze to dobry pomysl, ale zawierajacy jednak pewnie niebezpieczenstwo, a mianowicie takiej atomizacji preferencji: pare osob napisze warszawa, pare lodz, pare wroclaw, pare gdansk, pare szczecin i wyjdzie ze tych klientow jest moze setka, ale kazdy chce leciec gdzie indziej.

A tak przy okazji: najtansze bilety Luxair do Berlina kosztuja ok. 180 euro, i to z BARDZO duzym wyprzedzeniem, na weekendy na poczatku lutego natomiast juz 260-280 euro, za taka cene poleci chyba tylko ten, kto naprawde bardzo musi
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

chciałbym, aby wszyscy forumowicze wzięli udział w tej ankiecie, to nic nie kosztuje, a możemy zrobić coś konkretnego, a nuż coś wywalczymy ;) w końcu każdy, w mniejszym lub większym stopniu, jest zainteresowany lotami do Polski. Wtedy nie będzie parę tu, parę tam, ale kilkaset tu, kilkaset tam, a to już robi różnicę ;) ... ponadto po ogłoszeniu wyników ankiety można zrobić coś jeszcze, ale o tym później, aby nie wpływać na jej wynik w tym momencie ;)
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
misio

Post autor: misio »

Ja tam popieram 2 kierunki, Gdansk i Katowice. Do Gdanska to wiadomo, brak dobrych polaczen z krajem, no jest pociag do Warszawy, ale to nie wszystko.

Katowice - szybko do Krakowa, Wroclawia, Opola oraz nawet do Warszawy. Idealna lokalizacja a i lotnisko fajnie zbudowane.

Pozostaje Szczecin i Poznan. Ci maja latwiej, bo maja latwy dojazd do Berlina. Zreszta niedlugo i Wroclaw bedzie z tego korzystal.

Ja wam mowie, Katowice :) A i zeby nie bylo, nie jestem z Katowic a z Warszawy.
Awatar użytkownika
byly

Misio, Katowice moga byc pod warunkiem, ze lot nie bedzie zbyt pozno, bo wtedy z Katowic nie dojedziesz w strone Wroclawia.
Lecialem raz w zimie wizarem, ktory oczywiscie mial spoznienie, musialem potem czekac 3 godziny na dworcu w Katowicach na ostatni pociag w kierunku Wroclawia, ktory mial rowniez spoznienie ponad godzinne, w sumie ta podroz trwala chyba z 8-9 godzin, to akurat malo atrakcyjnie, tym bardziej ze dworzec w katowicach po godz. 20.00 wieczorem w zimie nie jest akurat przytulnym miejscem
Zablokowany