psiak
Moderator: LuxTeam
psiak
witam wszystkich w Nowym Roku.mam pytanie-czy ktos sie orientuje gdzie moge kupic szczeniaka?mam na uwadze kilka ras ,ale nie bede sie rozpisywac na ten temat.Pomozcie ,moze ktos sie orientuje w temacie...........blagam
Re: psiak
hej! ktos z mojego banku mial do oddania szczeniaki Golden Retriever, ogloszenie jest z 14 grudnia takze nie wiem czy aktualne jeszcze. W razie zainteresowania odezwij sie prosze. pzdr!Katerina pisze:witam wszystkich w Nowym Roku.mam pytanie-czy ktos sie orientuje gdzie moge kupic szczeniaka?mam na uwadze kilka ras ,ale nie bede sie rozpisywac na ten temat.Pomozcie ,moze ktos sie orientuje w temacie...........blagam
Po pierwsze warto odwiedzic schronisko dla psiakow. Tam tez mozna znalezc rasowca a przy okazji uratowac mu zycie.
Poza tym zupelnie nie rozumiem po co kupowac psa skoro tyle jest bezdomnych. Kazdy taki piesek bedzie wierny i wdzieczny do konca zycia. Warto sie nad tym zastanowic zanim wyda sie pieniadze na szczeniaka.
Poza tym zupelnie nie rozumiem po co kupowac psa skoro tyle jest bezdomnych. Kazdy taki piesek bedzie wierny i wdzieczny do konca zycia. Warto sie nad tym zastanowic zanim wyda sie pieniadze na szczeniaka.
Tez zgadzam sie z opinia, ze lepiej pomoc psiakowi ze schroniska, niz kupowac.I tak i jednego i drugiego kochamy tak samo.
Nie wiem, czy jednak wiecie, ze adopcja psa ze schroniska w Gasperich wcale nie jest prosta i trzeba spelniac odp. warunki ( tak bylo przynajmniej jeszcze 2 lata temu).
1. pies nie moze zostawac w domu dluzej sam niz 4h
2."Lepiej"jak ma sie dom z ogrodem- koniecznie ogrodzonym- co w Lux. normalnie jest rzadka sprawa 8 nie ma plotow jak w Polsce)
Pani ze schroniska, jezeli zdecyduje sie Wam dac psa- przyjdzie 2-3 razy sprawdzic jego warunki .
Zawsze na wiosne, so tzw. drzwi otrarte do schroniska i mozna isc zobaczyc wszystkie zwierzaki, ale to raczej smutne...az chce sie plakac...
W kazdym razie jak spelniacie powyzsze warunki jezeli takie jeszcze istnieja i zdecydujecie sie na adopcje ,to na pewno zrobicie i dobry uczynek i zyskacie przyjaciela na dlugie lata.
Nie wiem, czy jednak wiecie, ze adopcja psa ze schroniska w Gasperich wcale nie jest prosta i trzeba spelniac odp. warunki ( tak bylo przynajmniej jeszcze 2 lata temu).
1. pies nie moze zostawac w domu dluzej sam niz 4h
2."Lepiej"jak ma sie dom z ogrodem- koniecznie ogrodzonym- co w Lux. normalnie jest rzadka sprawa 8 nie ma plotow jak w Polsce)
Pani ze schroniska, jezeli zdecyduje sie Wam dac psa- przyjdzie 2-3 razy sprawdzic jego warunki .
Zawsze na wiosne, so tzw. drzwi otrarte do schroniska i mozna isc zobaczyc wszystkie zwierzaki, ale to raczej smutne...az chce sie plakac...
W kazdym razie jak spelniacie powyzsze warunki jezeli takie jeszcze istnieja i zdecydujecie sie na adopcje ,to na pewno zrobicie i dobry uczynek i zyskacie przyjaciela na dlugie lata.
Iris
psiak ?
Zastanow sie jeszcze z tym psiakiem.Iris pisze:Tez zgadzam sie z opinia, ze lepiej pomoc psiakowi ze schroniska, niz kupowac.I tak i jednego i drugiego kochamy tak samo.
A nie lepiej wziasc sobie zamiast , takiego na przyklad epsiaka ???
- mozna go zostawic w domu na dluzej niz 4h
- nie potrzebuje ogrodu
- na ogol dobrze wyszczekany w conajmniej dwoch jezykach obcych
- nie ma pchel
- nie nabzdzi na dywan
- nie gania za kotami
- nie warczy na listonosza
- nie zzera kapci
- nie wyje do ksiezyca
- co najmniej w wigilie mowi ludzkim glosem
- moze sobie kupic bude bez te-we-a
- jezdzi nowiutkim, markowym zaprzegiem
- w razie potrzeby moze napic sie ze swoim panem / pania wodki do towarzystwa
- a i trafiaja sie epsiaki, co podobno nawet graja w bridge'a
no i wierny, jak Szarik jaki !
Goraco pozdrawiam wszystkich pracownikow Wspolnoty Europejskiej
obecnym na tym forum, zwlaszcza w godzinach pracy ....... <mrgreen>
Oj, xtheo – przynajmniej dwie z w/w przez ciebie zalet EPS-iaka wcale nie musza wystepowac w danym modelu. Mam na mysli to:
Poza tym nie napisales nic o wadach, wiec ewidentnie probujesz wciskac niezdecydowanej klientce kit. Ja cie nawet rozumiem – czas soldow zobowiazuje, ale uczciwy handlowiec, to chociaz malym druczkiem by napisal na przyklad, ze wiekszosc profitow zaczyna obowiazywac dopiero po podpisaniu dlugoterminowej umowy abonenckiej oraz ze koszty eksploatacji moga znacznie wzrastac w kolejnych latach uzytkowania.
PS. Gdybys nie dostal mojego maila, co go ci na priva poslalem przed chwila – mam do ciebie prosbe, bys do V. przylecial dzisiaj jednak dywanem. OK? <mrgreen>
oraz to:xtheo7 pisze:- w razie potrzeby moze napic sie ze swoim panem / pania wodki do towarzystwa
a bywa niestety, ze i to:xtheo7 pisze:- mozna go zostawic w domu na dluzej niz 4h
.xtheo7 pisze:- nie warczy na listonosza
Poza tym nie napisales nic o wadach, wiec ewidentnie probujesz wciskac niezdecydowanej klientce kit. Ja cie nawet rozumiem – czas soldow zobowiazuje, ale uczciwy handlowiec, to chociaz malym druczkiem by napisal na przyklad, ze wiekszosc profitow zaczyna obowiazywac dopiero po podpisaniu dlugoterminowej umowy abonenckiej oraz ze koszty eksploatacji moga znacznie wzrastac w kolejnych latach uzytkowania.
PS. Gdybys nie dostal mojego maila, co go ci na priva poslalem przed chwila – mam do ciebie prosbe, bys do V. przylecial dzisiaj jednak dywanem. OK? <mrgreen>
Pomysl jak dla mnie zbyt okrutny. Bardzo dobrze znam sie na psach. Wyobrazcie sobie psychike takiego czworonoga, ktory wychodzi z kims na popoludnie i znow musi wrocic do klatki! Wyobrazcie sobie jego dodatkowy stres jesli wychodzi z kims kogo nie zna! Przeciez on nie rozumie, ze to tylko na spacer, ze nic mu nie grozi, ze to byc moze dla jego dobra bo jesli spodoba sie wyprowadzajacemu to moze zabierze go do siebie. Pies to nie zabawka! Nie mozna zabrac psa na kilka spacerow a potem w ogole sie nie pojawic. Pies bedzie cierpial podwojnie. Nie mozna poprobowac jak to jest z psem i jak sie nie spodoba lub cos bedzie nie tak - oddac go do schorniska. Ludzie! Wiecej odpowiedzialnosci! Nie wiem kto wpadl na taki pomysl ale na pewno nie osoba, ktora zna sie na zwierzakach. Zupelny brak odpowiedzialnosci i ograniczenie umyslowe!