materac do lozka

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Agata

materac do lozka

Post autor: Agata »

Czy jest jakas roznica miedzy materacem lateksowym (bawelna plus poliester plus...) i piankowym (poliuretan)?

Szukam w necie i widze wszedzie to samo - super dopasowanie do ciala zapewniajace pelen relaks, komfort itd. No i wspomaga cyrkulacje powietrza... bla bla bla

I nadal nie wiem, ktory lepszy?
Agata
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Hamak, zdecydowanie hamak.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

tak, hamak - zdecydownie najlepsza cyrkulacja, a materace - polecam "sprezynowce" :)
Agata

Dzieki Dziewczyny - tez bym wybrala hamak, ale boje sie, ze w moim wieku nawet jakby wisial nisko, to bym sie i nie wdrapala i nie utrzymala 'w siodle' ;-)

Poza tym mam maly problem techniczny - nie mam drzew w mieszkaniu, a hamak chyba najlepiej sie prezentuje wlasnie w takich okolicznosciach przyrody...
Agata
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

ja też polecam "sprężynowce"
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
MaWi

Post autor: MaWi »

Agata pisze:nie mam drzew w mieszkaniu
Ten problem akurat da sie rozwiazac i to co najmniej na dwa sposoby:

1) zasadzic i poczekac
2) przyniesc se z lasu (w koncu Swieta ida, wiec bylby nawet pretekst ;) )
Iris

Post autor: Iris »

Hamak zdecydowanie najlepszy.Zawies go na scianie na hakach od jednej sciany do drugiej, ( czekajac rownoczesnie 15 lat az urosna drzewa w ogrodzie..), postaw kilka palm w doncach ( widzialam piekne w Hornbachu
na stoisku z kwiatami pokojowymi), poloz sie i sacz np.Cuba Libre albo sezonowego tzw. grzanca... <lol>
Zycze milego relaksu..
Iris
Agata

Bardzo dziekuje za jakze pomocne informacje... Gdyby ktos szukal dobrego dentysty, to znam kowala :p
Agata
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

Agata pisze:Bardzo dziekuje za jakze pomocne informacje... Gdyby ktos szukal dobrego dentysty, to znam kowala
roześmiałem się do łez i nie mogłem się oprzeć, aby o tym napisać <rotfl>
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

Agata - jak nie wiem jaki materac bedzie dla ciebie najlepszy: jedz do Ikei i po prostu je wyprobuj, zapisz jaki typ ci najbardzie odpowiada i takiego szukaj
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
MaWi

Post autor: MaWi »

Mnie tez sie wydaje, ze to jest sprawa niezwykle indywidualna, by nie powiedziec niemal intymna. Trudno doradzac w kwestiach materacy, jak sie nie zna czyichs preferencji. No i bardzo prosze nie wyciagac z tego zbyt daleko idacych wnioskow ;)
Awatar użytkownika
anwi

Sprężyna to w środku materaca, a lateks albo pianka to na zewnątrz. I właśnie o to chodziło Agacie.

A co do wyboru, może ta stonka Agatko coś Ci rozjaśni?
http://www.betten-abc.de/start.htm?matr ... andere.htm
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

anwi pisze:
Sprężyna to w środku materaca, a lateks albo pianka to na zewnątrz. I właśnie o to chodziło Agacie.
Materace z lateksu czy pianki (Kaltschaummatratzen) nie maja zadnej sprezyny w srodku.
Materace ze sprezyna to tzw. Federkernmatratzen, to jest insza inszosc.

Kiedys sie mowilo, ze lateksowe sa lepsze dla alergikow, ale te z pianki w miedzyczasie sa tez dobre.

Aha, IKEA ma z reguly BEZNADZIEJNE testy jesli chodzi o jakosc ich materacy.

Dla rozeznania sie w cenach i roznych modelach polecam:

http://www.matratzen-concord.de
Awatar użytkownika
anwi

byly pisze:Materace z lateksu czy pianki (Kaltschaummatratzen) nie maja zadnej sprezyny w srodku.
Niekoniecznie:
http://materace.sklep.pl/product_info.p ... ucts_id=31
Albo takie:
http://www.magnat.biz.pl/zdjecie_148.html

Ale oczywiście sprzedawca pewnie nie wie, co sprzedaje.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

byly pisze:Aha, IKEA ma z reguly BEZNADZIEJNE testy jesli chodzi o jakosc ich materacy.
Nie przesadzaj - od 2 lat śpię na materacu made in IKEA i jest bardzo wygodny - przeszły mi wszelkie bole kregoslupa, itp... Zreszta wszystkie lozka w moim domu sa wyposazone w materace z Ikei i wszyscy, którzy na nich spia, bardzo sobie chwalą..... :)
ODPOWIEDZ