Ile sie placi za nianie dla dziecka?
Ile sie placi za nianie dla dziecka?
Witaj,
chcialbym skorzystac z Waszych doswiadczen jakie sa stawki za nienie do dziecka(Polka i nie Polka):
1. Na godzine
2. Na miesiac
3. osoby bez kwalifikacji
4. osoby z doswiadczeniem i kwalifikacjami
za kazde info z gory dziekuje,
s.
chcialbym skorzystac z Waszych doswiadczen jakie sa stawki za nienie do dziecka(Polka i nie Polka):
1. Na godzine
2. Na miesiac
3. osoby bez kwalifikacji
4. osoby z doswiadczeniem i kwalifikacjami
za kazde info z gory dziekuje,
s.
Ostatnio zmieniony 12-11-2007, 20:07 przez mslawomir, łącznie zmieniany 1 raz.
Moze sprecyzuj dokladniej co masz na mysli? Czy interesuje Cie niania, ktora bedzie sie opiekowala dzieckiem przez caly dzien? Czy moze tylko przez kikla godzin dziennie? Regularnie czy nieregolarnie? Niania, ktora bedzie przychodzial do Ciebie do domu i zajmowala sie tylko Twoim dzieckiem, czy raczej niania, do ktorej dziecko sie odwozi i zajmuje sie ona kilkoma sztukami? A moze tylko spontanicznie wieczorami?
Od tego zaleza stawki.
Od tego zaleza stawki.
Chodzi mi o rozne opcje, i dlatego ponizsze punktym generalnie, niania przychodzi do mnie do domu;.
1. Na godzine - tutaj mam na mysli sporadyczne korzystnaie z usulugi nianii,ktora przyjdzie do mnie do domu.
2. Na miesiac - 6godz. dziennie 5x w tygodniu
te pkty dotycza opcji powyzej, czyli:
3. pkt 1 i 2 osoby bez kwalifikacji
4. pkt. 1 i 2 osoby z doswiadczeniem i kwalifikacjami
mam nadzieje,ze teraz jest ok.
1. Na godzine - tutaj mam na mysli sporadyczne korzystnaie z usulugi nianii,ktora przyjdzie do mnie do domu.
2. Na miesiac - 6godz. dziennie 5x w tygodniu
te pkty dotycza opcji powyzej, czyli:
3. pkt 1 i 2 osoby bez kwalifikacji
4. pkt. 1 i 2 osoby z doswiadczeniem i kwalifikacjami
mam nadzieje,ze teraz jest ok.
Bardzo istotna informacja:)mslawomir pisze:niania przychodzi do mnie do domu;.
To tak od 10 euro w gore musisz liczyc.mslawomir pisze:1. Na godzine (...) sporadyczne
Z 7 za godzine, conajmniej.mslawomir pisze:2. Na miesiac - 6godz. dziennie 5x w tygodniu
Jak wyzej.mslawomir pisze:3. pkt 1 i 2 osoby bez kwalifikacji
Ze dwa razy tyle, jesli chodzi o kwalifikacje. Bo jakies tam doswiadczenie to ma wiekszosc nianiek.mslawomir pisze:4. pkt. 1 i 2 osoby z doswiadczeniem i kwalifikacjami
Tylko znajdz taka z kwalifikacjami, ktora by chciala przychodzic na kilka godzin..., zreszta nawet bez kwalifikacji wcale nie jest latwo w przystepnej cenie...
witaj
mam kolezanki ktore pracuja i jest roznie
1. dziewczyna z mieszkaniem i wyzywieniem 400 -500 euro (weekendy wolne)
2. dziewczyna bez mieszkania 800 - 1000 euro (zalezy od ilosci dzieci)
3. na godzine 10 -12 euro (sporatyczne wypady, jakies wieczory itp)
4. przy stalych godzinach i cyklicznych spotkaniach to do uzgodnienia, ale dziewczyny nie chca schodzic ponizej 10, duzo taz zalezy od zakresu obowiazkow, czy musz sprzatac i gotowac....
moja kolezanka pracuje 10 godzin tygodniowo z 4 dzieci po 10 euro na godzine z tym ze dojezdza 50 minut do domu
ale mysle ze mozesz znalesc dziewczyne za 700,- miesiecznie (6 h dziennie) jak dobrze poszukasz
mam kolezanki ktore pracuja i jest roznie
1. dziewczyna z mieszkaniem i wyzywieniem 400 -500 euro (weekendy wolne)
2. dziewczyna bez mieszkania 800 - 1000 euro (zalezy od ilosci dzieci)
3. na godzine 10 -12 euro (sporatyczne wypady, jakies wieczory itp)
4. przy stalych godzinach i cyklicznych spotkaniach to do uzgodnienia, ale dziewczyny nie chca schodzic ponizej 10, duzo taz zalezy od zakresu obowiazkow, czy musz sprzatac i gotowac....
moja kolezanka pracuje 10 godzin tygodniowo z 4 dzieci po 10 euro na godzine z tym ze dojezdza 50 minut do domu
ale mysle ze mozesz znalesc dziewczyne za 700,- miesiecznie (6 h dziennie) jak dobrze poszukasz
dzieki Mariola, to duza wiedza.
zakres obowiazkow? b. prosty-zajmowanie sie dzieckiem, tylko i wylacznie.
ale w gre wchodzi kots, kto jest na miejscu i bedzie umial poswiecic czas podopiecznemu,tzn. nakarmic, przewinac, pojsc na spaceri oczywiscie zajac sie troche nauka kilkumiesiecznego malca)
zadnych zakupow, sprzatania i gotowania ( to nie wchodzi w zakres opieki nad dzieckiem(moja opinia):)
pozdr
s.
zakres obowiazkow? b. prosty-zajmowanie sie dzieckiem, tylko i wylacznie.
ale w gre wchodzi kots, kto jest na miejscu i bedzie umial poswiecic czas podopiecznemu,tzn. nakarmic, przewinac, pojsc na spaceri oczywiscie zajac sie troche nauka kilkumiesiecznego malca)
zadnych zakupow, sprzatania i gotowania ( to nie wchodzi w zakres opieki nad dzieckiem(moja opinia):)
pozdr
s.