Masowe Walentynkowe zaplodnienie?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
digilante

Masowe Walentynkowe zaplodnienie?

Post autor: digilante »

Jako uwielbiacz statystyk, widze przez ostatnie tygodnie coraz wiecej forumowiczow z urodzinami na pierwszej stronie portalu... Bardzo interesujace - takie romantyczne Walentynki rodzice mieli <mrgreen>

Ciekawy bylbym czy ktos ma link do prawdziwych statystyk o tym. Ciekawe tez by bylo jak to sie rozni od panstwa do panstwa i jaki efekt ma na to sezon lub religia.
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Ja to się akurat nie dziwię – w zimie mróz daje się we znaki, szybko się robi ciemno, depresja bezsłoneczna człowieka dopada, nosa z domu się nie chce wyściubiać, więc najlepiej się poprzytulać do kogoś bliskiego :D
Agata

Post autor: Agata »

Ale sezon chyba zaczyna sie razem z listopadowymi szarugami ;-)
Ja jestem akurat z polowy sierpnia...

Sprawdzilam szybko polski urzad statystyczny - mozna sprawdzic demografie i statystyki urodzen, ale niestety bez podzialu na miesiace...

http://www.stat.gov.pl/demografia/index.html

Pozdrawiam
Agata
oliwiera

Post autor: oliwiera »

Agata, bardzo ciekawa strona. Dzieki
agakar6

Post autor: agakar6 »

Hej,

wydaje mi sie ze nasi rodzice nie mieli wtedy pojecia o walentynkach :D

To raczej zima...
MaWi

Post autor: MaWi »

agakar6 pisze:wydaje mi sie ze nasi rodzice nie mieli wtedy pojecia o walentynkach :D
To chyba zalezy tez od rocznika, z jakiego pochodza obecni jubilaci. Ja na ten przyklad slyszalem o tzw. "wyzu demograficznym stanu wojennego", co jest o tyle zrozumiale, ze skoro z powodu godziny milicyjnej nie wolno sie bylo ruszac z domu, a jednoczesnie telewizja oferowala jedynie przemowienia i sluszne politycznie programy, to coz bylo wtedy poczac, jak nie potomstwo? :p
ODPOWIEDZ