Nowe połączenie Hahn-Rzeszów od czerwca

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
azul

Nowe połączenie Hahn-Rzeszów od czerwca

Post autor: azul »

Ryanair właśnie ogłosił uruchomienie nowego połączenia z Frankfurtu Hahn do Rzeszowa.
Rejsy mają się rozpocząć 3 czerwca i odbywać się 3 razy w tygodniu.

<aniolek>
azul
Awatar użytkownika
Łukasz

Post autor: Łukasz »

Mmmmm, miło...
Jeszcze niedawno rozważane tu było teoretyczne uruchomienie połączenia z Charleroi (vide ankieta prowadzona na stronie tamtejszego lotniska), a tu proszę - niespodzianka z Hahnu :)
Widocznie Ryanair spodziewa się wzmożonego ruchu na tej trasie po całkowitym otwarciu niemieckiego rynku pracy.
Borys

Post autor: Borys »

No wszystko pieknie ale ten Rzeszow to koniec swiata jest ... Nawet do Krakowa z Rzeszowa mozna samochodem jechac 4 h...

Nie widze logiki w ich dzialaniu. Jak na moje to powinni uderzac w duze aglomeracje tudziez mniejsze ale polozone wzgeldnie w dogodnych odleglosciach do wszystkich wiekszych miast Polski.
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

Post autor: MaWi »

Ja tam na przyklad w ogole nie widze i nigdy nie znajdowalem logiki w dzialaniach Ryanaira. Polityka Ryanaira predzej przypomina zabawe dziecka zaopatrzonego kij i stojacego nad mrowiskiem. No, ale widac pan O'Leary ma tyle kasy, ze stac go na takie ekstrawagancje :)
agga

Post autor: agga »

tak sie sklada, ze sa ludzie ktorym to polaczenie bardzo pomoze:)
na koncu swiata, tez ludzie zyja i mieszkaja!
Borys

Agga , nikt tego nie podwaza , do Gdanska tez jezdzilo kupe szczesliwych ludzi z bamaza na czele.

Ja mowie o logice a nie o tym czy na Rzeszowszczyznie ktos mieszka czy nie.

Z tym ze jesli bede sie chcial dostac do Polski ryanem to uwazam ze Poznan, Wroclaw, Warszawa, Katowice i Krakow to sa miejsca skad relatywnie wszedzie gdzie ptrzeba da sie dojechac, a taki Rzeszow...

Zeby nie bylo , lubie Rzeszow a w szczegolnosci jego wielka C...
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

Ja tez uwazam, ze Rzeszow jest cool. Bylem tam raz w zyciu, oczywiscie podziwialem, podobnie jak kol. Borys. jego wielka C[...], i chetnie przelece sie tam jeszcze raz, Ryanem, zeby zobaczyc ja raz jeszcze <mrgreen>

Moja uwaga na temat Ryanaira byla natury ogolnej, a ze akurat mi sie powiedzialo przy okazji decyzji dot. uruchomienia lotow do Rzeszowa? Czysty przypadek! Obiecuje!
agga

alez nie ma problemu, Rzesow ze swoim wielkim C...., nie jest pepkiem PL, z tym ze dostanie sie tam z Krakowa Wroclawia etc, zajmuje spporo czasu, zwlaszcza nasza swietna koleja.
Borys

Czesc ludzi ma prawo nie wiedziec co to jest wielka C... w Rzeszowie. A ona wziela byla i ozyla !

O TU !
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

agga pisze:alez nie ma problemu, Rzesow ze swoim wielkim C....
z tym, ze chyba "swo wielkąC...?"

Obrazek
agga

hahaha, no tak, ze swoja wilka...
Borys

agga pisze:hahaha, no tak, ze swoja wilka...
Wilka ????? To Wilk ma C... ?
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

Borys pisze:
agga pisze:hahaha, no tak, ze swoja wilka...
Wilka ????? To Wilk ma C... ?
No, jak to? A slynna Lupa Capitolina, co to wykarmila Remusa i Romulusa?

Obrazek

Tez wilk, tylko w zenskiej osobie :) Kto wie – moze podobienstwo nazw – Rzeszowa i Rzymu okazac sie calkiem nieprzypadkowe :D
ania_411

Post autor: ania_411 »

Borys pisze:No wszystko pieknie ale ten Rzeszow to koniec swiata jest ...

Nie widze logiki w ich dzialaniu. Jak na moje to powinni uderzac w duze aglomeracje tudziez mniejsze ale polozone wzgeldnie w dogodnych odleglosciach do wszystkich wiekszych miast Polski.
zdecydowanie sie zgodzam! mysle ze loty np do poznania cieszylyby sie duzo wiekszym powodzeniem.
joasit

Post autor: joasit »

Borys pisze:Nie widze logiki w ich dzialaniu
No nawet ja - rodowita Rzeszowianka - nie widze logiki w ich dzialaniu, tym bardziej ze Ryanair latal juz do rzeszowa koncem 2005 i szybciutko linie zamknal. Ale moze rzeczywiscie otwarcie niem rynku pracy spowoduje buuuum na loty do rzeszowa, oby
ODPOWIEDZ