Z kontorowersyjnych metod mozna podac jeszcze jedna, podobna najlepsza, chociaz sam nie sprawdzalem: spanie ze slownikiem.
Pewnie na forum znajdzie sie kilka osob, ktore te teze potwierdza
Czarne chmury nad jez niemieckim!
nauka
jeremijo
taa, gdyby się uprzec, to konluzją każdego tematu na forum może byc seks ... no może z wyjątkiem takich wątków, jak "Dzień Niepodległości" (choc kto wie <lol> ).
Ja proponuję kol. agabird jakieś kryminały, lub opowiadania niemieckie. Są pisane prostym językiem, i wiele tam dialogów. Ja sporo się nauczyłem z "Sofies Welt" Jostein Gaarder; tematy co prawda filozoficzne, ale wykładane przystępnym językiem, jak dla dziesięciolatka.
W j.francuskim wydawane są serie kryminałów 'dydaktycznych', w których poziom trudności jest stopniowany, bodaj od 1. do 5.. W zależności od stopnia zaawansowania czytelnika, książka zawiera różną liczbę użytych w niej słów. Chyba kryminały Maigreta Simenona są napisane w taki sposób, ale mogę się mylic. Może ktoś wie o czym piszę, zna i może polecic podobne serie w języku niemieckim ?
pozdr.
Ja proponuję kol. agabird jakieś kryminały, lub opowiadania niemieckie. Są pisane prostym językiem, i wiele tam dialogów. Ja sporo się nauczyłem z "Sofies Welt" Jostein Gaarder; tematy co prawda filozoficzne, ale wykładane przystępnym językiem, jak dla dziesięciolatka.
W j.francuskim wydawane są serie kryminałów 'dydaktycznych', w których poziom trudności jest stopniowany, bodaj od 1. do 5.. W zależności od stopnia zaawansowania czytelnika, książka zawiera różną liczbę użytych w niej słów. Chyba kryminały Maigreta Simenona są napisane w taki sposób, ale mogę się mylic. Może ktoś wie o czym piszę, zna i może polecic podobne serie w języku niemieckim ?
pozdr.
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie [G.J.Gigol]
nie studiowalem zycia tzw prywatnego pand <oops>panda pisze:taa, gdyby się uprzec, to konluzją każdego tematu na forum może byc seks .
mialem na mysli np gadanie lub gledzenie podczas snu
albo rozmowy i nawet klotnie podczas dnia ale TYLKO auf deutsch <aparat>
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
.. toż to nie piwo !