Smutna zagadka dla warszawiakow
Moderator: LuxTeam
Smutna zagadka dla warszawiakow
Kto z Was powie mi, co zostalo uwiecznione na tym zdjeciu:
Pan MaWi wyraznie napisal, ze chodzi o WARSZAWE !panda pisze:Praga Północ, Jagiellońska, na odcinku między Ratuszową, a Rondem Starzyńskiego, niedaleko Placu Hallera, vis a vis Ogrodu Zoologicznego <?>
Od kiedy to Prag Polnoc zalicza sie do Warszawy, siermiego ?
Ja mowie ze to placyk z pomnikiem Bohaterow Getta w okolicach ulicy Anielewicza lub Grzybowskiej
Niestety. Zaden z kolegow nie ma racji. Gdyby to byl pl. Hallera, to z pewnoscia nie napisalbym, ze zagadka jest "smutna" – coz... mam nadzieje, ze nie czytaja tego "scyzoryki" z praskiego "trojkata bermudzkiego" pw. Śpiących, ale tam takie krajobrazy to standard.
Placyk z pomnikiem Bohaterow Getta? Byc moze, ale chyba po wyburzeniu pomnika? Poki co w Polsce chyba jeszcze nie wieja az tak huraganowe wiatry (historii)...
Prosze o kolejne odpowiedzi. Poki co pierwsza podpowiedz w formie pytania – cos sie znajdowalo na powyzszym obrazku, po czym jednak lezka w oku sie kreci...
Placyk z pomnikiem Bohaterow Getta? Byc moze, ale chyba po wyburzeniu pomnika? Poki co w Polsce chyba jeszcze nie wieja az tak huraganowe wiatry (historii)...
Prosze o kolejne odpowiedzi. Poki co pierwsza podpowiedz w formie pytania – cos sie znajdowalo na powyzszym obrazku, po czym jednak lezka w oku sie kreci...
A to nie są czasem "resztki" po kinie "Skarpa"?MaWi pisze:Prosze o kolejne odpowiedzi. Poki co pierwsza podpowiedz w formie pytania – cos sie znajdowalo na powyzszym obrazku, po czym jednak lezka w oku sie kreci...
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Tak, niestety.
Tak wlasnie wyglada kino "Skarpa" dzis. Ja wiem, ze w tym budynku juz od kilku lat nie odbywaly sie projekcje, wiem, ze predzej czy pozniej mial on podzielic los setek podobnych obiektow w Polsce, ale... ale jesli przez niemal 20 lat przechodzilo sie obok tego miejsca, a czasami nawet tam wstepowalo... No, coz... z takimi miejscami jak kino "Moskwa" czy dzis – kino "Skarpa" odchodzi w niepamiec pewna epoka.
RIP <beczy>
Tak wlasnie wyglada kino "Skarpa" dzis. Ja wiem, ze w tym budynku juz od kilku lat nie odbywaly sie projekcje, wiem, ze predzej czy pozniej mial on podzielic los setek podobnych obiektow w Polsce, ale... ale jesli przez niemal 20 lat przechodzilo sie obok tego miejsca, a czasami nawet tam wstepowalo... No, coz... z takimi miejscami jak kino "Moskwa" czy dzis – kino "Skarpa" odchodzi w niepamiec pewna epoka.
RIP <beczy>
ja z Pragi Północ do tej - powiem przewrotnie - "już mało warszawskiej" lewobrzeżnej części Warszawy miałem 6 minut na rolkach
xtheo7 napisał/a:
polecam jednak zgłębic wiedzę na temat stolicy Polski i na początek rekomenduję ciekawą lekturę "An Illustrated Atlas of Old Warsaw" Roberta Marcinkowskiego
z poważaniem,
xtheo7 napisał/a:
polecam jednak zgłębic wiedzę na temat stolicy Polski i na początek rekomenduję ciekawą lekturę "An Illustrated Atlas of Old Warsaw" Roberta Marcinkowskiego
z poważaniem,
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie [G.J.Gigol]