Przedszkole

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

ok misiek, jak chcesz to masz - ja za syna w Garderie place: 74,40 za wyzywienie i za obecnosc 130,16 (VI kategoria dochodów, oplaty za 2 dzieci), skad ci sie to 135 wzielo?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

kajapapaja pisze:pozyjemy zobaczymy... ale jakby nie patrezc na oplaty - i tak taniej wychodzi niz posylac malucha do luksemburskiego przedszkola watpliwej jakosci za 900 euro miesiecznie, prawda?
tak szkoda tylko, że nie wszyscy mają możliwość posłania dziecka do instytucji o niewątpliwej jakości ;) i czasem niestety trzeba wyskoczyć z 900... a to boli szczególnie jak dziecko spędza pół miesiąca w domu bo chore...
dag
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

kajapapaja pisze:no niby tak ma byc, ale OIL ma swoje tabelki i jakos to po swojemu rozlicza (ale bamazo droga - czemu się pytasz, myślałam że ciebie już ten temat przedszkolny nie dotyczy....)
Nie pytam, tylko stwierdzam, owszem, mnie nie dotyczy, ale moja kolezanka wlasnie poslala mloda do zlobka - nie jest to komisyjny zlobek, ale prywatny, majacy umowe z komisja i tam oplaty tak wygladaja...wiec moze troche namieszalam, bo Oil inaczej liczy...
misio

Post autor: misio »

kajapapaja pisze:ok misiek, jak chcesz to masz - ja za syna w Garderie place: 74,40 za wyzywienie i za obecnosc 130,16 (VI kategoria dochodów, oplaty za 2 dzieci), skad ci sie to 135 wzielo?
Przeciez napisalem OKOLO.

Ps.
Hmmm, Misiek do mnie to mowi pewna zaba <rotfl>
Awatar użytkownika
kajapapaja

jak bedziesz zlosliwa bestia bede cie wolac misiek - i juz!! 8)
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
misio

Post autor: misio »

kajapapaja pisze:jak bedziesz zlosliwa bestia bede cie wolac misiek - i juz!! 8)
A wtedy odwiedzi cie pewna szalona zaba. I co wtedy? Bedzie draka <rotfl>
Awatar użytkownika
kajapapaja

ja sie z żabą dogadam, nie bój żyrafy <lol>
fram

Post autor: fram »

fragment ze strony Szkoly Europejskiej dot. zasad przyjmowania do maternelle:

5.1 Admission of pupils To be admitted to the first year of the nursery section a child must have reached the age of 4 in the calendar year in which the school year begins. Newcomers may be admitted during the school year.

Moze ten 15 wrzesnia dotyczy tylko luksemburkich przedszkoli?
fram

Post autor: fram »

cos mi nie wyszlo <oops> chcialam umiescic swoj post bezposrednio pod wczorajszym pytaniem Eneko o wiek przyjmowania do maternelle...
MaWi

Post autor: MaWi »

fram pisze:cos mi nie wyszlo <oops> chcialam umiescic swoj post bezposrednio pod wczorajszym pytaniem Eneko
no tego wlasnie u nas sie nie da zrobic :(

Ale jesli chcesz odniesc sie konkretnie do czyjegos postu, to najlepiej uzyj opcji "cytuj" albo tej zaroweczki obok "cytuj", ktora pozwala na zacytowanie w swoim poscie zaznaczonego uprzednio fragmentu czyjegos postu, na ktory wlasnie odpowiadasz. Wtedy czytajacy bedzie dokladnie wiedzial jakiego zagadnienia dotyczy twoja odpowiedz i, co wazniejsze, nie bedzie musial szukac/czytac wszystkich poprzedzajacych twoja wypowiedz postow.
Awatar użytkownika
kajapapaja

co nie zmienia faktu, ze 4-latka trzeba tez zapisac do Garderie na popoludnia (no chyna mamy mozliwosc odbierania go od razu z maternelle'a)
eurokraci.eu
ODPOWIEDZ