DEPECHE MODE w Luksemburgu!

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
MaWi

Post autor: MaWi »

Tr0n pisze:cóż pewnie jakieś męskie frustracje związane z wiekiem ;) <mrgreen>
No... szczegolnie, jak ktos tak ma od 15 roku zycia. To sie moge nawet zgodzic, ze z wiekiem, tylko chyba nie o ten wiek koledze chodzilo ;)

Ale dobra... juz nie zaklocam, bo widze, ze wdepnalem prosto w jakis black sabat depeszowcow i jeszcze moment i mnie zlinczuja – tutaj lub tez pierwszomarcowej nocy dorzuca mnie ukratkiem do jednego z setek plonacych w Luksemburgu stosow. I tak sie odbedzie prawdziwa Black Celebration :) pod haslem "I cannot conceive, how I could have had survived..."
Awatar użytkownika
Tr0n

Post autor: Tr0n »

Pozdrawiam
Tr0n
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

a tutaj: http://www.depechemodeticketservice.com/ macie cała listę koncertów DM w tym roku w całej Europie

tak na pierwszym miejscu - Warszawa, 23 maja - akurat jak co poniektórzy na tym forum <mrgreen> maja dłuugi weekend <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen>
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
exxtreme

Post autor: exxtreme »

Nie wiem, czy pamiętacie, ale "Black Celebration" zostało oficjalnie w Polsce wydane na winylu. Digi, wtedy już kapitalista, mógł sobie pewnie pozwolić na CD...

No ale ad rem. Nie zapomnę, kiedy mój starszy brat Krzysiek wysłał mnie z misją do empiku przy pl. Centralnym w Nowej Hucie. Ze spoconymi rękami i 650 złotymi polskimi w kieszeni dotarłem do sklepu i z głową lekko ponad ladą poprosiłem o płytę. Z wrażenia zapomniałem, że brat mi kazał spojrzeć, czy płyta nie była przykurzona (czyt. odtworzona wcześniej w sklepie). Na szczęscie nie była!
A potem tylko gramofon Artur, wzmacniacz Zodiak i dwie kulumny Tonsila... To brzmienie dziś nie do powtórzenia.
Pamietam też, że założyłem się z bratem, że przetłumaczę ze słownikiem w ręku jeden z tekstów. Wziąłem się za "Sometimes". Poległem dość prędko. Byłem w VI klasie chyba.
Mój ulubiony kawałek z tej płyty to "Here is the house"

PS A wiecie znawcy co tak ładnie jest odpalane na początku "Stripped"? Odgłoś paszczą to taki brum brum z akcentem na "r"
Tenis, 40D, MTB & MBA
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Najpierw motocykl a potem silnik samochodu sie wlacza... czy nie zrozumialem pytania?
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
exxtreme

Ja Ci dam motor <krzyk>
Pytanie naprowadzające: jakie auto i czyje? Dla ułatwienia - nagranie odbyło się w garażu właściciela.
Tenis, 40D, MTB & MBA
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

exxtreme pisze:
PS A wiecie znawcy co tak ładnie jest odpalane na początku "Stripped"? Odgłoś paszczą to taki brum brum z akcentem na "r"

dla starych Depechowców takie pytanie to bułka z masłem, którzy z "Grundigiem " po nocach nagrywali każdy kawałek z Trójki ;)

kawałek - "Stripped" - do nagrania którego użyto odgłosów z Porsche 911 należącego do Dave'a - z odgłosami silnika pracującego na wolnych obrotach i mięsistymi basami, które rozwijają się w kaskadę uderzeń perkusji i mroźne, elektroniczne motywy osiągające zenit tuż przed końcowym wyciszeniem tykaniem zegara

- nocne lekcje u Kaczkowskiego nie poszły na marne <!>
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
adam1

Post autor: adam1 »

exxtreme pisze:Mój ulubiony kawałek z tej płyty to "Here is the house"
Mój też :)
Awatar użytkownika
exxtreme

Czeczu rules <aparat>
Tak sobie myślę, że musisz być bardzo starym człowiekiem, skoro słuchałeś Kaczkowskiego w Trójce. Co najmniej rok starszy ode mnie ;)
Tenis, 40D, MTB & MBA
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

tak starym, że aż bardzo młodym :p
więc do zobaczenia na koncercie, może będzie trzeba stworzyć polski sektor? <lol>
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Borys

Post autor: Borys »

exxtreme pisze:Czeczu rules <aparat>
Tak sobie myślę, że musisz być bardzo starym człowiekiem, skoro słuchałeś Kaczkowskiego w Trójce. Co najmniej rok starszy ode mnie ;)
E no , normalnie ludzie tyle nie zyja...
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
exxtreme

Nie wiem jak Wy, ale ja będę chciał złapać spoconą koszulę Dave'a, więc będę starał się o bilety w sektorze VIP <peace>
Dave, let me see stripped down to the bone <wstydnis>
Tenis, 40D, MTB & MBA
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

czeczu pisze:może będzie trzeba stworzyć polski sektor? <lol>
koniecznie!
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
Tr0n

Post autor: Tr0n »

exxtreme pisze:Nie wiem jak Wy, ale ja będę chciał złapać spoconą koszulę Dave'a, więc będę starał się o bilety w sektorze VIP <peace>
Dave, let me see stripped down to the bone <wstydnis>
Ile kosztuja bilety w strefie VIP?
Pozdrawiam
Tr0n
Awatar użytkownika
exxtreme

nIE WIEM....

Pewnie nie pozwolą wejść z aparatem, co? Ma ktoś już doświadczenia w tej materii?
Tenis, 40D, MTB & MBA
ODPOWIEDZ