Niemcy nie lubia Polakow i .... Luksemburczykow!
Moderator: LuxTeam
- ogrodniczka
Rozumiem. Czyli taka mała sensacyjka, co ? Ludzie inteligentni potrzebuja takich emocji bez kontakstu... A Ty ich potrafisz dostarczac, jak malo ktobyly pisze:Nie wiem, czy "uwielbiam", ale ja ma od urodzenia obywatelstwo niemieckie i charakterem blizej mi do niemieckiego Ordnungu niz do slowianskiej fantazji, dlatego bardzo dobrze czuje sie w Niemczech. Nawet Luksemburg jest juz dla mnie zbyt balaganiarski....Michello pisze:
skoro Niemcy maja taki a nie inny stosunek do Polakow i Luksemburczykow - DLACZEGO- tak ich uwielbiasz?
PS
Jak juz pisalem wczesniej, czy w pilke nozna wygrywa Polska, Niemcy czy Pernambuco interesuje tyle co nic
PPS
Podalem ankiete, bo wydalo mi sie zabawne, iz Luksemburczycy sa w dolnej skali. Osobiscie nigdy nie kryje sie z faktem, ze urodzilem sie w Polsce i przez 25 lat zycia w Niemczech nigdy nie spotkalem sie z negatywnym nastawieniem kogokolwiek do mojego pochodzenia, a mieszkalem w roznych regiinach Niemiec
A moze zamiast tłumaczyc - zmienilbys zawod na redaktora Faktu, ups przepraszam Bild am Sonntag? :_)
"If you think you can, you can, if you think you can't - you're right..." Henry Ford
Niemiecki porządek? Hihihihi, świetny dowcip Niemiecki porządek umarł jakieś 20 lat temu i na jego powrót do świata żywych raczej się nie zapowiada.byly pisze:charakterem blizej mi do niemieckiego Ordnungu niz do slowianskiej fantazji, dlatego bardzo dobrze czuje sie w Niemczech
A co do ankiety - powtórzę: przeciętny Niemiec nawet nie wie, że jego kraj graniczy z takimi państwami, jak Luksemburg czy Belgia, a w takich ankietach kieruje się wyłącznie stereotypami myślenia na temat innych narodów. I w tym akurat niczym nie różni się od przeciętnego Polaka, Francuza, Włocha czy Hiszpana. A dlaczego Austria na topie? Bo Niemcy jeżdżą tam na nartach, bo komunikują się tam po niemiecku, bo czują się tam niemal jak u siebie. Ot i cała tajemnica.
Anwi, pelna zgoda.anwi pisze:Niemiecki porządek? Hihihihi, świetny dowcip Niemiecki porządek umarł jakieś 20 lat temu i na jego powrót do świata żywych raczej się nie zapowiada.byly pisze:charakterem blizej mi do niemieckiego Ordnungu niz do slowianskiej fantazji, dlatego bardzo dobrze czuje sie w Niemczech
A co do ankiety - powtórzę: przeciętny Niemiec nawet nie wie, że jego kraj graniczy z takimi państwami, jak Luksemburg czy Belgia, a w takich ankietach kieruje się wyłącznie stereotypami myślenia na temat innych narodów. I w tym akurat niczym nie różni się od przeciętnego Polaka, Francuza, Włocha czy Hiszpana. A dlaczego Austria na topie? Bo Niemcy jeżdżą tam na nartach, bo komunikują się tam po niemiecku, bo czują się tam niemal jak u siebie. Ot i cała tajemnica.
Najciezej maja ci ktorzy ani slowianskiej fantazji ani niemieckiego porzadku....
Stad te statystki bylego odebralem jako tania sensacyjke dla kogo? dla tluszczy - jak mawia byly. Tylko kto ja reprezentuje? (moze ci co te durne statystyki cytuja...)
"If you think you can, you can, if you think you can't - you're right..." Henry Ford