gdyby tak przekonac moj piec by znow grzal..

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
Dorotkamaria

gdyby tak przekonac moj piec by znow grzal..

Post autor: Dorotkamaria »

Szanowni Panstwo....

....help!!!!

Czy ktos moze ma pojecie jak przekonac piec by znow grzal? wszystkie kaloryfery zimne, mieszkam w igloo :((
w jednym z pomieszczen na dole jest jakies glowne "cos" co zwykle buczalo.. a teraz sobie przestalo :(
konsultacja telefoniczna przyniosla odpowiedz "zgasl"... czy ktos z Was ma pojecie jak sie budzi piece i dysponuje chwilka czasu?

bede bardzo wdzieczna za pomoc!
oksy

Post autor: oksy »

A jaki on?
Elektryczny? Na mazut?
A jak na mazut, to może trzeba go dolać?
oksy
Dorotkamaria

chyba raczej cos w stylu CO...
jestem w tym domu od zaledwie kilku dni wiec ma wiedza w zakresie egzystujacych tu sprzetow jest znikoma...

jak dotad wierzylam, ze opcja "nie dotykac" gwarantuje najlepsze funkcjonowanie :/
MaWi

Post autor: MaWi »

Dorotkamaria pisze:w jednym z pomieszczen na dole jest jakies glowne "cos" co zwykle buczalo.. a teraz sobie przestalo :(
Jak buczalo i przestalo, to chyba na mazut... Czy obok tego czegos jest taki duzy pojemnik w ktorym jest/byla tajemnicza ciecz?

Tak czy inaczej – mysle, ze potrzebna tu jest konsultacja specjalisty. Ja moge z cala pewnoscia rekomendowac takiego jednego, co u mnie piec naprawial i tak jak naprawil, to ten piec dziala i dziala i przestac nie chce :) Kontakt do niego (niejakiego eubulusa) znajdziesz oczywiscie... na polska.lu :) dokladnie o tu: http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=9421#9421
Dorotkamaria

szczesliwie mialam okaze zetknac sie juz z Panem Eubulusem i chwalic go bede do konca mego pobytu w tymze kraju... o nim tez dzis z samego rana pomyslalam tylko cos telefonow dzis nie odbiera :((((

u mnie do tej pory walczyl z hydraulika ale widze, ze umiejetnosci sa o wiele wieksze... dziekuje za info ;)
MaWi

Post autor: MaWi »

Dorotkamaria pisze:o nim tez dzis z samego rana pomyslalam tylko cos telefonow dzis nie odbiera :( (((
Probuj do skutku. O ile go znam, to jest to czlowiek, ktory, jak pracuje to pracuje (a nie odbiera telefony ;) ). Moze wiec sprobuj po pracy?
Dorotkamaria

udalo sie!!! przyjedzie jeszcze dzis :)))

dzieki MaWi i milego popoludnia ;)
eubulus

Post autor: eubulus »

Dziekuje za slowa uznania, ale okazalo sie, ze potrafie na odleglosc...telepatycznie naprawiac piece ;)

mam nadzieje, ze Dorotkamaria to potwierdzi :)
Dorotkamaria

nie smiem zaprzeczyc ;))
ODPOWIEDZ