Kredyt hipoteczny a okres probny w KE
Kredyt hipoteczny a okres probny w KE
Czy ma ktos z Was doswiadczenie nt. kupna mieszkania na kredyt podczas okresu probnego? Czy banki mocno roznicuja warunki dla urzednikow i dla potencjalnych urzednikow? Jaki bank jest najbardziej "liberalny" jesli chodzi o warunki przyznawania kredytu?
Patrzac na ceny wynajmu, zdaje sie ze chyba lepiej jest na samym poczatku cos kupic....
Z gory dziekuje za pomoc.
ms100
Patrzac na ceny wynajmu, zdaje sie ze chyba lepiej jest na samym poczatku cos kupic....
Z gory dziekuje za pomoc.
ms100
W BCEE okres probny jest przeszkoda, w Dexii nie. Ale i tak wnioski rozpatrywane sa indywidualnie. Jesli jedna osoba pracuje juz "normalnie" a druga jeszcze nie, to w Dexii nie ma problemu a w Kasie jest. No chyba, ze tylko jedna osoba pracuje, to tu moze byc trudniej.
Najlepiej isc i rozmawiac.
P.S. EBI daje tez swoim kredyt... to jest zycie <roll>
Ostatnio zmieniony 06-05-2008, 16:03 przez minka, łącznie zmieniany 1 raz.
Minka, nie wiem, kto Ci takich andron naopowiadal, ale zapewniam Cie, ze EBI nie udziela kredytow pracowniczych . Przypadek, o ktorym pisalem mial miejsce w lutym. Kredytu udzielal BCEE swiezo zatrudnionemu pracownikowi banku z niepracujaca zona. 3 lata temu moj inny kolega tez dostal kredyt hipoteczny z BCEE przed koncem okresu probnego, choc w tamtym, pierwszym przypadku do konca okresu probnego byl miesiac czy dwa, wiec niewiele.minka pisze:W BCEE okres probny jest przeszkoda, w Dexii nie. Ale i tak wnioski rozpatrywane sa indywidualnie. Jesli jedna osoba pracuje juz "normalnie" a druga jeszcze nie, to w Dexii nie ma problemu a w Kasie jest. No chyba, ze tylko jedna osoba pracuje, to tu moze byc trudniej.
EBI nie daje, ale powiedz mi, jakie maja % pracownicy EBI na kredyt? To bedzie odpowiedzia na pytanie. (mam na mysli czesc takiego kredytu, nie calosc oczywiscie).
Niektorzy dostaja podczas okresu probnego a inni nie dostaja. Jedna mila Pani z Bcee powiedziala ze wplyw ma odsetek osob ktore nie przechodza okresu probnego. Czy to prawda - nie wiadomo, bo ja np w zyciu nie slyszalem zeby komus odmowiono pracy.
Niektorzy dostaja podczas okresu probnego a inni nie dostaja. Jedna mila Pani z Bcee powiedziala ze wplyw ma odsetek osob ktore nie przechodza okresu probnego. Czy to prawda - nie wiadomo, bo ja np w zyciu nie slyszalem zeby komus odmowiono pracy.
Minka, stwierdzenie, ze piszesz androny nie jest agresja lecz jedynie wyrazeniem zdania. W dodatku staralem sie zminimalizowac negatywny wydzwiek stwierdzenia dodajac usmieszek. Zapewniam Cie, ze nie wiesz, o czym piszesz i jeszcze sie upierasz. Pracuje od 4 lat w EBI, znam pakiet socjalny mojego pracodawcy dosc dobrze, mam rowniez kredyt hipoteczny i ponownie zapewniam Cie, ze EBI nie udziela kredytow hipotecznych swoim pracownikom. Kiedys to robilo, ale zaprzestalo tego procederu jeszcze we wczesnych latach 90-tych. Badz uprzejma przyjac te wiedze i oswoic sie z nia .minka pisze:Bez agresji prosze.krzys1970 pisze:Minka, nie wiem, kto Ci takich andron naopowiadal, ale zapewniam Cie, ze EBI nie udziela kredytow pracowniczych .
Jesli nie wiem to nie mowie. Widocznie nie wszystko wiesz.