szukam mieszkania 3-4 sypialnie

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
mru

szukam mieszkania 3-4 sypialnie

Post autor: mru »

Wyglada na to, ze niedlugo do Was dolacze i zaczelam rozgladac sie za mieszkamiem. Dajcie znac jesli uslyszycie o lokum spelniajacym kryteria:
min 3 sypialnie
max pol godziny samochodem od Kirchbergu (chetniej w kierunku centrum)
chetniej nieumeblowane
wolne od lutego/marca

Z gory dziekuje.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

mru pisze:max pol godziny samochodem od Kirchbergu (chetniej w kierunku centrum)
sorry, bo to troche nie na temat - ale zeby "uscislic" tutejsze realia - pol godziny samochodem od Kirchbergu - to jest gdzies np. pod Trewirem, albo kolo Arlon....wiec o ktore centrum Ci chodzi?... <lol>
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

ale to takze moze byc Howald czy nawet Merl... <mrgreen>
mru

No coz, najchetniej centrum Lux-miasta, przy cichej ulicy z widokiem na Petrusse z jednej i park z drugiej strony. Jest takie miejsce?
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

szymbi pisze:ale to takze moze byc Howald czy nawet Merl...
...ale ona mowila pol godziny samochodem, a nie piechota..... :)
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

a nie lepiej zacząc od możliwości finansowych?
i w zależności od tego czym się dysponuje można szukać albo centrum Lux-city albo 30 minut autem od Kirchbergowa....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
mru

Chcialabym sie zmiescic w 2000 z oplatami...
A pol godziny to od drzwi do drzwi w godzinach szczytu, wiec niektore dzielnice podejrzewam, ze jednak odpadaja.
Awatar użytkownika
Biała

Post autor: Biała »

My mieszkamy pod miastem, 12 km licząc od Kirchbergu pod drzwi domu - kierunek na Trier. Podróż zajmuje nam bez korków ok. 8-10 minut a w godzinach szczytu dochodzi w najgorszym wypadku do 20 minut.
Ola
Eneko

Post autor: Eneko »

Biała pisze:My mieszkamy pod miastem, 12 km licząc od Kirchbergu pod drzwi domu - kierunek na Trier. Podróż zajmuje nam bez korków ok. 8-10 minut a w godzinach szczytu dochodzi w najgorszym wypadku do 20 minut.
Mnie się zdarzyło tylko kilka razy tamtędy jechać w godzinach rannych, ale przejechanie samego ronda może zająć te 15-20 min. Potem dolicz jeszcze ok. 15 min. na zaparkowanie i odprowadzenie dziecięcia no i jeszcze kilka na dojazd do pracy. Przy czym z czasem oczywiście ustalasz sobie optymalną trasę i tu możesz sporo zyskać.
misio

Post autor: misio »

Biała pisze:My mieszkamy pod miastem, 12 km licząc od Kirchbergu pod drzwi domu - kierunek na Trier. Podróż zajmuje nam bez korków ok. 8-10 minut a w godzinach szczytu dochodzi w najgorszym wypadku do 20 minut.
20 minut??? tylko 12 km od Kirchebrgu??? Ja tam od kazdego co miesza w Trier szlysze, ze im zajmuje 20 minut <rotfl>
Awatar użytkownika
j23

Post autor: j23 »

Prosze powiedzice mi jak to robicie, bo mnie zajmuje 30 minut z Oszoloma do Sandwieler i to nie w samym szczycie. Staram sie jak moge i nic nie daje sie szybciej. Jest moze jakis sekretny tunel?
MaWi

Post autor: MaWi »

ale to takze moze byc Howald czy nawet Merl... <mrgreen>
Oj, moze byc! A powiem wiecej – ze z Ettelbrucka w zasadzie tez jest pol godziny na Kirchberg, tak wiec wybor nasz normalnie niezwykle szeroki! Aha – i jeszcze musze dodac, ze centrum Ettelbrucka jest tez niczego sobie ;)
asiunia

Post autor: asiunia »

Musisz, mru, szukac naprawde gdzies bardzo blisko. Ja mam z garazu do garazu rowne 8 km i zajmuje mi to w normalnych warunkach 10 min, a w godzinach szczytu ok 20-25 min.

P.S. Ktora trasa j23 jezdzisz do/z Sandweiler, bo ja tez stad, ale 30 min to prawie nigdy nie potrzebuje, a jezdze nawet kawalek dalej niz Oszon.
Awatar użytkownika
j23

Post autor: j23 »

P.S. Ktora trasa j23 jezdzisz do/z Sandweiler, bo ja tez stad, ale 30 min to prawie nigdy nie potrzebuje, a jezdze nawet kawalek dalej niz Oszon.[/quote]

Trasa: grunewald, neudorf, N2A, route de remich, CR234a rue dítzig
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

Autostradą jednak wychodzi szybciej niż przez Neudorf.
A w ogóle najszybciej autobusem, który ma osobny pas i mija sobie spokojnie wszystkich stojących w korkach przed sławetnymi rondami
ODPOWIEDZ