Szukam mieszkania na miesiac ---> pol roku dla dwoch osob

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
Przemek78

Szukam mieszkania na miesiac ---> pol roku dla dwoch osob

Post autor: Przemek78 »

Witam wszystkich,

Zaczynam z moja dziewczyna prace od 3 grudnia w okolicach lotniska ( European Bank & Business Centre, 6, route de Treves) i poszukuje w zwiazku z tym :

- tymczasowego zamieszkania - nawet tydzien-miesiac do czasu znalezienia jakiegos mieszkania na stale.

- lub dobrego mieszkania od razu : kawalerka/1 pokoj ze 30-50 m2

Moze ktos ma cos do wynajecia / podnajecia , albo moze doradzic?
Planuje zakup auta w ciagu kilku tygodni wiec moze byc z dojazdem.

Dzieki i pozdrawiam
misio

Post autor: misio »

Najlepsze bedzie Schronisko Mlodziezowe. Jakies 90% ludzi w nim zaczynalo. Standard wiecej niz bardzo dobry.
Eneko

Post autor: Eneko »

Dokładnie, chyba trudno wyobrazić sobie lepsze miejsce na początek. Łóżka nie są może komfortowe - ja wyciągałem materac i spałem na podłodze. Ech, łza się w oku kręci, pionierskie czasy..... ;)
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

nie wiem, ile kosztuje to schronisko, ale w Trier, naprzeciwko dworca masz hotel monopol
http://www.hotel-monopol-trier.de/

pokoj jednoosooby z lazienka i sniadaniem kosztuje 44 euro. Wsiadasz rano w pociag za niecale dziesiec euro w ta i z powrotem do Luksemburga. Bedzie cie to kosztowac mnie niz miesiac w jakimkolwiek apartamencie umeblowanym w Luksemburgu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

byly - nie przebijesz tego schroniska!!! Ja 2 lata temu placilam za nocleg ze sniadaniem 16 eur... Wprawdzie nie byl to pokoj 1- czy 2- osobowy, ale takowe tez zdaje sie maja, byc moze nieznacznie drozej... no i znajduje sie w centrum Lux-Ville (co dla Ciebie oczywiscie nie ma znaczenia... :) )
Za pokoj w hotelu PAX na Bonnevoi (i tam wielu z nas spedzilo pierwsze tygodnie!) tez placilam zdaje sie cos okolo 30 euro...moze nieco wiecej albo mniej - nie pamietam...
A hotelu naprzeciwko dworca, bez znaczenia w jakim miescie - to bym jakos nikomu nie polecila...
misio

Post autor: misio »

byly pisze:nie wiem, ile kosztuje to schronisko, ale w Trier, naprzeciwko dworca masz hotel monopol
http://www.hotel-monopol-trier.de/

pokoj jednoosooby z lazienka i sniadaniem kosztuje 44 euro. Wsiadasz rano w pociag za niecale dziesiec euro w ta i z powrotem do Luksemburga. Bedzie cie to kosztowac mnie niz miesiac w jakimkolwiek apartamencie umeblowanym w Luksemburgu
Etap na lotnisku - 2 minuty na piechote do jego miejsca pracy - 49 Euro... Zero biletow, zero straconego czasu w pociagu/autobusie itepe.

Zyskany czas - bezcenny!
Eneko

Post autor: Eneko »

bamaza42 pisze: Wprawdzie nie byl to pokoj 1- czy 2- osobowy, ale takowe tez zdaje sie maja,
Może są i inne, ale mój pokój 2-osobowy polegał na tym, że miałem dla dwóch osób pokój 4-osobowy (piętrowe łóżka). Sama dopłata była bardzo mała. Aha, jak ktoś się boi ciemności to trzeba uważać pod prysznicem. Ogólnie jednak dużo taniej niż w niemcowie a równocześnie wygodniej i milej. Zaraz za mostem jest brazylijska knajpa, jak się pójdzie kilka razy to właściciel może zaserwuje nalewkę z homara :D
Awatar użytkownika
byly

dostalem maila w sprawie jednego z mieszkan w Trier, ktory ogladalem osobiscie i ktore moge polecic, a jest jeszcze wolne:

adres: Nikolausstr. , jest to taka normalna 3 pietrowa kamienica, wlasciciel dobudowal "w ogrodzie" 1-pietrowy aneks: na dole living, kuchnia, lazienka, na gorze sypialnia i jeden maly pokoj dodatkowy, o ile pamietam 75m2.

Fajna sprawa, bo jest sie kompletnie niezaleznym od wszystkich sasiadow. Stamtad jest wlasnie 5-7 minut na piechote do dworca Trier-Süd, albo do przystanku autobusu nr 118 Pacelliufer.

Czynsz: 580 euro (lacznie z ogrzewaniem!).

Jesli kogos nie odstrasza dojazd do Luksemburga a szuka taniego, ale dobrego mieszkania, to to mieszkanie jest naprawde okazja.

Zainteresowanym moge podac nr telefonu do wlasciciela.
Awatar użytkownika
bamaza42

byly pisze:Nikolausstr. , jest to taka normalna 3 pietrowa kamienica, wlasciciel dobudowal "w ogrodzie" 1-pietrowy aneks: na dole living, kuchnia, lazienka, na gorze sypialnia i jeden maly pokoj dodatkowy, o ile pamietam 75m2.
...a ja myslalam, ze Ty wlasnie TO mieszkanie wynajales... ?!... <hm>
Awatar użytkownika
byly

Nikolausstr. jest dzielnicy Trier-Süd, to byl moj pierwotny plan, ale to mieszkanie jest calkiem puste, bez mebli i bez kuchni (jak to z reguly w Niemczech)
w ostatniej chwili nadarzylo sie mieszkanie w samym centrum, kolo Hauptmarkt, gdzie przejmuje kuchnie i meble, wiec z wygodnictwa zdecydowalem sie na to, ale to mieszkanie przy Nikolausstr. jest moim zdaniem super, i szczegolnie za ta cene
Awatar użytkownika
bamaza42

A ja bylam przekonana, ze Ty wlasnie ten samodzielny "aneks" wziales, i ze to wlasnie w centrum jest...
Awatar użytkownika
byly

przyjedziesz w wtorek jako przedstawicielka High Society z Ksiestwa, odbierzesz mieszkanie, jak sie nie bedzie nadawalo, to przebywanie z bylym bedzie mezaliansem <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

ok...poswiece sie...dla dobra sprawy :)
Awatar użytkownika
byly

ok. godz. 12.00-13.00 ma przyjsc facet od anteny satelitarnej, to mu doradzisz, jak ja ustawic na Cyfre jako fachura <lol>
A jak sie pospieszysz, to poznasz miejscowa gwiazde futbolu, od ktorej przejmuje mieszkanie
Awatar użytkownika
bamaza42

byly, ja mam urlop w przyszlym tygodniu i zamierzam przede wszystkim ODESPAC ZALEGLOSCI....tzn. wstawac tak okolo poludnia :)...o ile moj zegar wewnetrzny nie zerwie mnie na nogi okolo 10....(no, ok...7?!) :))

A co do Cyfry - jak zamowiles fachowca, to niech Ci ustawia <mrgreen>
ODPOWIEDZ