Znalezlismy super mieszkanie w Fentange, calkiem w budzecie (1300)... czy ktos sie orientuje jakie mogly by byc minusy tej dzielnicy? Na rzut oka to blisko do Cactus Howald, autobus jest dla zony, blisko do miasta, a do pracy przy lotnisku bym jechal "tylem" rue de Hesperange i dalej rue de Sandweiler...
Samoloty mi nie przeszkadzaja bo telefonu nie uzywam a mieszkajac 100 metrow od pasu ladowania juz przez rok, to juz mozg automatycznie robi "noise-cancelling" ;-)
Fentange
- Marguerite2003
Mieszkam w Fentange od niedawna - jak na razie bardzo mi się podoba: dużo zieleni, niedaleko do miasta, dojazd też niezły (nawet ok jeżeli chodzi o korki), aktywna gmina, sporo rzeczy organizuje... Z samolotami nie jest źle. Latają jak wszędzie, ale nie słychać specjalnie.
Wadę widzę jedną: komary!!! Dużo w porównaniu z centrum miasta gdzie mieszkałam poprzednio, w mojej okolicy, poza tym od czasu do czasu "swojskie" zapachy (czyli po prostu czasem jedzie oborą ) Jeżeli to mieszkanie jest jednym z tych które oglądaliśmy (nowe osiedle na początku Fentange) to nam sie bardzo podobały, tylko termin oddania do użytku nie pasował...
Generalnie polecam! No i fajnie będzie mieć "sąsiadów"
Wadę widzę jedną: komary!!! Dużo w porównaniu z centrum miasta gdzie mieszkałam poprzednio, w mojej okolicy, poza tym od czasu do czasu "swojskie" zapachy (czyli po prostu czasem jedzie oborą ) Jeżeli to mieszkanie jest jednym z tych które oglądaliśmy (nowe osiedle na początku Fentange) to nam sie bardzo podobały, tylko termin oddania do użytku nie pasował...
Generalnie polecam! No i fajnie będzie mieć "sąsiadów"
Komarow to sie nie boje bo jak tylko wywachaja Azjatycka krew zony to mnie zostawiaja w spokoju - jest to cos naprawde magiczne. Kazdy komar, pajak, cokolwiek co gryzie, prosto pcha sie na zone <mrgreen>
Tak to jest mieszkanie tam na poczatku, wszystko nowe, dobre wykonczenia, a te krowy i konie to pewno nie dlugo tam polaza bo mysle ze tam musza tez planowac jakies budowle nie dlugo.
Dzieki za info!
Tak to jest mieszkanie tam na poczatku, wszystko nowe, dobre wykonczenia, a te krowy i konie to pewno nie dlugo tam polaza bo mysle ze tam musza tez planowac jakies budowle nie dlugo.
Dzieki za info!
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Fentange należy do Wielkiego Hesperu i jako takie gwarantuje doskonałą jakość życia. W pobliżu masz wszystko czego do życia potrzeba, zwłaszcza jeśli cenisz możliwość pojeżdżenia na rowerze czy spaceru z dala od wielkomiejskiego <lol> zgiełku mając przy tym na wyciągnięcie ręki jego korzyści i uroki. Widziałeś już mairie ? Imponujące nieprawdaż? Swietne miejsce do życia.