Verlorenkost

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
Awatar użytkownika
exxtreme

Verlorenkost

Post autor: exxtreme »

W przyszłym tygodniu będziemy oglądać domw Verlorenkost.
Jakie macie zdanie o tej dzielnicy? Interesuje mnie
świnty spokój :>
możliwość spacerów
brak 747 nad głową
odległość od Strassen i Kirchbergu mierzona autem małolitrażowym :)
czy okolica jest zakorkowana?
która z lokacji jest korzystniejsza komunikacyjnie ze Strassen i Kirchbergiem: Mamer, Bertrange czy Bridel?
Dziękuję za pomoc.
Tenis, 40D, MTB & MBA
MaWi

Post autor: MaWi »

Zeby ci ulatwic podaje moje notowania tej dzielnicy w skali od 1 do 10:

– świnty spokój – 7 (ale p.-> 747!)
– możliwość spacerów – 8 w porywach do 9
– brak 747 nad głową – 0 (tzn. nieustajaca obecnosc 747 nad glowa)
– odległość od Strassen – 4 (czyli srednio daleko)... i Kirchbergu 7 (czyli całkiem blisko, ale dojazd dosc pokretny) mierzona autem małolitrażowym :)
– czy okolica jest zakorkowana? – sama okolica nie, ale zeby sie gdziekolwiek ruszyc gdzies zawsze chwile bedziesz musial postac. Powiedzmy 2, wzgl. 3 stopien zakorkowania

I pytanie dodatkowe:
która z lokacji jest korzystniejsza komunikacyjnie ze Strassen i Kirchbergiem:
na Strassen blizej jest z Bertrange niz z Mamra i Bridla, choc Mamer tez nie jest daleko. Zalezy o czym myslisz piszac "Strassen", bo ta dzielnica jest dluga, jak dobrze wykarmiony tasiemiec ;)

Na Kirchberg generalnie ze wszystkich tych miejscowosci jest daleko (oczywiscie w mikroskali luksemburskiej), ale najlepiej chyba wypadnie tutaj Bertrange. Chociaz Bridel (jak by jechac przez Rollingergrund i w gore Weimerskirchem), to chyba tez ujdzie...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

exxtreme pisze:W przyszłym tygodniu będziemy oglądać domw Verlorenkost
Może pytanie głupie, jak na niemal 2-letni "staż" luksemburski....ale...jest taka dzielnica w Lux?....i gdzież to jest?.... <bezradny>
misio

Post autor: misio »

Nie martw sie, ja tez nie mam pojecia :) ale jak widac MaWi wie :) a w google nie chce mi sie szukac <rotfl>
MaWi

Oj, no nie wiecie, gdzie jest Verlorenkost? Na pewno wiecie, tylko nie wiecie, ze wiecie ;)

Zakladam, ze wiecie, gdzie jest Ambasada RP. No wiec powiedzmy, ze chcecie z Ambasady dostac sie do Centrum i pomykacie "Pattonem" w gore. No i po prawej macie Pulvermuhl, ktory zamienia sie z czasem w Grund a po lewej wlasnie Verlorenkost, ktory za r. de Laboratoire staje sie Bonnevoiem. Czy ktos jeszcze nie wie, gdzie jest Kost verloren... sorka... Hund begraben? ;)
Awatar użytkownika
bamaza42

hmmm...a ja myślałam, że to, co MaWi opisuje jako Verlorenkost, to się nazywa Hamm (tam jeździ autobus "8", od nas)... No cóż, człowiek całe życie się uczy...
asiunia

Post autor: asiunia »

bamaza42 pisze:Może pytanie głupie, jak na niemal 2-letni "staż" luksemburski....ale...jest taka dzielnica w Lux?....i gdzież to jest?....
Bama, Ty nigdy nie zadajesz glupich pytan, tylko takie normalne... najnormalniejsze w swiecie.
http://en.wikipedia.org/wiki/North_Bonn ... rlorenkost

P.S. Trza sie wkoncu znowu styknac, bo to juz kooope lat od ostatniego razu minelo...
(I niech ktos mi sie tu tego "trza" czepnie, albo innej literowki...).
MaWi

Kurcze, w zyciu bym sie nie spodziewal, ze o Verlorenkost to nawet na Wikipedii mozna przeczytac! Nie mow asiunia, ze to sama tam umiescilas? ;)

A co do trza – pewnie, ze trza – i niech nikt sie nie czepia, bo normalnie pojadymy po calosci! A skoro proponujesz – czyzbys juz wreszcie po wakacjach na stale osiadla na Lux-Zadupiu? <mrgreen>
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez MaWi, łącznie zmieniany 1 raz.
MaWi

bamaza42 pisze:hmmm...a ja myślałam, że to, co MaWi opisuje jako Verlorenkost, to się nazywa Hamm
Wiesz co... Hamm, to jest jednak juz za Ambasada RP. Nawet jest taki znak na bialym tle, jak sie skreca w prawo, jadac od Ambasady w kierunku asiuni (czyli wiadomo gdzie ;) ). Moze ujmujac to lapidarnie – tak jak naprzeciwko Pulvermuhla jest Verlorenkost, tak naprzeciwko Hamma jest Cents. Wiesz w Luxie jak w Kingsajzie – wszystko jest zminiaturyzowane – co ulica, to dzielnica <mrgreen>
Lecebuch

Post autor: Lecebuch »

Mieszkalem kiedys w tej dzielnicy... Jadac od wspomnianej ambasady do miasta, po lewej stronie mamy skalne urwisko, a pozniej plac z knajpa d'Artagnan i mozliwosc skretu w lewo. Wdrapujac sie na skarpe, jadac z placu pod gore, lub skrecajac w lewo w strone policji docierany do Verlorenkost.
asiunia

MaWi pisze:czyzbys juz wreszcie po wakacjach na stale osiadla na Lux-Zadupiu?
No jutro szkola rusza, wiec trza bylo wkoncu wrocic na Zadupie Gorne...

A co do spotkania to ustalimy cos w przyszlym tygodniu, jak wroce do pracy (pardon, na etat, mialo byc).
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

jakby to jakis łykend był, to ja bym sie może wprosił, jak pani J. by mnie znow przygarneła? Może to przyszłego tygodnia jakies nowe tematy do obgadania wynikna....;-)
asiunia

Przyjezdzaj byly! Zdaje sie, ze pomalutku musisz sie ze wsia oswajac! ;)

A z pania J. zagadam to Cie napewno przyjmie. ;)
Awatar użytkownika
bamaza42

Może to przyszłego tygodnia jakies nowe tematy do obgadania wynikna....;-)
asiunia pisze:A z pania J. zagadam to Cie napewno przyjmie.
tematy to są zawsze, a przygarnąć to i ja mogę....jakby co :) ...... a więc wpadaj i już, tylko niech asiunia termin jakis ustali... :)
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

Dzieki Bamaza! :) :) , ale ja mam dosyc mocna alergie na koty, wiec raczej musze unikac Twojego mieszkania, bo inaczej nie zamienlibysmy trzech slow miedzy atakami kichania.

No to Asiunia nic z byczenia sie, tylko bier sie za planowanie ;-)
ODPOWIEDZ