mieszkanie

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
peony

mieszkanie

Post autor: peony »

Witam,

Od jakiegoś czasu szukam mieszkania do wynajęcia w Luksemburgu lub w okolicach. 99% ofert, które napotykam są ofertami agencyjnymi, z którymi wiążą się niestety opłaty dla biura nieruchomości.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy właśnie taka jest specyfika luksemburskiego rynku nieruchomości czy też może szukam w niewłaściwych miejscach? Znacie jakieś strony internetowe z ogłoszeniami, gdzie znalazłabym oferty bez opłat agencyjnych?

A może ktoś z Was słyszał o jakimś 1-pokojowym mieszkaniu lub studiu do wynajęcia?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc i rady!
IronBone

Re: mieszkanie

Post autor: IronBone »

Chyba to taka specyfika. Ale może ktoś ma inne doświadczenia.
jz166

Post autor: jz166 »

Luksemburski rynek nieruchomości jest w mojej ocenie chory, ale niestety albo ktoś jest w stanie to zaakceptować albo godzi się na dojazdy z państw sąsiadujących, co oczywiście jest uciążliwe. Ja tam wolę dojeżdżać przez granicę, nawet jeżeli ma mi to zajmować godzinę w jedną stronę.
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

Post autor: K.Sokolowska »

Dokladnie - taka specyfika. Albo trzeba placic majatek za mieszaknie w Luksemburgu, albo zaakceptowac dojazdy z sasiednich krajow.
Szukanie mieszaknia zarowno do wynajecia jak i do kupna w samym Luksemburgu lub okolicach to prawdziwe wyzwanie. Oczywiscie czasami zdarzy sie miec farta i znalezc cos w miare rozsadnej cenie, ale generalnie bardzo ciezko. Rynek jest taki ze to wynajmujacy/sprzedajacy zdecydowanie dyktuja warunki, a agencje nieruchomosci tylko na tym korzystaja.
ODPOWIEDZ