Gwarancja bankowa kaucji za mieszkanie

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
TOMASZ.GAWIN

Gwarancja bankowa kaucji za mieszkanie

Post autor: TOMASZ.GAWIN »

Witam wszystkich,

prosze o informacje w ktorym banku moge dostac gwarancje na kaucje za wynajem mieszkania (rental guarantee) i na jakich warunkach? Slyszalem ze do 30 roku zycia udzielaja takiej gwarancji a powyzej tego wieku trzeba juz wplacic depozyt w wysokosci kaucji za mieszkanie?
k-th

Post autor: k-th »

swego czasu BGL mial taka oferte dla obcokrajowcow - ale czy to nadal obowiazuje, to nie wiem.
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Jak masz tu konto, to kazdy bank powinien dac - za swoich czasow BGL i ING dali nam od reki, a moj wiek nie mial z niczym wspolnego. Jezeli nie masz tu konta, to raczej watpie czy jakis bank Ci to da.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
TOMASZ.GAWIN

Post autor: TOMASZ.GAWIN »

dzieki za info :-D planuje oczywiscie zalozenie konta zaraz po przyjezdzie w ING, BGL czy w innym. A wlasnie gdzie najlepiej zalozyc konto, w ktorym banku?
Nie ukrywam ze w moim przypadku duzo bedzie zalezalo od wlasnie tej gwarancji na kaucje.
MariuszC

Post autor: MariuszC »

ja mialem konto i kaucje w Spuerkees. Za kaucje bank pobieral sobie z konta oplate 25Eur/kwartal
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

A ja wolałam zapłacić kaucje właścicielowi mieszkania...
IronBone

Post autor: IronBone »

O ile pamiętam to BGL dawał taką kaucję i nie brał za to pieniędzy - możliwe jednak, że dotyczyło to tylko urzędników EU
Kulunka

Post autor: Kulunka »

bamaza42 pisze:A ja wolałam zapłacić kaucje właścicielowi mieszkania...
Szczerze odradzam, mój był niby uczciwy, ale zwrot zajął mu jakieś 10 telefonów i 3 miesiące (a nie zgłosił żadnych zastrzeżeń do mieszkania).
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, nie lewą.
Awatar użytkownika
she is a witch

Post autor: she is a witch »

może twój przyszły pracodawca ma jakiś dobry układ z którymś bankiem - my przez taką umowę mamy gwarancję i konta za darmo, warto sprawdzić
ODPOWIEDZ