Piach pisze:Jesli sa korki - to opcja autostrad odpada
Korki sa permanentne na autostradach poludniowych (A1, A3, A4, A6 i coraz czesciej A13), poki co nie ma korkow na autostradzie polnocnej A7 (a nawet zaryzykowalbym stwierdzenie, ze autostrada ta przez wiekszosc dnia jest... niemal pusta), ale poki co A7, ktora zaczyna sie pod Ettelbruckiem, konczy sie przed tunelem (bedacym od jakichs 15 lat w budowie) i stamtad jest jeszcze 7 km do Auchana przez "gory i lasy" (co zajmuje dodatkowo ok. 15-20 min jazdy, w zaleznosci od tego jak bardzo lubisz przygody

)
Owo "poki co" ponoc potrwac ma jeszcze zaledwie pare miesiecy (czyli, ze obiecuja, ze w 2014 otwarty zostanie uroczyscie tunel Grouft laczacy A7 z... no wlasnie z Auchanem). Kiedy to sie stanie, droge z Ettelbrucka do Auchana pokonywac bedziesz w... 15 minut. No, tylko czy to naprawde stanie sie jeszcze w 2014? Tego nikt ci nie obieca.
Piach pisze:Lux wyglada jak miejsce dla rodzin z dziecmi, a imprezy sa w krajach osciennych.

Poprawcie mnie jesli jest inaczej.
Ja mam (nieco) inne zdanie na ten temat, ale ile razy je wypowiadam, natychmiast znajduje sie 10 osob, ktore udowadniaja mi, ze nie mam racji. Tym razem wiec dam pierwszenstwo tym osobom. A co – niech tez cos maja od zycia