poszukuję mieszkania Luksemburg lub okolice

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
kriss

poszukuję mieszkania Luksemburg lub okolice

Post autor: kriss »

Witam serdecznie,

W związku z podjęciem pracy w KE poszukuję mieszkania od połowy lutego, najlepiej z dwoma sypialniami w Lux - Gasperich, Howald, Hesperange lub okolice. Budżet do 1200 -1300 euro + opłaty. Najlepiej umeblowane.

Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: kriss_27@wp.pl

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

A tu : www.athome.lu szukales?... (to tak jakby nikt sie nie zglosil z oferta...)
Proponuje tez przestudiowac (przed wynajmem...) nasze "informatorium" (na stronie glownej link)
Kama

Post autor: Kama »

ja tylko tak na marginesie chciałam zwrócić uwagę, że z Howaldu /Hesper nie ma połączenia autobusowego z Drozbachem (za to autem 5 minut).
kriss

Post autor: kriss »

Dzięki za sugestie. Pewnie koniec końców będę musiał skorzystać z athome.lu, ale może coś się uda wcześniej znaleźć i może bez pośrednictwa agencji i konieczności zapłaty prowizji :p Dzięki Kama za info. o braku połączenia autobusowego Howald Drozbach, Tego nie wiedziałem, a jest to jednak minus. Co prawda raczej będę jezdził samochodem, ale awaryjnie autobus by się przydał ;)
Borys

Post autor: Borys »

Jest polaczenie z Howaldu tyle ze z przesiadka na dworcu. Najszybcej jestes tam w 15-20 minut, w korkach to i godzine mozna stracic. W kazdym razie da sie normalnie zbiorkomem dostac z z Hesper czy Houwald do instytucji na Cloche d'Or a juz tym bardziej nie powinnienes sie tym przejmowac jak bedziesz to traktowal tylko jako backup.

Pozatym - beda budowac tam centrum handlowe i nowe osiedle, mysle ze predzej czy pozniej powstanie polaczenie chodnikiem i sciezka rowerowa.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

moja kolezanka z Hesper (dokladnie z Alzingen) rowerem jezdzila do Cloch D'Or do pracy, to nie jest daleko, tyle, ze malo fajnie, bo nie ma sciezki i trzeba od Howaldu do Cloch D'Or ruchliwa ulica (po drodze 2 zjazdy z autostrady) jechac...
ODPOWIEDZ