Witam ,
Czy ktoś się orientuje gdzie można oddać zużyty (niedziałający) sprzęt elktro-RTV ?
Przykłady: stare żelazko, niedziałający Joystick, klawiatura i mysz,... generalnie małe sprzęty.
Może być w Luxembourgu, może być w Niemczech.
Oczywiście najlepiej nieodpłatnie . Ale jeśli trzeba będzie to zapłacę.
Zużyty sprzęt elektro-RTV - gdzie oddać
-
Na tzw RECYKLAZ - kazda gmina ma swoje takie miejsce gdzie wywozi sie posortowane smieci, przy okazji przyjmuja rzeczy typu opony, pralki, komputery i inne tego typu rzeczy ktorych chemy sie pozbyc. Pytaj w swojej gminie albo pochwal sie gdzie mieszkasz to moze bedzie tutaj ktos wiedzial gdzie jest recycling center dla Twojej gminy.
Ura Bura Szef Podwóra
My wywozilismy tutaj http://www.vdl.lu/Centre+de+recyclage.html
Niby pisze ze dla mieszkancow miasta Lux, ale i tak nikt nie sprawdza skad jestes.
Niby pisze ze dla mieszkancow miasta Lux, ale i tak nikt nie sprawdza skad jestes.
-
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Wielkie dzięki za pomoc
Mieszkam koło Wasserbilig
Mieszkam koło Wasserbilig
Chyba już kiedyś o tym pisałem - mapę wszystkich Centres de Recyclage w GD znajdziesz tutaj: Centres de recyclage. Po kliknięciu na wybrany punkt wyświetlone zostanę wszystkie informacje: adres, godziny otwarcia i zakres "usług". Najbliższy Wasserbilig będzie chyba punkt w Grevenmacher albo ew. w Echternach (ten w Echternach jest dość mały, więc nie wiem jak z większymi sprzętami, jakąś "drobnicę" tam na pewno widziałem).
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain