potrzebny nam notariusz, ktory przygotowalby pewne oswiadczenie (zgodnie z lux wymogami).
nie wiem, czy wszyscy notariusze maja taka sama stawke, ale jesli nie, to zalezaloby mi na jakiejs tanszej kancelarii (a nie takiej, ktora obsluguje duze firmy i w zwiazku z tym odpowiednio kasuje...)
dziekuje bardzo, zajrzalam tam juz (przyznam sie, ze nawet pamietam teraz, ze kiedys czytalam ten temat). sa tam 2 kontakty, z czego Twoj komentarz nie zacheca mnie do Pani Decker.
Paul Bettingen, www.pbettingen.lu , bardzo profejsonalny i przyjemny pan, załatwiał sprawy związane z kupnem mojego mieszkania. Mówi świetnie po angielsku jeżeli to ma jakieś znaczenie.
annika pisze:z czego Twoj komentarz nie zacheca mnie do Pani Decker
My mamy troche lepsze wspomnienia z wizyty u pani Decker. Przyszlismy o umowionej godzinie, poczekalismy okolo 5 min, zostalismy zaproszeni przez pania Decker do oddzielnego pomieszczenia, wszystko odbylo sie szybko i sprawnie, choc faktem jest, ze ta osoba b.wylewna nie jest.
Potrzebowalismy takie "pewne oswiadczenie (zgodnie z lux wymogami)" potrzebne do zarejestrowania dzialalnosci w Lux. Koszt cos ponad 80 Euro.
Moze jeszcse tylko dodam, do tego co juz napisal eubulus, ze cena za to oswiadczenie byla dosc zroznicowana u roznych notariuszy. Niektorzy zyczyli sobie nawet do 130 euro. Pani Decker byla najtansza, a cala procedura nie trwala dluzej niz 15 - 20 minut.