Czy ktos moze polecic notariusza w lux?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
annika

Czy ktos moze polecic notariusza w lux?

Post autor: annika »

potrzebny nam notariusz, ktory przygotowalby pewne oswiadczenie (zgodnie z lux wymogami).
nie wiem, czy wszyscy notariusze maja taka sama stawke, ale jesli nie, to zalezaloby mi na jakiejs tanszej kancelarii (a nie takiej, ktora obsluguje duze firmy i w zwiazku z tym odpowiednio kasuje...)

bede bardzo wdzieczna na kazda pomoc :)

Annika
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Annika, zerknij na temat "notariusz" w forum "papierkowa robota", to gdzies piaty lub szosty temat tam...
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
annika

Digilante,

dziekuje bardzo, zajrzalam tam juz (przyznam sie, ze nawet pamietam teraz, ze kiedys czytalam ten temat). sa tam 2 kontakty, z czego Twoj komentarz nie zacheca mnie do Pani Decker.

Czy ktos moze zna jeszcze jakies nazwisko?

Dziekuje, annika
Awatar użytkownika
Dungood

Post autor: Dungood »

Paul Bettingen, www.pbettingen.lu , bardzo profejsonalny i przyjemny pan, załatwiał sprawy związane z kupnem mojego mieszkania. Mówi świetnie po angielsku jeżeli to ma jakieś znaczenie.
Accelerate your soul!
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

taniej wyjdzie zrobic akt w PL i przetlumaczyc

oczywiscie, jesli sprawa na to pozwala.
misio

Post autor: misio »

Dungood pisze:Mówi świetnie po angielsku jeżeli to ma jakieś znaczenie.
Jak trzeba zaplacic spora kaske to tu kazdy mowi po angielsku, nawet francuzi...
eubulus

Post autor: eubulus »

annika pisze:z czego Twoj komentarz nie zacheca mnie do Pani Decker
My mamy troche lepsze wspomnienia z wizyty u pani Decker. Przyszlismy o umowionej godzinie, poczekalismy okolo 5 min, zostalismy zaproszeni przez pania Decker do oddzielnego pomieszczenia, wszystko odbylo sie szybko i sprawnie, choc faktem jest, ze ta osoba b.wylewna nie jest.
Potrzebowalismy takie "pewne oswiadczenie (zgodnie z lux wymogami)" potrzebne do zarejestrowania dzialalnosci w Lux. Koszt cos ponad 80 Euro.
annika

dokladnie wlasnie takie jest mi potrzebne. dobrze wiedziec, ile kosztuje..
mil.ka

Post autor: mil.ka »

Moze jeszcse tylko dodam, do tego co juz napisal eubulus, ze cena za to oswiadczenie byla dosc zroznicowana u roznych notariuszy. Niektorzy zyczyli sobie nawet do 130 euro. Pani Decker byla najtansza, a cala procedura nie trwala dluzej niz 15 - 20 minut.
ODPOWIEDZ