Szukam i szukam bratka i nigdzie ni ma

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
TaJagódka

Szukam i szukam bratka i nigdzie ni ma

Post autor: TaJagódka »

Od dluzszego czasu szukam i nie tylko Ja! Bratka do picia po sklepach z bio zdrowa zywnoscia itp i nigdzie nie moge go dostac :o ,moze komus udalo sie gdzies znalesc ?
Cenie ludzi za to jakimi sa,nie za to co maja lub nie maja
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Hmmm...juz wiele razy przekonalam sie, ze popularne w Polsce i bardzo proste produkty, czy to spozywcze, czy medyczne sa tu niedostepne, wzglednie trudno dostepne i bardzo drogie, podczas gdy w PL kosztuja grosze...przyklad? - np. bardzo popularny i "od zawsze" przeze mnie uzywany przy przeziebieniach/katarach Rutinoscorbin tu nie istnieje (oczywiscie nie spodziewalam sie znalezc pod ta sama nazwa handlowa - o sklad leku mi chodzi...), albo takie wapno - czyli Calcium - dla alergikow z jakims tam dodatkiem, albo z wit. C na przeziebienia...W aptece wybaluszyli na mnie oczy.... A z innych rzeczy - koperek... Tak, wiem, istnieje, ale nie moglam sie nadziwic (teraz juz sie nie dziwie :) ), ze przy takim bogactwie swiezych ziol w sprzedazy - nasz wonny koperek jak jest w sprzedazy, to rzadko (zawsze na rynku, owszem), i jakos tak drozszy niz inne ziola...rarytas?...
A co do bratka - pytalas moze w aptece ? (choc nie wiem, czy tez oczu na Ciebie nie wybalusza...), albo...hmmm...moze jest tu cos takiego jak sklep zielarski?... <bezradny>
Jak nie - to chyba tylko pozostaje usmiechac sie do kogos, kto do PL jedzie....rzecz wyjatkowo lekka, bezpieczna, a do tego niedroga.... :)
Awatar użytkownika
TaJagódka

Pytalam w paru aptekach no i wlasnie wszystkie na mnie oczy wybauszaly ,jakbym o niewiadomo co pytala :o ze tu takich rzeczy nie ma.. ,wiec zapytalam gdzie znajde?- Nie wiemy" <roll>
A swoja droga zastanawia mnie ze ludzie tu tego nie uzywaja Takich babcinych sposobow naturalnych?? :o swietlik,lipe itp Moim zdaniem ziolka uzywane z umiarem sa naprawde pomocne Tu widzialam tylko rumianek i pokrzywe,(w sklepie ze zdrowa zywnoscia) ale nic wiecej..
Ostatnio zmieniony 12-05-2011, 21:35 przez TaJagódka, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

widziałam w sklepie w Parlamencie krople ziołowe z bratka (Viola...) - popytaj w aptekach o krople
bo herbatek tu nie dostaniesz - ja sprowadzam z Polski...
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
rygoj

Post autor: rygoj »

To cos mozna kupic w aptece internetowej np. tutaj:

HERBA VIOLAE (Internet-Apotheke Freiburg)
Awatar użytkownika
izolde

Post autor: izolde »

Jagodka, ja lece w sobote na tydzien do PL, powiedz co i jak to przywioze:)
Na zdjecia zawsze jestem chetna :)

Zajrzyj na nowego bloga!
www.weddingcamera.blog.com

www.wedcam.pl

http://weddingphotography.lu/

http://naszluksemburg.tumblr.com/

Zapraszam :)
Awatar użytkownika
irja28

Post autor: irja28 »

Ja mam trochę na stanie w domu więc mogę się podzielić :)

Kiedyś piłam nałogowo ;)
Awatar użytkownika
TaJagódka

Kochani Dziekuje ,ale nie chce nikogo naduzywac prawdopodobnie niedlugo wreszcie wybiore sie do Polski <peace> rok czasu nie bylam.. :( i zrobie zapasy!!! ziolek. Ale jakby ktos znalazl w Luxie sklep zielarski to niech szybko informuje ;)
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Może poszukać w Naturacie?
Awatar użytkownika
TaJagódka

"Naturata"- tam znalazlam tylko rumianek ,pokrzywe i roznego rodzaju herbatki enegetyzujace itp :> Fajny ten sklepik spory wybor naturalnych produktow ,zaraz niedaleko mnie <mrgreen> ale troche drogi .Ja tam tylko kupuje mydlo Alep(wiem ze tam jest 100% oryginalne) ,wode rozana(idealna teraz na upaly) i olejek <mrgreen>
Awatar użytkownika
Sabina

Bratek

Post autor: Sabina »

Polecam sklep bio - zielarski prowadzony przez polke, w Esch sur Alzette, razem z salonem masazu, (pani przy okazji jest dietetykiem) ma tam WSZYSTKO ;-)
Adres: 1, rue Commerce, Esch /Alzette

Nie wiem czy jest tam bratek ale jak nie ma to i tak warto tam pojsc jesli ktos uzywa ziolek i innych naturalnych rzeczy.

Atmosfera panujaca w sklepie jest podobna do tej, ktora widzimy w filmach kung-fu w zielarni starego chinczyka, tyle ze taki chinczyk jest zwykle oaza spokoju a Pani jest troche zakrecona ;-)
Pozdrawiam!
Załączniki
wizytowka
wizytowka
Sabina
ODPOWIEDZ