ubezpieczenie auta
ubezpieczenie auta
gdzie najtaniej wychodzi ubezpieczenie auta?jaka firma
Ja slyszalem ostatnio ze PZU koledze wycenilo OC na Fiata na 190 PLN a ten mieszka we Warszawie wiec chyba wychodzi najtaniej...
A tak na powaznie, firm ubezpieczeniowych nie ma 1000 na tutejszym rynku.
Idzze do 3 glownych i popros o wycene z rozbiciem na poszczegolne koszta. Na tej podstawie stwierdzisz ktora jest najtansza i wybierzesz.
A tak na powaznie, firm ubezpieczeniowych nie ma 1000 na tutejszym rynku.
Idzze do 3 glownych i popros o wycene z rozbiciem na poszczegolne koszta. Na tej podstawie stwierdzisz ktora jest najtansza i wybierzesz.
Ura Bura Szef Podwóra
Aga , zorganizuj sobie pisemko od polskiego ubezpieczyciela zaswiadczajace o Twoich znizkach. bazujac na tym zaswiadczeniu tutejszy ubezpieczyciel zaproponuje Ci rowniez maximum mozliwe znizek czyli 55 %.aga pisze:mam zamiar kupic nowe auto z salonu, bedzie to moje pierwsze auto zarejestrowane w Luxie, w Polsce mam 60 procent znizki, jak to bedzie wygladac tutaj?
Jesli istnieje taka opcja pros o pismo w jez francuskim, jesli nie bierz angielskie i albo ubezp zaakcpetuje albo zarzada tlumaczenia.
Ura Bura Szef Podwóra
najtansze...
Witam,
Niestety najtansze niezawsze oznacza najlepsze,
Ja osobiscie polecam La luxembourgeoise, nie jest to niestety najtansza oferta, powiedzialbym ze raczej nawet z gornej polki, ale jesli zdobedziesz zaswiadczenie o znizkach roznica nie jest taka dotkliwa,
Sam zmienilem z Vivum niedawno na La Luxembourgeoise poniewaz moj agent zmienil kompanie ,nawet dostalem obnizke w porownaniu z kwota Vivium, ale nie wiem czy to nie bylo zasluga agenta, ktory zwiekszyl mi przyslugujaca znizke,
Znam tutaj klika przykladow, glownie jesli chodzi o AXXA gdy przy FULL Auto Casco okazywalo sie ze np zalanie woda samochodu nie obejmowalo ubezpieczenie lub okazywalo sie ze partycypacja w kosztach naprawy jest dosyc znaczna, a takze kilka z La luxembourgeoise gdy zaplacili nawet za remont silnika w Mercedesie C klasy po wlaniu przez kierowce niewlasciwego paliwa i probie podrozy, ktora oczywiscie nie zakonczyla sie dobrze, a to przeciez blad kierowcy, ktory normalnie nie jest zwracany
Ale jak zawsze wybor nalezy do ciebie, niemniej jednak mysle ze warto na wybor ubezpieczyciela poswiecic troszke wiecej uwagi i rozwazyc wszystkie za i przeciw
Pozdrawiam
Grzes
Niestety najtansze niezawsze oznacza najlepsze,
Ja osobiscie polecam La luxembourgeoise, nie jest to niestety najtansza oferta, powiedzialbym ze raczej nawet z gornej polki, ale jesli zdobedziesz zaswiadczenie o znizkach roznica nie jest taka dotkliwa,
Sam zmienilem z Vivum niedawno na La Luxembourgeoise poniewaz moj agent zmienil kompanie ,nawet dostalem obnizke w porownaniu z kwota Vivium, ale nie wiem czy to nie bylo zasluga agenta, ktory zwiekszyl mi przyslugujaca znizke,
Znam tutaj klika przykladow, glownie jesli chodzi o AXXA gdy przy FULL Auto Casco okazywalo sie ze np zalanie woda samochodu nie obejmowalo ubezpieczenie lub okazywalo sie ze partycypacja w kosztach naprawy jest dosyc znaczna, a takze kilka z La luxembourgeoise gdy zaplacili nawet za remont silnika w Mercedesie C klasy po wlaniu przez kierowce niewlasciwego paliwa i probie podrozy, ktora oczywiscie nie zakonczyla sie dobrze, a to przeciez blad kierowcy, ktory normalnie nie jest zwracany
Ale jak zawsze wybor nalezy do ciebie, niemniej jednak mysle ze warto na wybor ubezpieczyciela poswiecic troszke wiecej uwagi i rozwazyc wszystkie za i przeciw
Pozdrawiam
Grzes
Czy to prawda, ze znizki w ubezpieczalni za bezszkodowa jazde są na samochód, a nie na własciciela??
Mam tutaj na 1-no auto maks. znizkę, chciałem sprowadzic nowozakupiony w Pl samochód i muszę rozpoczynać od 100% - brzmi absurdalnie....
Czy moze ktos potwierdzic te regulę w Luksemburgu?
z gory wielkie dzięki
Mam tutaj na 1-no auto maks. znizkę, chciałem sprowadzic nowozakupiony w Pl samochód i muszę rozpoczynać od 100% - brzmi absurdalnie....
z gory wielkie dzięki
"If you think you can, you can, if you think you can't - you're right..." Henry Ford
Z tego co wiem to znizki sa na wlasciciela, absolutnie nie na samochod, Problem ktory masz jest taki ze probujesz na siebie zarejestrowac drugi samochod, a to tutaj to drugie auto jest uznane za luksus i nie przysluguja znizki (a takze sa jakies dodatkowe oplaty), Czyli przysluguje 1 samochod na osobe i tyle, Najlepszym w tym przypadku rozwiazaniem jest przerejestrowac jeden z tych samochodow na kogos kto nie posiada jeszcze auta w Ksiestwie, np partner czy partnerka czy ktokolwiek kto sie zgodzi...
Informacje wyzej opisane znam "ze slyszenia", sam ta sciezka nie szedlem, wiec warto je zweryfikowac
Pozdrawiam
Grzes
Informacje wyzej opisane znam "ze slyszenia", sam ta sciezka nie szedlem, wiec warto je zweryfikowac
Pozdrawiam
Grzes
Jest dokładnie tak jak piszesz - zniżki są na samochód, nie na kierowcę/właściciela. I drugi samochód nie jest żadnym - jak pisze ergus - luksusem. Piszę z doświadczenie - sam mam dwa auta i każde z nich ma własne zniżki.Michello pisze:Czy to prawda, ze znizki w ubezpieczalni za bezszkodowa jazde są na samochód, a nie na własciciela??
z gory wielkie dzięki
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Potwierdzam,
Gdy ja rejestrowalem moje drugie auto, broker ubezpieczeniowy tlumaczyl mi, ze majac dwa auta zarejestrowane na siebie i tak nie jestes w stanie jezdzic nimi dwoma jednoczesnie, wiec jest przyjete, ze to drugie auto w praktyce bedzie uzytkowane przez kogos innego, nieznanego dla ubezpieczalni, wiec nie ma znizek. Jakkolwiek dziwne jest to tlumaczenie (moge przeciez miec jedna auto na weekendy, drugie na reszte tygodnia), fakt jest faktem.
Natomiast tenze broker sugerowal mi, aby pojsc do innej ubezpieczalni niz ta, w ktorej masz to pierwsze auto i zwyczejnie zataic fakt ze jest to twoje drugie auto. Ja osobiscie nie skorzystalem - przerejestrowalem auto na moja zone.
Gdy ja rejestrowalem moje drugie auto, broker ubezpieczeniowy tlumaczyl mi, ze majac dwa auta zarejestrowane na siebie i tak nie jestes w stanie jezdzic nimi dwoma jednoczesnie, wiec jest przyjete, ze to drugie auto w praktyce bedzie uzytkowane przez kogos innego, nieznanego dla ubezpieczalni, wiec nie ma znizek. Jakkolwiek dziwne jest to tlumaczenie (moge przeciez miec jedna auto na weekendy, drugie na reszte tygodnia), fakt jest faktem.
Natomiast tenze broker sugerowal mi, aby pojsc do innej ubezpieczalni niz ta, w ktorej masz to pierwsze auto i zwyczejnie zataic fakt ze jest to twoje drugie auto. Ja osobiscie nie skorzystalem - przerejestrowalem auto na moja zone.
Dodam jeszcze, ze wydaje mie sie ze znizki nie sa przypisane do samochodu, tylko mimo wszystko do wlasciciela - w takim sensie, ze jesli wymieniasz stare auto na nowe, to nie zaczynasz ze znizkami od zera, tylko bezszkodowa jazda poprzednim autem jest brana pod uwage przy ubezpieczeniu nowego ... ale moge sie mylic.