Dobry fryzjer w Luksemburgu
Szukam namiarów na dobrego fryzjera damskiego w Luksemburgu, najchętniej w mieście. Do tej pory niestety nie miałam szczęścia znależć takowego mimo wielokrotnych prób ścięcia w różnych, wybieranych na chybił trafił miejscach. Może ktoś ma zgoła odmienne doświadczenia w tej kwestii? Jeśli tak, to błagam o namiary!
Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedzi,
BoSzka
Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedzi,
BoSzka
Re: Dobry fryzjer w Luksemburgu
W LuxLinku znajdziesz 2 adresy (w dziale "Uslugi"). One nie sa z ksiazki telefonicznej, ale z polecenia kogos jeszcze z czasow forum Luxembourg-Luksemburg. Ale ja o nich nie wiem nic, wiec jedynie przekazuje czyjas wiedze.BoSzka pisze:Szukam namiarów na dobrego fryzjera damskiego w Luksemburgu...
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez MaWi, łącznie zmieniany 1 raz.
- ta Polka z Lipersbergu, co świetnie czesze, to Karolina Socha-Skoczylas - tyle słyszałam, że jest godna polecenia,
mogę polecić moją ulubioną : Salon Marina przy ul. Pierre Krier na Bonnevoie : świetnie ścinają (obie : Marina i Nathalie) i czeszą, tylko po ustaleniu terminu (i się nie czeka !), oraz co najważniejsze ceny umiarkowane.
mogę polecić moją ulubioną : Salon Marina przy ul. Pierre Krier na Bonnevoie : świetnie ścinają (obie : Marina i Nathalie) i czeszą, tylko po ustaleniu terminu (i się nie czeka !), oraz co najważniejsze ceny umiarkowane.
Tak ogolnie to odradzam fryzjerow w Luksemburgu, po ponad 5-letnich doswiadczeniach powrociłam do fryzjerstwa w Polsce, kiedy tylko jestem w kraju, ide do fryzjerki do ktoraj chodzi moja mama, bratowa itp. Z moich obserwacji wynika ze w Polsce (pisze tu o niewielkich skromnych salonach pamietajacych zamierzchłe czasy) przywiazuje sie wieksza wage do pielegnacji wlosa. Uwaga, chodzi o prawdziwych szkolacych sie nieustannie fryzjerow a nie o tzw. zakłady fryzjerskie! Tutaj w L. to jest wielki przemysl i liczy sie zysk, czyli zaoferowac byle co za wysoka cene w luksusowych fotelach i z supernowoczesnym wnetrzem.
Mimo wszystko zdarza mi sie niekiedy isc tutaj i polecam salon NERO a w nim wlasciciela salonu Paula, swietny w krotkich wlosach, jesli nie boicie sie zmnian, polecam, widzialam jak pracuje i co portafi no ale jak kazdy artysta musi miec natchnienie...
Poza tym salon T&M, ale tutaj trzeba umowic sie z niezwykle dokładnym i profesjonalnym Manuelem- wlascicielem, rowniez polecam.
Innych doswiadczen nie mam i nie chce miec, wole wybrac sie do fryzjera rodzinnego przy okazji wyjazdu do Polski...
pozdrawiam
Mimo wszystko zdarza mi sie niekiedy isc tutaj i polecam salon NERO a w nim wlasciciela salonu Paula, swietny w krotkich wlosach, jesli nie boicie sie zmnian, polecam, widzialam jak pracuje i co portafi no ale jak kazdy artysta musi miec natchnienie...
Poza tym salon T&M, ale tutaj trzeba umowic sie z niezwykle dokładnym i profesjonalnym Manuelem- wlascicielem, rowniez polecam.
Innych doswiadczen nie mam i nie chce miec, wole wybrac sie do fryzjera rodzinnego przy okazji wyjazdu do Polski...
pozdrawiam
T&M przetestowany
Proponowanego fryzjera T&M mozna znalezc w necie:
www.tm-coiffure.com
Ja się tam wybrałam w ubiegłym tygodniu – bylam w Luxie, na Bd Rogal, naprzeciw hotelu Royal.
Wczesniej chadzałam do Dessange, wiec porównanie tzw. podejścia do klienta wychodzi tak sobie. No ale w koncu nie chodzimy do fryzjera po to, żeby nam tam od razu rzucano na kolana milion czasopism czy żeby nas pytano co chwile, czy wszystko ok., tak jak to robia w dessange…
W TM jest oczywiście duzo taniej, 1 raz w tygodniu chyba we czwartki pracuja dłużej czyli do g 20, no i salon jest otwarty również w soboty. To wielki plus.
Dla mnie dobre miejsce, bo oprocz francuskiego, którego ciagle nie znam (az wstyd!), mowi się tam po niemiecku.
Generalnie, można tam chadzac…
www.tm-coiffure.com
Ja się tam wybrałam w ubiegłym tygodniu – bylam w Luxie, na Bd Rogal, naprzeciw hotelu Royal.
Wczesniej chadzałam do Dessange, wiec porównanie tzw. podejścia do klienta wychodzi tak sobie. No ale w koncu nie chodzimy do fryzjera po to, żeby nam tam od razu rzucano na kolana milion czasopism czy żeby nas pytano co chwile, czy wszystko ok., tak jak to robia w dessange…
W TM jest oczywiście duzo taniej, 1 raz w tygodniu chyba we czwartki pracuja dłużej czyli do g 20, no i salon jest otwarty również w soboty. To wielki plus.
Dla mnie dobre miejsce, bo oprocz francuskiego, którego ciagle nie znam (az wstyd!), mowi się tam po niemiecku.
Generalnie, można tam chadzac…
Ciekawa jestem jakie sa ceny, czy duzo drozsze uslugi niz u nas. Za pasemka, mycie, podcinanie koncöwek, bez ukladania, place ok. 70 euro
VIP studio KB ;16 RUE GLESENER L-1630 LUXEMBOURG www.studio-kb.com
Bylam kilka razy i nie zmienie salonu na zaden inny.Super atmosfera, mlodzi ludzie, pracujacy tam fryzjerzy (szczegolnie chlopak-szef)sa profesionalnymi doradcami, patrza na kolor oczu, ksztalt twarzy, mysle ze tez troszke na usposobienie <mrgreen> i przedewszystkim sluchaja tego co masz do powiedzenia i ja ty siebie widzisz. Z tego wszystkiego wychodzi zawsze naprawde cos ladnego.
Bylam kilka razy i nie zmienie salonu na zaden inny.Super atmosfera, mlodzi ludzie, pracujacy tam fryzjerzy (szczegolnie chlopak-szef)sa profesionalnymi doradcami, patrza na kolor oczu, ksztalt twarzy, mysle ze tez troszke na usposobienie <mrgreen> i przedewszystkim sluchaja tego co masz do powiedzenia i ja ty siebie widzisz. Z tego wszystkiego wychodzi zawsze naprawde cos ladnego.