Świeże pieczywo

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
JSkowronski

Świeże pieczywo

Post autor: JSkowronski »

Gdzie w mieście Luxembourg można kupić świeże pieczywo w niedzielne popołudnie?
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

na pewno na stacjach benzynowych....polecam stacje Shell na rue Hollerich, albo Q8 na Route de Longwy... Nie wiem jak z chlebem, ale na pewno maja swieze (pieka na miejscu) bagietki i croisanty :)
Awatar użytkownika
aliza

Post autor: aliza »

W Lintgen na Aralu pyszne rogale i takie "ósemki" z budyniem mniam :D :D :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

to ciężka sprawa

http://www.clc.lu/Calendrier/Categorie/ ... ominicales

skąd świeże pieczywo jeśli nie można otworzyć sklepu

wyjątek może być na niektórych stacjach benzynowych
Awatar użytkownika
mmms

Post autor: mmms »

stary pisze:to ciężka sprawa

http://www.clc.lu/Calendrier/Categorie/ ... ominicales

skąd świeże pieczywo jeśli nie można otworzyć sklepu
a po co otwierać sklep? Skoro można otworzyć tylko piekarnik :) Lub zainwestować w maszynę do pieczenia chleba..

U mnie na próbę właśnie dopieka się chleb typu "zalej wodą wymieszaj i wstaw do piekarnika" made in IKEA ;) Sam jestem ciekawy jak wyjdzie.

PS. Najlepszy chleb jaki kiedykolwiek kupiłem w niedzielę w okolicach Luxa był kupiony na dworcu.... w Kolonii. Świeży prosto z pieca ech....
I TO ! HIRO HITO!
MaWi

Post autor: MaWi »

mmms pisze:PS. Najlepszy chleb jaki kiedykolwiek kupiłem w niedzielę w okolicach Luxa był kupiony na dworcu.... w Kolonii.
A propos "na dworcu"... a czy nie jest tak, ze na Dworcu Glownym w Luksemburgu Oberweis jest czynny w niedziele?

Ponadto – oczywiscie to, czy pieczywo ze stacji benzynowej jest "swieze" czy nie, to kwestia dyskusyjna o tyle, ze jest ono swiezo i na biezaco wypiekane, tyle, ze z wczesniej przywiezionych z fabryki gotowcow. Ja tam nie narzekam ani nie wybrzydzam. Szczegolnie, jesli nic innego do wyboru nie zostalo. Przyznam wrecz, ze goraca jeszcze bagietka, kupiona na Aralu czy Esso w niedziele o 20.00 smakuje mi bardzo i w zupelnosci zaspokaja moje potrzeby w tym zakresie (przynajmniej do poniedzialku, kiedy to moge sobei juz spokojnie pojechac po pieczywo do Fischera czy innego Oberweisa).

I jeszcze jedna podpowiedz; na stacji Q8 w Bereldange maja calkiem spory wybor pieczywa. Nie ograniczaja sie jedynie do bagietek i dmuchanych bulek; maja tez chleby. Zdaje sie, ze pieka je na miejscu, totez niewykluczone, ze mozna tam dostac "swieze" pieczywo w niedzielne popoludnie.
Agnieszka

Post autor: Agnieszka »

W centrum na Av. Monterey moza kupic swieze pieczywo o tutaj http://www.tabledupain.lu/
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Agnieszka pisze:W centrum na Av. Monterey moza kupic swieze pieczywo
W niedzielne popołudnie? Bo rano w niedzielę piekarnie czynne są niemal w całym Księtwie...
Agnieszka

Post autor: Agnieszka »

anwi pisze:
Agnieszka pisze:W centrum na Av. Monterey moza kupic swieze pieczywo
W niedzielne popołudnie? Bo rano w niedzielę piekarnie czynne są niemal w całym Księtwie...
Tak wlasnie, w niedzielne popoludnie- otwarte do 19. kilka razy zdarzalo mi sie kupowac, wracajac ze spacerow. Wybor nie byl oszalamiajacy, ale pieczywo byle swieze.
JSkowronski

Post autor: JSkowronski »

Dziękuję pięknie wszystkim za tak liczne podpowiedzi:)

Mamy już weekend więc powoli zbliża się czas próby;)

Pozdrawiam,
Jarek
ODPOWIEDZ