satelita
a jak jesteś podłączona kabel czy antena satelitarna ?
ewentualnie co chcesz oglądać?
gratisowo na astrze jest tvp polonia info kultura i historia i nawet ,dla amatorów, trwam
http://www.lyngsat.com/freetv/Poland.html
a temat już był poruszany na tym forum
ewentualnie co chcesz oglądać?
gratisowo na astrze jest tvp polonia info kultura i historia i nawet ,dla amatorów, trwam
http://www.lyngsat.com/freetv/Poland.html
a temat już był poruszany na tym forum
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
.. toż to nie piwo !
-
Halo Aldonka,
Bardzo prosto.... kup sobie paket kodowanej tv ..naprzyklad Cyfry, Polsatu czy N-ki. Zaaktywuj na satelicie Hotbird 13 E .. Masz juz sporo kanalow polskich.. W tej chwili N- ka jest na karte z doladowaniem miesiecznym i trzy pierwsze miesiace za fryko.. po trzech miesiacach kosztuje najtanszy paket 19.90 zl... Wiec jak nasze Eurony to chyba niewiele.
Pozdrawiam
Bardzo prosto.... kup sobie paket kodowanej tv ..naprzyklad Cyfry, Polsatu czy N-ki. Zaaktywuj na satelicie Hotbird 13 E .. Masz juz sporo kanalow polskich.. W tej chwili N- ka jest na karte z doladowaniem miesiecznym i trzy pierwsze miesiace za fryko.. po trzech miesiacach kosztuje najtanszy paket 19.90 zl... Wiec jak nasze Eurony to chyba niewiele.
Pozdrawiam
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
satelita
Bardzo dziekuje za podpowiedzi, ale gdzie sie kupuje te pakiety?albano1947 pisze:Halo Aldonka,
Pozdrawiam
satelita
A wiec, mam satelite i dekoder, ale na nim mam tylko programy niemieckie i kilka wloskich, czy do tego mozna takze dolaczyc te polskie ( wykupione w Polsce)? A mieszkam w Walferdange i nie mam zamiaru sie przeprowadzac.
streszczam co zrozumiałem
jesteś "wolna"tzn nie związana z kablooperatorem
jeśli niemieckie programy, to jak u mnie ,na pewno astra
zależy tylko czy analogiczny (stary system) tam nie ma polskich TV czy nowszy cyfrowy
podaj dokładny model i markę dekodera bo czasami wystarczy dodać kartę na polska TV
jesteś "wolna"tzn nie związana z kablooperatorem
jeśli niemieckie programy, to jak u mnie ,na pewno astra
zależy tylko czy analogiczny (stary system) tam nie ma polskich TV czy nowszy cyfrowy
podaj dokładny model i markę dekodera bo czasami wystarczy dodać kartę na polska TV
Według instrukcja producenta to jest aparat cyfrowy wiec powinnaś mieć te 5 polskich programów
polonia info kultura i historia i nawet ,dla amatorów, trwam
albo trzeba od nowa według instrukcji szukać programy podając ,jeśli możliwe , ze jesteś w PL to ustawi polskie programy na 1szych pozycjach
inaczej wpisać ze jesteś w DE to trzeba będzie szukać te polskie gdzieś daleko może nawet nr 3xx lub 4xx
i wybrać tylko programy FTA czyli bezpłatne aby system nie pamiętał o tych niepotrzebnych
a może jakiś przyjazny forumowicz posiadający polska kartę (nie płatniczą tylko satelitarna )mógłby zrobić probe odbioru u ciebie ( ja niestety żadnych kart telewizyjnych nie mam ) bo widocznie jest czytnik kart a nie jestem pewien jaki system
polonia info kultura i historia i nawet ,dla amatorów, trwam
albo trzeba od nowa według instrukcji szukać programy podając ,jeśli możliwe , ze jesteś w PL to ustawi polskie programy na 1szych pozycjach
inaczej wpisać ze jesteś w DE to trzeba będzie szukać te polskie gdzieś daleko może nawet nr 3xx lub 4xx
i wybrać tylko programy FTA czyli bezpłatne aby system nie pamiętał o tych niepotrzebnych
a może jakiś przyjazny forumowicz posiadający polska kartę (nie płatniczą tylko satelitarna )mógłby zrobić probe odbioru u ciebie ( ja niestety żadnych kart telewizyjnych nie mam ) bo widocznie jest czytnik kart a nie jestem pewien jaki system
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
.. toż to nie piwo !
-
Jak juz napisalem N- ka jest na doladowabnie kosztuje bez dekodera 280 zl z dekoderem 399 zl .. aktywujesz na Hotbird 13.E i masz caly Pakiet z hd programami 2 razy po 19.90 . zl
Pierwsze trzy miesiace nic nie placisz to jest na testowanie. Zkupisz w kazdym sklepie polskim z telewizorami. Reklamy same wchodza w oczy ...
Pozdrawiam
Pierwsze trzy miesiace nic nie placisz to jest na testowanie. Zkupisz w kazdym sklepie polskim z telewizorami. Reklamy same wchodza w oczy ...
Pozdrawiam
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Z tego co udało mi się znaleźć w sieci nt. tego dekodera to nie Nie ma żadnego slotu CI czy na kartę, więc możesz oglądać wyłącznie kanały bezpłatne (FTA).aldonka pisze:A jeszcze jedno, czy do tego mego dekodera mozna wykupic jakis pakiet w Polsce? Czy to zda jakis egzamin?
Jeśli zdecydowałabyś się na którąś z płatnych polskich platform cyfrowych to konieczna będzie zmiana dekodera i - być może - konwertera na antenie, o ile ten który masz nie jest monoblokiem, który pozwala na odbiór z dwóch satelitów jednocześni (Astra + Hotbird).
Prawdopodobnie najtańszym (ale też posiadającym najuboższą ofertę programową) rozwiązaniem jest w tym wypadku "Telewizja na kartę" - jest to oferta prepaid, możesz kupić ją razem z dekoderem lub bez - w takim wypadku dekoder kupujesz we własnym zakresie, ale koniecznie musi obsługiwać system Conax.
Pozostałe możliwości to "Cyfrowy Polsat", "Cyfra+" oraz "N" - ale w tym przypadku jesteś "skazana" wyłącznie na dekoder od operatora (no, może poza "Cyfrą", gdzie na razie nie ma parowania karty z dekoderem i możliwe jest korzystanie z karty + moduł CI + dekoder ze slotem CI).
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain