satelita

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
aldonka

satelita

Post autor: aldonka »

Witam, mam pytanie, czy ktos sie orientuje w jaki sposob mozna ogladac telewizje polska w Lux. Co i gdzie trzeba kupic i ile to kosztuje? Dzieki z gory za pomoc. <bezradny>
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

a jak jesteś podłączona kabel czy antena satelitarna ?

ewentualnie co chcesz oglądać?

gratisowo na astrze jest tvp polonia info kultura i historia i nawet ,dla amatorów, trwam

http://www.lyngsat.com/freetv/Poland.html

a temat już był poruszany na tym forum
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
albano1947

Post autor: albano1947 »

Halo Aldonka, :)

Bardzo prosto.... kup sobie paket kodowanej tv ..naprzyklad Cyfry, Polsatu czy N-ki. Zaaktywuj na satelicie Hotbird 13 E .. Masz juz sporo kanalow polskich.. W tej chwili N- ka jest na karte z doladowaniem miesiecznym i trzy pierwsze miesiace za fryko.. po trzech miesiacach kosztuje najtanszy paket 19.90 zl... Wiec jak nasze Eurony to chyba niewiele.

Pozdrawiam :)
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
aldonka

satelita

albano1947 pisze:Halo Aldonka, :)

Bardzo prosto.... kup sobie paket kodowanej tv ..naprzyklad Cyfry, Polsatu czy N-ki. Zaaktywuj na satelicie Hotbird 13 E .. Masz juz sporo kanalow polskich.. W tej chwili N- ka jest na karte z doladowaniem miesiecznym i trzy pierwsze miesiace za fryko.. po trzech miesiacach kosztuje najtanszy paket 19.90 zl... Wiec jak nasze Eurony to chyba niewiele.

Pozdrawiam :)
Bardzo dziekuje za podpowiedzi, ale gdzie sie kupuje te pakiety?
aldonka

satelita

Dzieki serdeczne za podpowiedzi, ale gdzie sie kupuje te pakiety?
Awatar użytkownika
stary

oficjalnie w PL i na polski adres może być znajomego

pakiet lub abonament to jest jedna rzecz
a dekoder druga no i tzw talerz

dlatego pytałem jakim sprzętem czy umowa(kablowa) dysponujesz a to ostatnie zależy od miejsca zamieszkania (odradzane dla osób często przenoszących się )
aldonka

satelita

A wiec, mam satelite i dekoder, ale na nim mam tylko programy niemieckie i kilka wloskich, czy do tego mozna takze dolaczyc te polskie ( wykupione w Polsce)? A mieszkam w Walferdange i nie mam zamiaru sie przeprowadzac.
Awatar użytkownika
stary

streszczam co zrozumiałem

jesteś "wolna"tzn nie związana z kablooperatorem

jeśli niemieckie programy, to jak u mnie ,na pewno astra

zależy tylko czy analogiczny (stary system) tam nie ma polskich TV czy nowszy cyfrowy

podaj dokładny model i markę dekodera bo czasami wystarczy dodać kartę na polska TV
aldonka

satelita

A wiec jest to ENIGMA X - SMART
Awatar użytkownika
stary

Według instrukcja producenta to jest aparat cyfrowy wiec powinnaś mieć te 5 polskich programów
polonia info kultura i historia i nawet ,dla amatorów, trwam

albo trzeba od nowa według instrukcji szukać programy podając ,jeśli możliwe , ze jesteś w PL to ustawi polskie programy na 1szych pozycjach
inaczej wpisać ze jesteś w DE to trzeba będzie szukać te polskie gdzieś daleko może nawet nr 3xx lub 4xx
i wybrać tylko programy FTA czyli bezpłatne aby system nie pamiętał o tych niepotrzebnych
a może jakiś przyjazny forumowicz posiadający polska kartę (nie płatniczą tylko satelitarna )mógłby zrobić probe odbioru u ciebie ( ja niestety żadnych kart telewizyjnych nie mam ) bo widocznie jest czytnik kart a nie jestem pewien jaki system
.. toż to nie piwo !
aldonka

satelita

Ok dzieki serdeczne, bede cos kombinowac.
aldonka

A jeszcze jedno, czy do tego mego dekodera mozna wykupic jakis pakiet w Polsce? Czy to zda jakis egzamin?
albano1947

Post autor: albano1947 »

Jak juz napisalem N- ka jest na doladowabnie kosztuje bez dekodera 280 zl z dekoderem 399 zl .. aktywujesz na Hotbird 13.E i masz caly Pakiet z hd programami 2 razy po 19.90 . zl
Pierwsze trzy miesiace nic nie placisz to jest na testowanie. Zkupisz w kazdym sklepie polskim z telewizorami. Reklamy same wchodza w oczy ...

Pozdrawiam
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

aldonka pisze:A jeszcze jedno, czy do tego mego dekodera mozna wykupic jakis pakiet w Polsce? Czy to zda jakis egzamin?
Z tego co udało mi się znaleźć w sieci nt. tego dekodera to nie :( Nie ma żadnego slotu CI czy na kartę, więc możesz oglądać wyłącznie kanały bezpłatne (FTA).
Jeśli zdecydowałabyś się na którąś z płatnych polskich platform cyfrowych to konieczna będzie zmiana dekodera i - być może - konwertera na antenie, o ile ten który masz nie jest monoblokiem, który pozwala na odbiór z dwóch satelitów jednocześni (Astra + Hotbird).
Prawdopodobnie najtańszym (ale też posiadającym najuboższą ofertę programową) rozwiązaniem jest w tym wypadku "Telewizja na kartę" - jest to oferta prepaid, możesz kupić ją razem z dekoderem lub bez - w takim wypadku dekoder kupujesz we własnym zakresie, ale koniecznie musi obsługiwać system Conax.
Pozostałe możliwości to "Cyfrowy Polsat", "Cyfra+" oraz "N" - ale w tym przypadku jesteś "skazana" wyłącznie na dekoder od operatora (no, może poza "Cyfrą", gdzie na razie nie ma parowania karty z dekoderem i możliwe jest korzystanie z karty + moduł CI + dekoder ze slotem CI).
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
stary

dla wilksa

w intrukcji tego aparatu pisze ze jest

. Eingebauter Kartenleser für Programme mit Conax-Verschlüsselung.
Schacht zum Einstecken von Smartcards (CA Modul)
.. toż to nie piwo !
ODPOWIEDZ